ÇEVRE - 23 Ekim 2017 Pazartesi 17:32

Yeşilyurt’ta mahallelere modern kimlik kazandırılıyor

A
A
A
Yeşilyurt’ta mahallelere modern kimlik kazandırılıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye olarak yenileme ve değişim çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, “Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimiz modern bir kimlik kazanıyor” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye olarak yenileme ve değişim çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, “Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimiz modern bir kimlik kazanıyor” dedi.


Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin muhtelif bölgelerinde devam eden kaldırım yenileme, kilit parke taşı döşeme, sıcak asfalt dökümü, sathi kaplama çalışmalarını sürekli takip ederek 2017 yılı yatırım programının aksamadan sürmesine özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, son dönemlerdeki saha çalışmalarıyla yapısal değişikliğe uğrayan İnönü Mahallesindeki değişim ve dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.


Mahallelerindeki değişim ve dönüşüm hizmetlerden duydukları memnuniyeti Belediye Başkanı Polat ile paylaşan mahalle sakinleri, çalışmalardan dolayı Polat ve belediye ekiplerine teşekkür ettiler.


Mahalle sakinlerine Yeşilyurt Belediyesinin hizmetleri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Polat, çalışmalarda aksayan yönlerin anında kendilerine iletilmesini istedi.


Yeşilyurt Belediyesinin mahalle, cadde ve sokaklardaki alt ve üst yapı hizmetleri başta olmak üzere kaldırım yenileme, kilit parke taşı döşeme, ara bağlantı yollarının birbirleriyle bütünleştirilmesi çalışmalarına ayrı bir önem verdiğini ifade eden Başkan Polat, “Milletimize kaliteli hizmet sunmak adına 3,5 yıl önce başlattığımız hizmet atağımızın sorunsuz ilerlemesi için tüm birimlerimiz özveriyle çalışmaktadır. İlçemizin dört bir tarafına kalıcı, nitelikli hizmetler ulaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Şu anda merkez ve mahallerin birçok yerinde ekiplerimiz altyapı, kaldırım ve yol yenileme çalışmalarını titiz bir hizmet prensibiyle sürdürmektedir” şeklinde konuştu.


Yeşilyurt’un vizyonunu değiştirecek çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini, bu hizmetler sayesinde mahallelerdeki değişimin yakından gözlemlendiğini aktaran Polat, 3,5 yıllık dönemde 422 bin 898 metrekare kilit parke taşı döşemesi yaptıklarını söyledi.


Mahallelere modern bir kimlik kazandırmayı amaçladıklarını, bu hedefe adıma adım ilerlediklerini sözlerine ekleyen Polat, “Mahallelerimizdeki yaşam standardını yükseltmek amacıyla 3,5 yıllık hizmet dönemimizde 244 bin 385 ton sıcak asfalt, 245 bin 371 metre sathi kaplama, 37 bin 348 metre bordör, 49 bin 343 metrekare doğaltaş, 9 bin 56 metreküp perde duvar, 33 bin 645 metreküp taş duvar, 144 metre Asbest Boru, 382 metre Koruge Boru, bin 449 adet büz çalışması gerçekleştirdik. Mahallelerimizdeki sürdürdüğümüz yol yapım ve park çalışmalarına engel teşkil eden, insan sağlığına olumsuz etki oluşturan toplam 165 adet metruk ve enkaz bedeli ödenmiş evin yıkımını gerçekleştirdik. Modern bir gelecek için bu tür çalışmaları sürdürmeye durmaksızın devam ediyoruz. Yapılan çalışmalarla mahalle ve sokak aralarımız daha estetik bir görünüme kavuştu. Havalar müsait oldukça çalışmalarımız yılsonuna kadar devam edecektir. Amacımız, ilçemizin genelinde vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleridir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.