EKONOMİ - 25 Ağustos 2017 Cuma 10:17

1994’başladı, şuan 30 şubeye ulaştı

A
A
A
1994’başladı, şuan 30 şubeye ulaştı

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ’Üstün Lezzet’ ödülüne layık görülen bir wafflecı, büyüme kararını aldıktan sonra 30.

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ’Üstün Lezzet’ ödülüne layık görülen bir wafflecı, büyüme kararını aldıktan sonra 30. şubeye ulaştı.


1994 yılından bugüne tüm Türkiye’de faaliyet gösteren bir wafflecı, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ’Üstün Lezzet’ ödülüne layık görüldükten sonra çalışmalara da hız verdi. Firma, son olarak 30. şubesini Manisa’nın Turgutlu ilçesinde hizmete açtı. İşletmeciliğini Fatih Katırcı ile Ceyhun Şentüfekçi’nin yaptığı yeni şubenin açılışını ise Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan yaptı. Turan, iki girişimcinin gençlik enerjisi ve güler yüzleriyle dikkat çektiğini belirterek “İnanın, insan onları görünce canı waffle çekiyor. Ben bu iki güzel insan için buraya waffle yemeye gelirim ama yer bulabileceğimi sanmıyorum. Çünkü insanlar, sevdiği yere gider, kaliteli yere gider, kaliteli hizmetin verildiği yere gider. Fatih Katırcı ile Ceyhun Şentüfekçi’nin de bu kaliteyi sunacaklarına inanıyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Tunç da, genç girişimcileri kutlayıp başarılar diledi.


Waffle’cı Akın CEO’su Timuçin Ümit, geçtiğimiz günlerde Belçika’nın başkenti Brüksel’de 135 Michelin yıldızlı şefin yer aldığı Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) tarafından “Üstün Lezzet” ödülüne layık görüldüklerini hatırlatarak, "Bizim bir sloganımız var. Waffle mutluluktur diyoruz. Ancak bu mutluluk paylaştıkça güzel. Biz bir yandan yeni girişimcileri iş hayatına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz diğer yandan lezzetimizi herkesin tadabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Gelin sizlerde bu mutluluğa ortak olun. Hem girişimciliğinizle ömür boyu sürdürebileceğiniz bir işiniz olsun hem de insanlara mutluluk dağıtın” dedi.


Sundukları lezzete yönelik bugüne kadar hiç bir şikayet gelmemesi nedeniyle Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından da ’Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz’ logosuna layık görüldüklerini söyleyen Ümit, "Şikayetin olmadığı mutluluğun olduğu, istihdamın olduğu, yatırılan sermayenin geri dönüşünün olduğu bir girişimcilik çok da kolay bulunmuyor. Böyle bir fırsatı değerledirmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sıcaklar etkiledi yenidünyada hasat erken başladı: Fiyatı üreticisini sevindirdi Mersin’de birçok bahçede yetiştirilen ve masrafı az olduğu için ’sarı altın’ olarak dillendirilen Malta eriğinde (yenidünya) hasat başladı. Birinci kalite kilogramı 40-45 TL arasında bahçeden alıcı bulan yenidünya, üreticisini de sevindirdi. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli merkezlerden olan Mersin’de son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle peş peşe hasatlar başlıyor. Son olarak özellikle hava sıcaklığının arttığı Mersin’de açıktaki yenidünya bahçelerinde meyveler erken olgunlaştı. Erdemli ilçesinde yoğun olarak bahçeleri bulunan yenidünya meyvelerinin sararmasıyla hasat da başladı. Bahçelere giren işçiler meyveleri özenle toplayarak kalitesine göre sınıflara ayırıp, kasalarla hale gönderiyor. Meyvelerin birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 üçüncü kalitesi ise 10-15 TL’ye alıcı buluyor. Yenidünya meyveleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor. Yurt dışına da ihraç edilen meyveler ülkeye döviz kazandırıyor, hem üreticisine hem de çalışanlara ekonomik kazanç olarak dönüyor. İç piyasa ve ihracata gönderiliyor Havaların sıcak gitmesi nedeniyle hasadın 15 gün önce başladığını belirten üreticilerden Kürşat Durmaz, "Bu sene ürünlerimiz güzel, birinci ve ikinci sınıf olarak kalite ayrımı var. Fiyatlar iyi memnunuz. Türkiye’de sadece Mersin Erdemli, Tarsus ve Antalya’nın Alanya ilçesinde üretiliyor. Genel olarak iç piyasaya ayrıca ihracata da gönderiliyor" dedi. Üreticilerden Azize Aksay ise şu anda yenidünya meyvelerini topladıklarını, kalitesine göre ayırıp paketleme yaptıklarını, ürünün ve fiyatların şu anda güzel olduğunu kaydetti. Birinci kalite 40-45 TL’ye alıcı buluyor Malta eriğini hasat ettiklerini aktaran Halil Keskin de sağlık açısından faydalı olduğundan yurt içi ve yurt dışından taleplerin olduğuna dikkat çekti. Verimin bu sene güzel olduğuna değinen Keskin, "İklimden dolayı hasat bu sene erken başladı. Malta eriklerinin hepsi kızardı. Eskiden tepeden başlıyor yavaş yavaş aşağıya doğru kızarıyordu. Bu sene komple kızardı. Şu anda birinci kalite 40-45, ikinci kalite 25-30’a, üçüncü kalite ise 15 TL’ye gidiyor" diye konuştu.