GENEL - 10 Temmuz 2018 Salı 12:59

Yabancı konuklar Malatya yemeklerine hayran kaldı

A
A
A
Yabancı konuklar Malatya yemeklerine hayran kaldı

İslami Turizmin geliştirilmesi kapsamında Malatya’da bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) temsilcileri onurlarına düzenlenen programda yöreye ait yemeklere hayran kaldı.

İslami Turizmin geliştirilmesi kapsamında Malatya’da bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) temsilcileri onurlarına düzenlenen programda yöreye ait yemeklere hayran kaldı.


Malatya Valiliğinin ev sahipliğinde 9-12 Temmuz tarihleri arasında Malatya’da düzenlenen ‘İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi Destinasyon ve Sektör Geliştirme’ toplantısı kapsamında yabancı konuklar onuruna yemek düzenlendi. Bir restoranda gerçekleşen yemekte konuklara Malatya yöresine özgü damak tatları ikram edildi. Yemekleri oldukça beğenen konuklar, cep telefonları ile Malatya’nın meşhur yemeklerini görüntülediler. Yemekte bir konuşma yapan Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, bu program kapsamında Malatya’yı en güzel şekilde konuklara tanıtacaklarını ifade ederek, Malatya İslami turizm anlamın da potansiyeli yüksek bir şehrimiz. Ben inanıyorum ki sizleri buradan en güzel şekilde bir ev sahipliği ile uğurlayacağız” diye konuştu. Malatya yöresine ait türküler de seslendirilen gecede Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömeroğlu ilahi okudu.


İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından Malatya’da gerçekleştirilen ‘İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi Destinasyon ve Sektör Geliştirme’ projesi kapsamında 15 İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) ülkesinden toplam 25 katılımcı 4 gün boyunca Malatya’da panel, eğitim ve saha çalışmasına katılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.