POLİTİKA - 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:57

Baybatur: “Tarımda 15 yılda 2,5 katrilyon destek”

A
A
A
Baybatur: “Tarımda 15 yılda 2,5 katrilyon destek”

AK Parti MKYK Üyesi, Manisa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Manisa’ya tarımsal alanda yapılan desteklemelerin 15 yılda 6 kat arttığını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi, Manisa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Manisa’ya tarımsal alanda yapılan desteklemelerin 15 yılda 6 kat arttığını söyledi. AK Parti olarak çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirten Baybatur, Manisalı çiftçilere AK Parti iktidarları döneminde pek çok kalemde toplam 2,5 Katrilyon lira destek ödemesi yaptıklarını söyledi.


24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde ziyaretlerde bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, vatandaşlardan Cumhur İttifakı ve AK Parti için destek istedi. AK Parti Gölmarmara İlçe Teşkilatına giderek partililerle bir süre sohbet eden Baybatur, daha sonra ilçede faaliyetlerini sürdüren Ünlü ve Erkanlar Tarım İşletmelerini ziyaret etti. Burada çalışan işçilerle sohbet eden Baybatur, IPARD ile Manisa’da toplam da 146,8 milyon TL olan 321 adet projeye 69 milyon TL hibe sağladıklarını belirterek, bu sayede de 3 bin 88 kişiye yeni istihdam alanı oluşturduklarını ifade etti.


Çiftçileri desteklediklerini ifade Baybatur, şunları söyledi: “AK Parti iktidarı olarak çiftçilerimizin her zaman yanından. Doğrudan Gelir, Mazot, Kimyevi Gübre, Ayçiçeği - Soya, Pamuk, Dane Mısır, Zeytinyağı, Buzağı Desteklemesi, Damızlık Gebe Düve Alımı, Anaç Manda, Küçükbaş Hayvan, Büyükbaş Hayvan, Çiğ Süt ve Yem Bitkileri Desteklemesi gibi tarım ve hayvancılıkta pek çok kalemde Manisalı çiftçilerimize bugüne kadar 2,5 katrilyon lira Tarım desteği verdik. Hayvancılık destekleri kapsamında damızlık koç, tekeden ağıl yapımına alet ekipmana kadar pek çok kalemde yüzde 50 hibe veriyoruz. Havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçtik. 941 tarım havzasını belirledik. Her havzada en uygun ve en iyi yetişen ürünleri tespit ettik. Stratejik ve arz açığı olan 21 ürünü havza bazında destekliyoruz. Buğday ve yem bitkileri her havzada destekleniyor. Mazot maliyetinin % 50’si destek olarak üreticilerimize ödeniyor.”


Milli Tarım Projesi ile Havza Bazlı Desteklemelerle çiftçilerin gübre maliyetinin yüzde 40’ını karşıladıklarını sözlerine ekleyen Baybatur, “Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. Son 15 yılda Manisa’da hayvancılık desteğini 59 kat arttırdık. Bu dönemde Manisa’ya toplam 603,1 milyon TL hayvancılık desteği verdik. En az 500 baş kapasiteli damızlık gebe düve ve damızlık koç-teke üretim merkezleri kuruyoruz. İnşaat yatırımlarına, alet- ekipman buzağı ve damızlık hayvan alımına yüzde 50 hibe veriyoruz” dedi.


Manisa’ya son 11 yılda 84.8 milyon hibe desteği sağlandığını ve bu desteklemelerle 195 yeni tarımsal tesis kurularak 1973 kişiye istihdam sağlandığını sözlerine ekleyen Baybatur şunları söyledi:


“Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 1’nci etabının kamulaştırılması tamamlandı. İkinci etabında sonuna yaklaşıyoruz. Altyapısı tamamlanan bölgelerde şimdiden 7 fabrika üretime başladı. Şimdi Ana muhalefet Tarım endüstrisinden bahsediyor. Türkiye Tarım Endüstrisi’ne girmiştir. O ne diyor girecek, girmesi lazım. Bu iş başladı. Biz şu anda tarım endüstrisini icra ediyoruz. Biz geldiğimizde yerli traktör diye bir şey yoktu. Şimdi yerli traktörümüzü üretiyoruz. Biçerdöverlerimizi üretiyoruz. Bütün bunları artık yapan bir Türkiye var. Bunlar Tarım endüstrisinin atılmış adımları. Ayrıca, 227 damla ve yağmurlama sulama tesisinin kurulumu desteklendi.”


Baybatur, konuşmasını şöyle tamamladı: “IPARD ile Manisa’da toplam 146,8 milyon lira ile 321 adet projeye 69 milyon TL hibe sağladık ve bu hibelerle kurulan tesislerde 3 bin 88 kişiye yeni istihdam oluşturduk. Gençlere 30 bin TL hibe desteği 2016 yılında uygulamaya geçti. Manisa’da 2016-2017 yıllarında 466 genç girişimciye 14 milyon TL hibe sağladık. Hükümetlerimiz döneminde Manisa’ya 14 baraj 10 gölet yaptık. Halen 22 baraj ve 6 göletin inşası sürüyor. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle 162 bin dekar araziyi suya kavuşturduk. Bunun yanında 205 bin dekar araziyi sulayacak projelerin inşası devam ediyor. 2012 yılında hizmete giren Gördes Barajı’ndan alacağımız su ile Akhisar ovasında 148 bin dönüm araziyi sulayacağız. Bu tesisin inşası da hızla devam ediyor. Hem sulama, hem turizm açısından Akhisar için önemli olan Gürdük Barajı’nın inşasında yarıya yaklaşıldı.”


AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a, AK Parti Gölmarmara İlçe Başkanı Ahmet Taylan Belediye Başkanı Kamil Öz ve partililerde eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Polis, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı Samsun Vezirköprü’de polis ekipleri hırsızlık, dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirerek uyarıcı broşürler dağıttı. Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik’in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı yüz yüze bilgilendirdi. Emniyet Müdürü Çelik, "Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin” dedi. İlçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarda broşür dağıtılarak çok sayıda vatandaşa siber güvenlik, KADES, hırsızlık ve dolandırıcılık konuları hakkında yüz yüze bilgi verildi. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, özellikle dolandırıcılık konularıyla ilgili; pazar yerlerinde, taksi durakları ile kuaförlerde, kahvehaneler ile kafeler de, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler çünkü dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bunlara itibar etmeyin. Bankadan aradığını söyleyerek ’kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz’ diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin" ifadelerine yer verildi.
Bolu Bolu’da 7’nci Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi 7’nci Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi, Bolu’da düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kongrede Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.