GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 16:52

Ahşabı sanata dönüştürüyorlar

A
A
A
Ahşabı sanata dönüştürüyorlar

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ahşap oyma kursuna ilgi yoğun oldu.

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ahşap oyma kursuna ilgi yoğun oldu. Kursiyerler, Ahşap Oyma Ustası Mehmet Yıldız’ın rehberliğinde ahşabı sanata dönüştürüyor.


Yunusemre Belediyesi, Hanım lokallerinde verilen kurslarda usta öğreticiler sayesinde, hem unutulmaya yüz tutan sanatları yaşatmaya çalışıyor hem de yeni sanatçıların yetişmesine imkan tanıyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde ağaç oyma kursu veren Mehmet Yıldız, yediden yetmişe her kesimden kursiyere ahşap sanatının inceliklerini anlatıyor. Yaklaşık 50 yıldır ahşap sanatıyla uğraşan Mehmet Usta, haftanın 20 saati kursiyerlere bu sanatın inceliklerini öğretiyor. Kursu ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Sak, kursiyerlerle bir araya geldi. 50 yıldır ahşabı elinde sanata dönüştüren Mehmet Yıldız, kurs hakkında bilgi verdi. Mehmet Usta, "Çocukluğumdan bu yana ahşap oyma konusuna ilgim var. Bu sanatı arkadaşlarımız ile beraber yapıyoruz. Daha çok Osmanlı hatları üzerine çalışıyoruz. Kurslarımıza gençler, öğrenciler, emekliler ve her kesimden insanlar geliyor. Ahşap oymadan süs eşyası ve Arapça tablolar sergiliyoruz. Haftada 20 saat kurs veriyoruz. Bu iş sabır işidir. Kurslarımıza başlayan arkadaşlarımız bu kursları seviyorlar” dedi. 52 yaşında ahşap oyma sanatıyla tanışan kursiyerlerden Sebattin Aşık ise "Mehmet hocamızdan çok şey öğrendim. Herkesin bu kurslarımıza gelmesini tavsiye ediyorum. Kurslarımızda her gün yeni bir şey öğreniyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı Aydın’ın Buharkent ilçesinde 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nazmi Köprülü 79 yaşında hayatını kaybederken, Köprülü düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz yıl açık kalp ameliyatı olan ve bir süredir de yaşlılığa bağlı rahatsızlığı devam ettiği için tedavisi sürmekte olan Nazmi Köprülü, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti. Köprülü için görev yaptığı memleketi Buharkent’te cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakiben Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ailesi ve aile yakınları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve vatandaşlar katıldı. İlk tören Buharkent Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Köprülü’nün özgeçmişinin okunmasının ardından Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köprülü ile ilgili hatıralarını ve hizmetlerini anlattı. Başkan Erol, “Nazmi Köprülü Başkanımız Buharkent’e güzel hizmetler ve eserler bıraktı. Biz kendisinden razıyız. Allah da ondan razı olsun inşallah. Kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi. İkinci tören ise ikindi namazına müteakip Buharkent çarşı camide gerçekleştirildi. Kılınan namazın ardından Köprülü için helallik istendi. Namazın ardından merhum Köprülü, Buharkent Belediye Mezarlığı’na defnedildi. Doğumu da ölümü de anlamlı günlerde oldu 1945 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hayata gözlerini açan Nazmi Köprülü, yine anlamlı bir gün olan TBMM’nin kuruluş günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 79 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Buharkent Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Köprülü, geçtiğimiz yıl geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından uzun süredir tedavi görmekteydi. Nazmi Köprülü, evli, 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.