YEREL HABERLER - 10 Aralık 2016 Cumartesi 12:44

Vali Toprak Darende’de incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Toprak Darende’de incelemelerde bulundu

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Darende ilçesini ziyaret ederek burada yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları inceledi.
Vali Toprak beraberinde, ilçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ile birlikte çeşitli incelemelerde bulundu. Darende Organize Sanayi Bölgesi, Günpınar Şelalesi, Bölge Trafik Amirliği, Memet İzzet Paşa Kütüphanesi, yeni yapılan kaymakamlık binası inşaatı, yeni yapılan emniyet müdürlüğü inşaatı ve Cumhuriyet okulu kent müzesinde incelemelerde bulunan Toprak yetkililerden bilgiler aldı.
Darende’de yapılan hizmetleri ve kurumları ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Toprak, Darende Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısının tamamlandığını ve buraya 10’a yakın yer tahsisi yapıldığını ifade etti. İlk yatırımların Darende’ye yapıldığını kaydeden Toprak, “Tavuk, kanat, kesimhane, soğuk hava deposu gerçekleştirecektir. bunun gelmesiyle birlikte orası bir değer kazanacaktır” dedi.
İlçede bulunan Günpınar Şelalesinin de doğa harikası bir yer olduğunu ifade eden Toprak, “Özellikle yazın yeşillikle birlikte suyun buluştuğu ve insanlarımızın burada rahatlayacağı bir mekan. Buranın da Orman ve Su işleri Bakanlığınca tabiat parkına çevrilebilirliği üzerinde konuşuldu. Şelale bölgemizde istisnai görsel ve güzel bir yer” ifadelerine yer verdi.
Yapımı devam eden 24 derslik imam hatip lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile spor salonunu da inceleme fırsatı bulduklarını belirten Toprak, “İnşallah muhteşem bir şekilde bitimi gerçekleştirilecek. Yine ayrıca 250 konutluk ve içerisinde alışveriş merkezi olacak 3. etap TOKİ konutlarını inceledik. Kaymakamlığımızı ziyaret ettik ve yeni hükümet binası inşaatının da hızlı bir şekilde ilerlediğini gördük” dedi.
Darende’nin Anadolu Selçuklu mimarisi eşliğinde yeni bir Kaymakamlık ve adliye binasına 2017 yılı içerisinde kavuşacağını ifade eden Toprak, “Bununla birlikte yeni ilçe emniyet müdürlüğü binasının da inşaatını ziyaret edip bitme noktasına geldiğini ve sadece çevre düzenlemelerinin kaldığını gördük. Sonuç olarak muhteşem bir bina olmuş. Ardından eski Cumhuriyet ilkokulunun olduğu binaya gittik. Burası tescilli bir bina, Darende kent müzesi olacak. Başkanımız da orayla ilgili bilgileri verdiler. Bir kaç eksiğiyle inşallah onlarında bitmiş olması gerekiyor. Kütüphaneye uğradık, orada çocuklarımızın kitaba olan sevinçlerini görmekten de hepimiz mutlu olduk. Öğrencilerimiz adına hepimiz gururlandık.” diye konuştu.
‘Kitap kurdu’ projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hediyeler de verdiklerini kaydeden Toprak, “Çocuklarımızı iyi bir şekilde yönlendirmemiz lazım.Türkiye’de değişik gelişmeler yaşanabiliyor. Ülkenin dışından ve içeriden bazı ihanet girişimlerinin olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz’daki ihanet hain girişimi de dahil olmak üzere onun için ülkesini milletini seven Türkiye’yi birliktelik içinde götürmeyi amaçlayan çocuklar yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Diğer projelerle ilgili de bilgiler veren Toprak, “Tabi bazı inceleyemediğimiz projelerimiz de oldu. Bir daha ki gelişimizde kaymakamlık ve belediyenin oluşturduğu projeleri de yerinde inceleyeceğiz. Darende ilçemiz bizim için önemli bir yer. Tüm kadim ve kültürel değerlerimizi insani değerlerimizle buluşturan bir ilçemiz. İstanbul’da Adana’da, Mersin’de Sivas’ta değişik kentlerde Darende’den çıkmış, Darende’nin hem insani hem girişimci yatırımcı ruhunu oralarda ortaya çıkaran vatandaşlarımız var. İş adamlarımızın da dikkatini katkısını buraya çekerek güzelliklerle buluşturacağız " diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.