YEREL HABERLER - 25 Ağustos 2016 Perşembe 19:53

Başkan Kayda, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

A
A
A
Başkan Kayda, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

Manisa’nın Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.
MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Artvin’in Şavşat ilçesinde teröristlerin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyete ve konvoyun güvenliğini sağlayan askerlerimize yönelik alçakça saldırısını kınıyorum. Hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyete ve tüm siyaset camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Başkan Uçum, Belediye Başkanı Senger’e forma hediye etti Kars 36 Spor Kulüp Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger’e yeşil beyazlı takımın 36 numaralı formasını hediye etti. Kars 36 Spor Kulüp Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte 31 Mart seçimlerinde Kars Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ötüken Senger’i makamında ziyaret ederek, Senger’e yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kars 36 Spor’un BAL Ligi’nde mücadele ettiğini ifade eden Uçum, takımın başarılı olması için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti. Başkan Ali Uçum, “ Sezon başı iyi bir takım kurduğumuza inanıyorduk. Ama bazen yaptığınız transferler dahi sizin başarılı olmanıza katkı sağlayamıyor. Bir takım hatalar yapıldı. Tabi bu hatalar benden kaynaklı değil, ben istenen her transferi yaptım. Ama olmadı, şampiyonluk için sezonu açmıştık. Maalesef kümede kalmak için mücadele veriyoruz. İnşallah sizlerin de destekleri ile önümüzdeki sezon Kars 36 Spor’u hak ettiği yere taşıyacağız” dedi. Kars 36 Spor’un profesyonel ligde olması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, “Biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Belediye olarak ne yapılabilir. Onu konuşacağız. Gazi Kars’ın futbol takımını layık olduğu yere taşıyacağız” diye konuştu. Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, günün anısına Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger’e Kars 36 Spor’un 36 numaralı formasını hediye etti.
Hakkari TRSM binası yıktırıldı, hastalar yakın bölgeden yer istiyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktırılması üzerine hastalar mağdur olmamak için aynı bölgeden yeni merkezin açılmasını istiyor. TRSM olarak kullanılan Yüksekova Devlet Hastanesinin eski binası için yapılan deprem analizlerinin olumsuz çıkması sonucu yıkım kararı alındı. Eski binaların ilk bloklarında yıkım işlemi başlatılırken, diğer blok için de tahliye işlemlerine başlandı. Tahliye işlemlerinin ardından binada hizmet veren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin başka bir yere taşınacağı belirtildi. Merkezde tedavi gören hastalar ise kendilerine tahsis edilecek yeni yerin ilçe merkezine yakın olmasını talep etti. İlçe merkezine uzak bir yerin kendileri için sıkıntı olacağını belirten hastalar, tedaviye gelmekte zorlanacaklarını ve mağduriyet yaşayacaklarını kaydetti. Hastalardan İskender Bozkurt, "Yıkılan yerimiz bizim için önemliydi, burada tedavi oluyorduk. Hocalarımız bizimle birebir ilgilenip derdimize derman oluyorlardı. İlaçlarımızı burada kullanıyorduk. Şu anda uzak bir yere yapılsa servis sorunu yaşayabiliriz. Servis sorunu çözülse bile istenilen saatte hastalar gelemez. Hastaların bazıları sabah, bazıları ise öğleden sonra kalkıyor. Kaymakamımızdan, İl Sağlık Müdürlüğünden ricamız bize en yakın noktada yer versinler. Fazla ağır hastalarımız var, evden gelemiyorlar. Hocalarımız eve gelip hastalarla ilgileniyorlar" dedi. Hastalardan Ahmet Harmancı ise "Şu an kaldığımız bina deprem riski nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bundan sonra bize yeni bir yer temin edecekler. Ancak çarşıya uzak olursa biz perişan oluruz. Hastalar perişan olur, gelemezler. Etkinliklere katılamazlar. Valimizden, kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan ricamız bize yardımcı olsunlar. Biz burada etkinliklerimize devam edelim. Çarşıya yakın bir yer olsun. Bizim istediğimiz bunlar, bizimle ilgilensinler" şeklinde konuştu. 21 yıldır hasta olduğunu ve 7 yıldır merkezde tedavi gördüğünü belirten Harmancı, "Çok memnunuz. Bize yardımcı oluyorlar. Birçok etkinlik yapıyoruz. Bize çok katkıları oluyor, daha iyi toparlanıyoruz. Şu an kendimizi iyi hissediyoruz. Bize yardımcı olurlarsa daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.