GENEL - 11 Kasım 2018 Pazar 14:43

Başkan Çerçi Cumhuriyet Mahallesindeki çalışmaları inceledi

A
A
A
Başkan Çerçi Cumhuriyet Mahallesindeki çalışmaları inceledi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Cumhuriyet Mahallesi’nde belediye tarafından yürütülen projeleri inceledi. Bugüne kadar mahallede 28 bin 545 metrekare kilitli parke taşı çalışması yaptıklarını belirten Başkan Çerçi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi.


Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu kez Cumhuriyet Mahallesi’ndeydi. Belediyenin yürüttüğü çalışmaları inceleyen Başkan Çerçi’ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz eşlik etti. Vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Çerçi, taleplerini dinledi. İlçenin en hızlı yapılaşan mahallelerinden biri olan Cumhuriyet’te hummalı bir çalışma yürüttüklerini bunları yaparken vatandaşların görüşünü de dikkate aldıklarını kaydeden Başkan Mehmet Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mahallemiz ilçemizin nüfusu hızla artan mahallelerinden biri. Vatandaşlarımızın bizden en büyük taleplerinden biri kültür ve taziye evini uzun zaman önce hizmete açtık. Aile Sağlığı Merkezi ve üst geçidimizi de tamamlıyoruz. Mahallemizde bozulan cadde ve sokaklarımıza 28 bin 545 metrekare parke taşı döşedik. İhtiyaç olan cadde ve sokaklarımızda aydınlatma çalışması yaptık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Kardeş şehir Salfeet’ten hayırlı olsun ziyareti Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Filistin’in Salfeet Belediyesi, bir heyet ile Eskişehir’e geldi. Tepebaşı Belediyesi’nin dünyanın farklı ülkelerindeki kardeş kentleri ile temasları devam ediyor. Bu kapsamda Eylül 2018’de imzalanan protokol ile kardeşlik bağı kurulan Filistin’in Salfeet Belediyesi ile de karşılıklı ziyaretler sürüyor. Son olarak Salfeet Belediye Başkanı Abdul Karim Al-Zubaidi, Halkla İlişkiler Direktörü Ahmad William, Marayta ve Filistin El Fetih Genel Sekreteri Murat El Mühendis, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. “Tecrübeleriniz bizim için önemli” Al-Zubaidi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yüksek teveccüh ile tekrar Başkanlığa seçilen başkan Ataç’ı tebrik ederek, “Tepebaşı Belediyesi ile aramızdaki projeleri güçlendirmek ve daha fazla iş birliği yapmak için geldik. Sizin tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Bu iş birliğinin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyoruz. Başkanımızı da tebrik ediyorum” dedi. “Projeler hayata geçireceğiz” Başkan Ataç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugün çok mutuyum. Filistin’deki dostlarımızı sağ salim görmek beni mutlu etti. Bu hadiseler Filistin’deki savaş hali sakinlediği zaman Filistin’i tekrar ziyaret edeceğim. Başkanın bugün beni ziyaret etmesi çok duygulandırdı. Önümüzdeki dönemlerde daha sık birlikte olacağız ve bazı projeleri birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Muğla Başkan Ünlü fırtına nedeniyle zarar gören alanlarda incelemelere bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, hafta sonu etkili olan fırtına nedeniyle zarar gören Burunucu Macera Parkı, Marmaris Belediyesi Araç Parkı ile Turunç Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Ünlü, “Tamir çalışmalarına başladığımız yerleri eskisinden daha sağlam biçimde hizmete sunacağız” dedi. Marmaris’te geçtiğimiz cumartesi günü etkili olan fırtına ve hortum nedeniyle Burunucu Macera Parkı, Marmaris Belediyesi Araç Parkı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahasında zarar meydana gelmişti. Hafta sonu belediye başkanları toplantısı nedeniyle Ankara’da olan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’e döner dönmez zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Belediye birim müdürleriyle birlikte Burunucu Macera Parkı ve Belediye Araç Parkı’na giden Başkan Ünlü, hasar oranı ve yapılan tamir çalışmalarıyla ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı. “Ekiplerimiz iş başında” diyen Başkan Ünlü, “Hasar tespitinin ardından hemen tamir çalışmalarına başladığımız yerleri eskisinden daha sağlam biçimde hizmete sunacağız” ifadesini kullandı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, fırtınadan etkilenen Turunç Mahallesi’ni de ziyaret etti. Fırtına nedeniyle maddi hasar meydana gelen yerlerde ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan ve etkilenen esnafla görüşen Başkan Ünlü, ayrıca sezon öncesi yapılması gereken son çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ünlü, Marmaris’i sezona en hazır hale getirmek için çalışmalara devam ettiklerini iletti.