GENEL - 19 Şubat 2018 Pazartesi 17:53

Basıncın aniden artması ana su borusunu patlattı

A
A
A
Basıncın aniden artması ana su borusunu patlattı

MASKİ Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak Turgutlu’da yaşanan su kesintisinin sebebini açıkladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak Turgutlu’da yaşanan su kesintisinin sebebini açıkladı. Yapılan açıklamada, Turgutlu’da elektrik dağıtım şirketinin trafosunda oluşan arızanın ardından içme suyu borularında basıncın aniden azalması ve artmasıyla ana borunun patladığı ve bu nedenle de uzun süre ilçenin büyük bir bölümüne su verilemediği bildirildi.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinde yaşanan su kesintilerinin ardından açıklama yaptı. MASKİ tarafından yapılan açıklamada, su kesintisinin GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin elektrik trafosunda oluşan arıza sonrasında içme suyu borulardaki basıncın azalıp aniden artması sonucunda Ankara asfaltı altındaki ana borunun patlamasından kaynaklandığını açıkladı. Arızanın giderilmesinden kısa bir süre sonra da ağır tonajlı araçların geçişi ile birer metre aralıklarla 2 adet daha patlak meydana geldiği belirtilen açıklamada asbest borularda vana sisteminin olmaması nedeniyle ilçenin birçok bölgesinde su kesintileri yaşandığı bildirildi.


Yeni nesil içme suyu borularının önemi ortaya çıktı


MASKİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Asbest boruların gerek sağlık açısından olumsuz yönleri gerekse de basınç değişimlerinden etkilenmesi ve vana sistemlerinin olmaması vatandaşlarımızın hayatını olumsuz etkilemektedir. Ana boru patlağı sonrası su kesintisi yaşanan ilçede, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen altyapı çalışmalarının ne kadar önemli olduğu gözler önüne serildi.”


Açıklamada, Şehitler Yolu’ndaki su kesintisinin de ilçede yürütülen altyapı çalışmalarının ardından eski hattın kapatılarak yeni hattın devreye alınmasından kaynaklandığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir