SPOR - 13 Ocak 2018 Cumartesi 15:17

Akhisarspor’un yeni stadı basına tanıtıldı

A
A
A
Akhisarspor’un yeni stadı basına tanıtıldı

Akhisar Belediyesi tarafından Spor Toto desteğiyle inşa edilen Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basına tanıtıldı.

Akhisar Belediyesi tarafından Spor Toto desteğiyle inşa edilen Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 28 Ocak’ta Antalyaspor maçının yeni statta oynanmaması için hiçbir neden olmadığını söyledi.


Akhisar Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilatının destekleri ile inşaatı 78 milyon TL’ye yaptırılan Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun fiziksel anlamda tamamen bittiği bildirildi. Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Akhisarlı yerel ve ulusal basın mensupları ile Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu’nda kahvaltıda buluşan TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı açıklamalarda bulundu. Stadyumda yapılan ilk toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Dal, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin ve basın mensupları katıldı. Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun 28 Ocak’ta oynanacak Antalyaspor maçının oynanmaması için hiçbir neden olmadığını kaydeden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadyumun fiziksel olarak tamamen bittiğini ve T.M. Akhisarspor’da kiraya verildiğini kaydederek, sadece resmi bir belge beklediklerini ifade etti.



"Antalyaspor maçının oynanmaması için bir sebep yok"


Başkan Hızlı, stadyumun tam anlamıyla bittiğini ve artık tanıtımlara geçtiklerini ifade ederek, "Bizler eksik olan bir tesisin tanıtımını yapmayız. Öyle bir riski de almayız. Dolayısıyla burası fiziksel anlamda bitmiş durumdadır. Maç oynanmasına ilişkin farklı kriterler de var. Güvenlik ve buna bağlı olarak da federasyonun kriterleri var. Prensip olarak stadyumumuz onaylanmıştır, yani burada maç oynamamız için bir sebep yoktur. Ama sürekli benim duyduğum resmi bir açıklamadan bahsediliyor. O resmi açıklamayı bir resmi belge olmadan yapamıyoruz. Bütün bu imzaların tam olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla belgenin elimize geçtiği andan itibaren sizinle paylaşacağız. Antalyaspor maçının oynanmaması için hiçbir sebep yok. Dolayısıyla buna ilişkin spekülasyonlar da belki bizim bu olası çok az olan ihtimalleri göz önünde bulundurarak bir mahcubiyet yaşamamak için bir deklarasyonumuz söz konusu olmadı ama en kısa zamanda bu resmi açıklamayı resmi belge ile yapacağız. Biz bütün Akhisarlıları önümüzdeki haftadan itibaren buraya davet ettiğimize göre bir eksiklik olsa bununla ilgili bir davet söz konusu olmaz" dedi.



"Stadımızı şehrimiz ve takımımız için yaptık"


Bunların sadece resmi prosedür olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Akhisar Belediyesporumuz burada maç yapmaması için herhangi bir engel durum söz konusu değildir. Zaten stadımızı şehrimiz ve takımımız için yaptık ve ona tahsis ettik. Ama resmi anlamda iki farklı kurumsal yapının bu tür kiralamalarda resmi bir prosedür işliyor. Bunun tabi ki hukuksal tarafı da var, dolayısıyla bu anlamda yapmış olduğumuz müzakerelerde olacaktır. Bunlar hukuken yapmamız gereken prosedürlerdir. Bunun dışında bir sıkıntı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu’nun, Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’a uzun dönem kiralanması yöntemiyle verilmesinin şu an rafa kaldırıldığı ve sadece maç günleri bütün stadyumun kullanım hakkını T.M. Akhisarspor’a verildiği bildirildi.



Uğur Aydemir: "Geçirdiğimiz kötü günleri çok iyi hatırlıyoruz"


Toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, "Yıllardan beri Akhisar Belediye Stadyumu gündemdeydi. Akhisar Belediye stadyumu yapılacak mı yapılmayacak mı, yapılmayacak imzalar toplayalım yollara düşelim, Ankara’ya kadar dilekçelerimizi götürelim denilen günleri çok iyi hatırlıyoruz. Allah’a şükür o günleri geride bıraktık, hepsi geride kaldı. Bugün bu güzel binada hükumetimizin ve bakanlığımızın desteği ile Belediye Başkanımızın desteği ile milletimizin desteği ile bu stadı yapmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.
Karabük U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu. U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.