GENEL - 04 Ekim 2017 Çarşamba 11:46

Başkan Şirin altyapı ile ilgili bilgilendirme yaptı

A
A
A
Başkan Şirin altyapı ile ilgili bilgilendirme yaptı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında Turgutlu’daki yol çalışmaları hakkında bir açıklama yaparak “Biz halkımızın bu konudaki yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ancak en önemli konu Turgutlu’da alt yapıyla ilgili 20-25 yıldır hiç bir şey yapılmamış olmasıdır.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında Turgutlu’daki yol çalışmaları hakkında bir açıklama yaparak “Biz halkımızın bu konudaki yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ancak en önemli konu Turgutlu’da alt yapıyla ilgili 20-25 yıldır hiç bir şey yapılmamış olmasıdır. Yaptığımız çalışmalar tamamen ilçemizin ve dolayısıyla vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşması, daha yaşanılabilir bir Turgutlu içindir” dedi.


Turgutlu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Turgay Şirin Başkanlığında gerçekleşti. Açılış konuşmasının ardından geçilen gündem maddelerinde 2017 Eylül ayı meclis toplantı tutanağı ve meclis kararları ile 2018 yılı performans programının görüşülmesi, 2018 yılı gelir gider bütçelerinin plan bütçe komisyonuna sevki görüşüldü. Bu gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. AK Parti grubundan İsmail Parmaksız’ın Turgutlu’daki yolların durumuyla ilgili sorduğu bir soru üzerine açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Yapılan hizmetleri vatandaşlarımız yakinen takip ediyor. Kaldı ki bu yenileme çalışmalarımız devam edecek. Çünkü Turgutlu’da 20-25 yıldır alt yapıya dokunulmamış. Şuan alt yapıyla ilgili çıkan su borularını zaten teşhir ediyoruz. Girdiğimiz her yolda yüzeysel ve görsel güzelliğin yanında o yolun sıkıntısı neyse tamamını gidermeye yönelik hareket ediyoruz. Önce elektrik hatları yer altına alınıyor, arkasından içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Peşinden yağmurlama ve kanalizasyonla ilgili sıkıntı varsa onlar gideriliyor. En son yolun çökmemesi için hasır beton ve onun üzerine de kilit parke taşlarını döşüyoruz. Bu yolların önümüzdeki yıllarda tekrar kazılıp bozulmaması için bir çabamız var. Elbette bu çalışmalar tahammül gerektiren, zaman zaman vatandaşlara sıkıntı verdiğimiz bir konu. Ama bittiğinde de bundan yine en çok faydalanacak olan Turgutlu’muzdur. Bunlar kalıcı hizmetler. Bugün yap bir kaç sene sonra kaz, boz yeniden yap bunlar bana çok doğru gelmiyor. Bir de yapılan bu yollarda özellikle Akçakmak Yolu’nda kaldırım yok denilecek kadar az olduğu hepimizce malumdur. Şimdi oraya her iki tarafa da 2.75 metrelik yaya yolu koyuyoruz. Burada en önemli olan konulardan biride budur. Biz insanların hareket halini genişletecek bir çalışma içerisindeyiz” dedi.


Yapılan çalışmalarla şehir merkezine hareket kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Şirin, “Prestij Caddelerindeki amaçlarımızdan birisi de Atatürk Bulvarı’ndaki o hareketliliği bu 6 caddeye de taşımaktır. Özellikle bu caddelerde bulunan esnafımızın da ticari anlamda bir kazanımı olsun düşüncesindeyiz. Yapılacak peyzaj ve aydınlatmalarla özellikle bayanlarımızın geç vakitlerde dahi bu caddelerde rahat hareket edebilecekleri şeffaf alanlar oluşacak. Tabii ki neticede ilçemizde kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çalışmalar bu denli kapsamlı olunca ister istemez o rahatsızlıklar bir boyuta taşınıyor. Sürekli ifade ediyoruz; söylüyorum belki şuanda bir tepki alıyoruz aynı yerde yaşıyoruz ve bunu görüyoruz. Ama bittiğinde de çok güzel bir çalışma ile karşılaşacağız” dedi. Gündem de bulunan diğer maddeden biri olan muhtelif kadro ihdaslarının görüşülmesinde Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e veteriner hekim, mühendis ve tekniker kadrolarının yapılanmasıyla ilgili yetki verildi. Bir diğer gündem maddesinde ise Derbent Mahallesi’nde bulunan taşınmazların Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesi oldu. Bu konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Şirin “Derbent Mahallesinde bulunan 2 cami, imam evi, kamelya ve cami şadırvanları Turgutlu Belediyesi’ne devir olmuştu. Diyanetten gelen böyle bir talep var. Bizler bu taşınmazları ücretsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na yani Turgutlu Müftülüğü’ne devir edeceğiz” dedi. Oy birliği ile kabul edilen madde sonunda gündemin son maddesine geçildi. Gündemin son maddesinde ise Turgutlu Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi arasından hazırlanan işbirliği protokolü imzalanması amacıyla Başkan Turgay Şirin’e yetki verilmesi istendi. Meclis bu konuda da oy birliği ile görüş bildirerek maddeyi kabul etti. Alınan bu kararlar ile Ekim ayı meclis toplantısını sonların Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin kararların Turgutlu’ya hayırlı olmasını temenni ederek meclis üyelerine de teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.