GENEL - 23 Ocak 2018 Salı 13:14

Aloğlu’ndan Fransa’ya tepki

A
A
A
Aloğlu’ndan Fransa’ya tepki

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik yapılan Zeytin Dalı Operasyonu sonrası Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunu toplantıya çağırmasına tepki gösterdi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik yapılan Zeytin Dalı Operasyonu sonrası Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunu toplantıya çağırmasına tepki gösterdi.


Türkiye’nin sınırını terör örgütlerinden temizlemek üzere başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu yankılarını sürdürüyor. MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu Türkiye’nin haklı operasyonunu değerlendirirken Fransa’ya da tepki gösterdi. Aloğlu şunları söyledi: “Suriye, toprakları olmasına rağmen Türkiye’nin bu icraatından dolayı BM’yi toplantıya çağırmadı. ABD her türlü kalleşliğine rağmen ve BMGK üyeliğine rağmen Türkiye’nin, kendilerinin kara gücü olarak gördükleri PYD’ye yönelik sınır ötesi operasyonu için Güvenlik Kurulu’nu toplantıya çağırmadı. Rusya, o bölgede bulunan üsleri ve kara güçleri ile hava savunma ve hava taarruz sistemlerini devreye sokmadı ve üyesi olduğu BMGK’yi toplantıya çağırmadı. İran başından beri Suriye’nin her karışında teri olduğu halde BM’ye müracaat etmediği gibi konuyla alakalı aykırı bir söylemde de bulunmadı. Arap toplumu şu veya bu sebeple bile olsa konudan muzdaripliğini ciddi bir dil kullanarak beyan etmedi. Hatta Irak ve İsrail yavrusu Barzani bu konuyu gündeme dahi getirmedi. Bölgenin mevcut halinde birinci etken İngiltere operasyonu destekler açıklamalar yaptı. Peki, sana ne oldu da hemen Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdın Fransa? Durumdan vazife çıkararak içindeki Ermeni ve PKK kliklerini memnun etme adına neden ucuz kahramanlığa soyundun? Sahada olan, kuralı koyar ki biliyoruz ki halkını ihracatımızla besleyen biz Türk’leriz! Motorlu kara taşıtları, traktör, bisiklet, motosiklet ve diğer 2 milyar 896 milyon 959 bin 303 dolar, Örme giyim eşyası ve aksesuarları 587 milyon 987 bin 614 dolar, Kazan: makine ve cihazlar, aletler, parçaları 548 milyon 893 bin 774 dolar, elektrikli makine ve cihazlar, aksam ve parçaları 378 milyon 691 bin 516 dolar, Örülmemiş giyim eşyası ve aksesuarları 281 milyon 994 bin 135 dolar, Yenilen meyveler, kabuklu yemişler, turunçgil ve kavun kabuğu 157 milyon 174 bin 187 dolar, Mensucattan mamul diğer eşya, kullanılmış eşya, paçavralar 153 milyon 766 bin 232 dolar, Demir veya çelikten eşya 151 milyon 125 bin 110 dolar, Plastik ve plastikten mamul eşya 103 milyon 813 bin 780 dolar, Mobilyalar, aydınlatma, reklam lambaları, prefabrike yapılar 71 milyon 43 bin 131 dolar, Kauçuk ve kauçuktan eşya 64 milyon 243 bin 542 dolar, sebze, meyve, bitki parçaları, sert kabuklu yemiş konserveleri 61 milyon 898 bin 967 dolar, Yenilen çeşitli gıda müstahzarları 52 milyon 677 bin 701 dolar, Alüminyum ve alüminyum eşya 51 milyon 425 bin 134 dolar, Tuz, kükürt, toprak ve taşlar, alçılar ve çimento 26 milyon 213 bin 851 dolar, Mineral yakıtlar, mineral yağlar ve müstahsalları, mumlar 15 milyon 340 bin 833 dolar olmak üzere Türkiye Fransa’ya 6 milyar 208 milyon 800 bin 845 dolar ihracat yapmıştır. Ülkeni bizlerin yaptığımız yatırımlarla beslerken senin yaptığın nedir?


Ama yine biliyoruz ki Fransa’nın genetiğinin gereği olduğunu biliyor, şimdilik bu kadarla yetiniyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ikinci oldu Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz’i uzatmalarda 105-95’lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı. FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95’lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı. Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti. Salon: Ülker Etkinlik ve Spor Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7 Başantrenör: Dejan Radonjic Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3 Başantrenör: Rodrigo Pastore 1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine) Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine) 3. Periyot: 67-67 Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine) 5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 1 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)