EKONOMİ - 25 Nisan 2018 Çarşamba 11:08

Aloğlu’ndan üniversite öğrencilerine kariyer ve ekonomi dersi

A
A
A
Aloğlu’ndan üniversite öğrencilerine kariyer ve ekonomi dersi

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından düzenlenen ’Kariyer ve Ekonomi Zirvesi’ programında üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek, kariyer ve ekonomi alanındaki deneyimlerini paylaştı.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından düzenlenen ’Kariyer ve Ekonomi Zirvesi’ programında üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek, kariyer ve ekonomi alanındaki deneyimlerini paylaştı.


MCBÜ Sosyal Sorumluluk Topluluğunun her yıl düzenlediği ’Kariyer ve Ekonomi Zirvesi’ programının bu yılki konuklarından biri de MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu oldu. Zirvede akademik bilgilerin yanı sıra günümüz sosyal sorunlarını da göz önüne getirecek hatırlatmalar, kısa video ve sunumlar yapıldı. Zirveye konuşmacı olarak katılan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, öğrencilere iş hayatıyla ilgili bilgiler verdi. Aloğlu, "Üniversitedeki okuyan her öğrencimiz muhakkak iş hayatına atılmalıdır. Bazen başka bir yerde çalışarak, bazen de toplanarak kendi iş yerlerini açarak bir ticari faaliyette bulunmaları gerekmektedir. Şu an görüyoruz ki bir çok fakültede okuyan arkadaşlarımız ticareti sadece teorik olarak görmektedir. Ama işin en büyük kısmı olan hatta yüzde 80’i olan pratik bölümü iş hayatında yani iş başındaki eğitimle ve işlerinin başına geçerek muhakkak oluşmaktadır. Bizler MAGİDER olarak öğrenci arkadaşlarımızla bu ülkeye katma değer kazandırma arzusuyla sadece kendilerine ait bir şirket kurmasını ve bu şirketi de yine arkalarında bırakabilecekleri büyük bir güce dönüştürebilecekleri sistemi hayata geçirmeyi hedef ediyoruz. MCBÜSOS ailesine de böylesi güzel bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.