YEREL HABERLER - 05 Aralık 2016 Pazartesi 16:18

Başkan Şirin’den 90 yıllık çınara ahde vefa

A
A
A
Başkan Şirin’den 90 yıllık çınara ahde vefa

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 90 yaşındaki emekli öğretmen Yusuf Çakmak’ı evinde ziyaret etti. Başkan Şirin’in ziyareti Turgutlu’nun yaşayan değerlerinden Yusuf Çakmak’ı hayli mutlu etti.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, uzun yıllar eğitim camiasına hizmet eden ve binlerce öğrenci yetiştiren 90 yaşındaki emekli öğretmen Yusuf Çakmak’ı unutmayarak, kendisine ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi Göktürk Sokak’ta sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanlığı makamında düşünülen ancak Başkan Şirin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde şehir dışında olması dolayısıyla gecikmeli gerçekleşen ziyaret ev ziyaretine dönüşürken, Yusuf Çakmak da bu durumdan hayli memnun olduğunu ifade etti. Çakmak’ın oğulları Ali ve Hüseyin ile kızı Nuray Çakmak, gelinleri Nuran, Selda ve Gülay, torunları Yusuf ve İpek tarafından karşılanan Başkan Şirin, emekli öğretmen Yusuf Çakmak’a çiçek ve üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı saat hediye etti.

Çakmak mutluluğunu paylaştı
Bayram havasının yaşandığı Göktürk Sokak’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yusuf Çakmak, Başkan Şirin’e ‘ayaklarınıza sağlık’ diyerek, “Bugün çok mutlu oldum. Yıllarca eğitime hizmet verdik, 1978 yılında emekli olarak o günden bugüne yaşamımızı idame ettiriyoruz. Ne mutlu ki bizleri hatırlayan değerli bir evladımız Belediye Başkanlığı yapıyor. Allah güç kuvvet versin, çalışmalarındaki başarılarının devamını dilesin” dedi.
Çakmak, öğretmenlik yıllarındaki anılarını paylaşırken, Başkan Şirin ile birlikte uzun yıllar görev yaparak emekli olduğu eski adıyla İnkılap İlkokulu olan Samiye Nuri Sevil İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etmek istediğini söyledi.

Geçmişten günümüze sohbet ettiler
Turgutlu’nun yaşayan değerlerinden biri olan Yusuf Çakmak ve ailesine sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Şirin de Çakmak’a en kısa zamanda emekli olduğu okulu ziyaret etme sözü vererek şunları söyledi: “Değerli Yusuf Amcamız’dan Allah razı olsun ki bizleri böylesi güzel bir günde bir araya getirdi. 90 yılı geride bırakıp da hala taze olan anılarıyla geçmişe gittik, eğitim hayatı boyunca yaşadıklarını kendinden dinledik. Allah kendilerine uzun ömürler versin. Her zaman başımızın üzerinde yeri var. İnşallah en kısa sürede o çok özlediği okulunu birlikte ziyaret etme fırsatı bulur, onun mutluluğunu arttırırız. Bir kez daha geçmiş 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, kalem tutan ellerinden öpmenin nasip olduğu Yusuf Amcam’a teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygı bağlarının bu kadar güçlü olduğu bir aileye sahip olması herkese nasip olmayacak bir yaşam sürmesine olanak sağladığı düşüncesindeyim. Bu anlamda değerli aile bireylerine de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.
Ziyarette geçmişten günümüze Turgutlu’ya dair anılar da paylaşıldı. Aile fertleri de ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade ederek, babaları Yusuf Çakmak’ın iyi bir baba olmasının yanında iyi bir aile büyüğü olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.