GENEL - 14 Aralık 2017 Perşembe 17:30

Başkan Yaralı’dan hakkında çıkan haberle ilgili açıklama

A
A
A
Başkan Yaralı’dan hakkında çıkan haberle ilgili açıklama

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ulusal bir gazetede yayınlanan “AKP’li başkanlar silah zoruyla adam kaçırdı” başlıklı habere ilişkin yaptığı açıklamada, "Haberde, ismimle yan yana getirilmeye çalışılan ve konusu Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil eden eylemlerle uzaktan yakından bir ilgimin olmadığının bilinmesini istemekteyim.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ulusal bir gazetede yayınlanan “AKP’li başkanlar silah zoruyla adam kaçırdı” başlıklı habere ilişkin yaptığı açıklamada, "Haberde, ismimle yan yana getirilmeye çalışılan ve konusu Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil eden eylemlerle uzaktan yakından bir ilgimin olmadığının bilinmesini istemekteyim. Yapılmak istenen bir algı operasyonudur. Toplum nezdinde itibarsızlaştırma çabasıdır" dedi.


Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, bir gazetede yayınlanan, kendisi ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin hedef alındığı "AKP’li başkanlar silah zoruyla adam kaçırdı" başlıklı habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaralı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Haberde, ismimle yan yana getirilmeye çalışılan ve konusu Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil eden eylemlerle uzaktan yakından bir ilgimin olmadığının bilinmesini istemekteyim. Suat Diktaş isimli kişi, halihazırda Saruhanlı Belediye Başkanlığında Kırsal Hizmetler Müdürü sıfatıyla ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memur statüsünde görev yapan bir kamu görevlisidir. İlk etapta Türk Silahlı Kuvvetleri personeli iken devamında Saruhanlı Belediye Başkanlığı bünyesinde memur ve belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Hain FETÖ/PDY Terör Örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirmeye çalıştığı kalkışma sonrasında çıkarılan KHK’lardan 22.11.2016 tarihinde yayımlanan 677 sayılı KHK kapsamında kamu görevinden çıkarılmıştır. Aradan geçen süre sonrasında 29.03.2017 tarihinde yayımlanan 688 sayılı KHK ile kamu görevine geri dönmüştür. 03.04.2017 tarihinde müdür olarak atanmıştır. Ancak kendisinin zaman içinde bana ifade ettiği üzere; yaşadığı bu süreç, psikolojik olarak bünyesinde ciddi sonuçlar doğurmuş, iş yerinde ve aile hayatında sorunlar yaşamıştır. Hastane tarafından konulan ’depresif nöbetler ve başka sağlık sorunları’ tanısı gereği, dört ayı aşan bir zamandan beri sağlık raporu nedeniyle izinlidir. Sağlık raporları, tarafımdan hakem hastaneye de gönderilmiş ve tanı teyidi alınmıştır. Halihazırda; sağlık raporu devam etmekte olup, yıllık iznini kullanmayı talep etmiştir. Bu arada, KHK sürecinde yaşadığı olaylar nedeniyle kurum değişikliği yapmak istediğini, Saruhanlı Belediyesinde göreve başlamadan önce esasen Yunusemre Belediyesinde göreve başlamak istediğini ancak o tarih itibariyle bunun kabul edilmediğini, şimdi de özellikle ikametinin bulunduğu Yunusemre ilçesi belediyesine geçmek istediğini, bu yönde bazı girişimleri olduğunu da ifade etmiştir. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin daveti üzerine yanına gittim. Yanında Suat Diktaş da vardı. Beraber çay içiliyordu ve sohbet ediliyordu. Görüşme bu şekilde meydana gelmiştir. Devam eden zamanda; Suat Diktaş’ın Yunusemre Belediyesine ait yerleşkelerde, sosyal tesislerde, belediye şirketlerinde kendisini Saruhanlı Belediyesi başkan yardımcısı olarak tanıtarak sürekli dolaştığını, Yunusemre Belediye Başkanı ve personeli hakkında sorular sorduğunu, Yunusemre Belediye Başkanı aleyhine söylemlerde bulunduğunu ve bu nedenlerle Yunusemre Belediye Başkanlığının Suat Diktaş’ı Manisa Valiliği İl OHAL Bürosu’na şikayet ettiğini öğrendim. Bu şikayete ilişkin resmi dilekçeyi de 14.12.2017 tarihinde edindim."


"Saruhanlı halkının bildiği üzere tıp hekimiyim. Uzun süre doktorluk ve sağlık grup başkanlığı yaptım" diyen Yaralı, açıklamasına şöyle devam etti:


"Üç dönemdir de halkın takdiriyle Saruhanlı Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Karakterim ve bağlı olduğum hekim yemini uyarınca; her türlü şiddete karşıyım ve demokrat yapımı korumaya uğraşıyorum. Ancak, özellikle son zamanlarda; proje bazında, söylem bazında, halkın teveccühü bazında başarılı olamamış kişi ve grupların temelsiz saldırılarının muhatabıyım. Yapılmak istenen bir algı operasyonudur. Toplum nezdinde itibarsızlaştırma çabasıdır. Nitekim haberin içeriğine bakıldığında Suat Diktaş’ın ’görüştüğüm parti büyükleri ‘Bekle, hiçbir şey yapma’ dedi. Genel merkezin vereceği kararı bekliyorum’ şeklinde gazeteye beyanda bulunduğu ifade edilmektedir. Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi memurların siyaset yapması, siyasi partiye üye olması, siyasi izlenim vermesi yasaktır. Devlet memurunun basına açıklama yapması izne bağlıdır. Suat Diktaş hakkında çıkan bu haber, Mehmet Çerçi ve şahsımdan çok Adalet ve Kalkınma Partisini hedef alan bir karalama kampanyasının parçasıdır. Bir kısım CHP Manisa milletvekilinin hemen haberin üzerine atlayarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamaları konunun ana muhalefet açısından Ataşehir Belediye Başkanının İçişleri Bakanı tarafından görevden el çektirilmesinin rövanşı olarak görüldüğünü ortaya koymaktadır. Haberde yer alan tarihin üzerinden geçen 45 günlük sürede tarafıma hiçbir adli makamdan hiçbir bildirim yapılmamıştır. Geçen bu 45 günlük sürede Suat Diktaş’la telefonda defalarca konuştum. Tarafıma hiçbir serzenişte dahi bulunmamıştır. Bildiğim kadarıyla savcılığa yapılmış bir şikayet yokken konunun basında habere konu edilmesi için özel çaba sarf edildiği, toplumun belli şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı açıktır. Şahsıma, çalışma arkadaşlarıma, mensubu olmaktan büyük gurur ve onur duyduğum siyasi partime ve Saruhanlı halkına yapılmaya çalışılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. İdari soruşturma, savcılık başvurusu, tekzip talebi, erişimin engellenmesi dahil hukukun meşru ölçüde imkan verdiği her yolu sonuna kadar kullanacağım."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Belediyesi’nden üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, üniversite sınavına hazırlanan gençlere destek olmak amacıyla ’45 Günde TYT’yi Bitir’ projesini başlattı. Proje ile öğrencilerin; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Felsefe Grubu derslerini kapsayan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) başarılı olabilmeleri için ücretsiz bir hazırlık programı sunuluyor. Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerin; bidersanlatimi.com adresine girerek ücretsiz kayıt formunu doldurmaları, ardından ’45 Günde TYT’yi Bitir’ paketini seçerek, WhatsApp uygulaması üzerinden 0530 358 87 80’e ’Efeler Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek’ mesajı göndermeleri yeterli olacak. Böylelikle öğrenciler, internet üzerinden TYT’de çıkabilecek tüm konuları öğrenme fırsatı elde edecek. “Değerli gençler, daha da başarılı olacağız” diyen Başkan Anıl Yetişkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite sınavlarına hazırlık süreci gençlerimiz için oldukça önemli bir dönem. Bu süreçte öğrencilerimize destek olabilmek ve başarılarını artırmak adına Efeler Belediyesi olarak bir proje başlattık. Biliyoruz ki bu süreçte doğru kaynaklara erişim ve etkili bir hazırlık çok önemli. Ücretsiz olarak sunacağımız programla üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz sınavda karşılaşabilecekleri tüm konuları öğrenme fırsatı bulacaklar. Gençlerimizin geleceğe güvenle adım atabilmeleri için Efeler Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Erzurum Başkan Dal’dan başkent mesaisi Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Başkan Dal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkent’teki Gençlerbirliği maçı sonrası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, önceki dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TFF Asbaşkanlığı görevlerinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Şengül Karslı ve Yahya Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Uysal’ı ziyaret etti. Başkan Dal ve ekibi takımla ilgilendikleri için ve küme düşmeme mücadelesinden ötürü ertelenen ziyaretleri Ankara’da tek tek gerçekleştirdi. Başkan Dal, ziyarette Erzurumspor’un formalarını hediye etti. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, AK Parti Erzurum Milletvekillerini ziyarette Erzurumspor taraftarının başta stadyum konusu olmak üzere spor, altyapı, tesisleşme ve futbola dair beklentilerini de iletti.
Aydın Aydın’da en çok yatırım yapılan kurumlar belli oldu İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık eden Aydın Valisi Yakup Canbolat, 2024 yılında en çok yatırım yapılan kurumları açıkladı. Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı 2. Dönem Toplantısı, Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar değerlendirildi. Aydın genelinde 2024 yılında uygulanan 340 projeden 14 adedinin tamamlandığını ifade eden Aydın Valisi Yakup Canbolat, geriye kalan 326 adet projenin de 228 adedinin devam ettiğini, 4 adedinin ihale aşamasında olduğunu, 94 adedinin ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamadığını belirtti. Proje bedeli 42 milyar 814 milyon 386 bin TL olan yatırımların önceki yıllar harcaması 11 milyar 342 milyon 988 bin TL, 2024 yılı ödeneği 6 milyar 866 milyon 893 bin TL olurken 2024 yılı dönem harcaması ise 2 milyar 12 milyon 931 bin TL olarak gerçekleşti. Yatırımlarda dönem itibariyle yaklaşık yüzde 31,19 nakdi gerçekleşme sağlandı. Yatırımcı kuruluşlarca 2024 yılında yapılan harcamaların sektörlere göre dağılımına bakıldığında ise ilk 3’te yer alan sektörler sıralamasıyla Diğer Kamu Hizmetleri-Sosyal 524 milyon 981 bin TL harcamayla 1. sırada, Tarım Hizmetleri 467 milyon 640 bin TL ile 2. sırada, Konut Hizmetleri ise 362 milyon 914 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı. Kurumlar bazında bakıldığında ise DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 788 milyon 573 bin TL harcamayla 1. sırada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 401 milyon 315 bin TL harcamayla 2. sırada, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 307 milyon 221 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı. “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışacağız” Yatırımların gerçekleşmesi konusunda çalışma gösteren tüm kurumlara teşekkür eden Vali Yakup Canbolat, hedefe ulaşmak için birlik beraberlik içinde çalışılacağına dikkat çekerek “Her zaman olduğu gibi yatırımlarımızın gerçekleşmesinde, halkımıza hizmet verilmesinde ilimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışacaklarına, program hedeflerine mutlaka ulaşacaklarına inanıyorum. Önemli bir sorun ve darboğazla karşılaşıldığında mutlaka ilgili kurumların diyalog halinde, iyi niyetli ve çözüm odaklı olarak davranmalarını, çözülemeyen herhangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimize bildirmelerini istiyorum. İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında çaba gösteren, çalışan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Vali Canbolat’ın açılış konuşmasının ardından kurum temsilcileri, kurumlarıyla ilgili yatırımlarda gelinen son noktaya ilişkin sunum gerçekleştirdi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında yapılan toplantıya belediye başkanları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.
Niğde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde üniversite öğrencilerinin donanımlarını arttırmak, mezuniyet sonrası istihdam imkanlarından katkıda bulunmak amacıyla "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, öğrencilere yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı, tecrübe paylaşımı programları ile sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturduklarını söyledi. Rektör Uslu; "Yükseköğretim kurumu olan üniversitelerin temel misyonlarının başında bilimsel araştırmayla birlikte eğitim-öğretim gelmektedir. Dolayısıyla bu kurumlar, öncelikle bu alanlarda faaliyetler yürütmektedir. Ancak eğitim ve bilim yuvası üniversitelerin sorumlulukları ve faaliyet alanları bunlarla sınırlı değildir. Zira bu kuruluşlar, kültür-sanat çalışmalarına ek olarak bireysel ve toplumsal gelişmeyi de esas almalıdır. Nitekim içinde bulunduğumuz bilgi çağında açık sistem yaklaşımı da böyle bir anlayışı zorunlu kılmaktadır. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu anlayıştan hareket ediyor, öğrencilerimizin her anlamda gelişimlerini destekleyecek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çerçevede Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilerimize yönelik girişimcilik ve kariyer rehberliği, meslek danışmanlığı, tecrübe paylaşımı seminerleri gibi faaliyetler düzenliyor, özellikle sektör temsilcilerimizle öğrencilerimizi buluşturmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla bugün burada bizleri bir araya getiren Kariyer Günleri de böyle bir anlayışa dayanarak tertip edilmiştir. " dedi. Danıştay Tetkik Hakimi Kazım Yiğit ise yaptığı konuşmada kariyer kavramının iş hayatında ilerleme anlamına geldiğini söyledi. Yiğit; "Kariyer günleri etkinlikleri üniversitelerin kurumsal hedeflere ulaşmasında, iş verenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve bireysel kariyer hedeflerin gerçekleştirme başarısı gösteren yeni mezunların geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. İstihdam ve kariyer günleri etkinlikleri üniversite öğrencilerinin donanımlarını arttırmak, mezuniyet sonrası istihdama katkıda bulunmayı ve üniversite öğrencilerinin gelecekteki iş hayatında donanımlı bireyler olarak hayata katılmalarını amaçlamaktadır. Kariyer günlükleri ayrıca öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini ve geleceklerine dair hedefler koyabilmelerini de amaçlamaktadır." İfadelerine yer verdi. "Kariyer Günlükleri 2" programına konuşmacı olarak katılan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Caza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü ise kariyerleri ve meslekleri hakkında öğrencilere bilgiler aktardı, sorularını cevapladı. 2 gün sürecek olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi "Kariyer Günlükleri 2" programı Kamu Kurumları paneli ile devam edecek.