GENEL - 21 Mart 2018 Çarşamba 11:50

Çevreci öğrencilerden Başkan Çerçi’ye teşekkür

A
A
A
Çevreci öğrencilerden Başkan Çerçi’ye teşekkür

Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr.

Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret ederek ilçede yaptığı ağaçlandırma çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Yunusemre Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği projeler yediden yetmişe her kesimden insanın takdirini kazanıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret eden Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, belediyenin 1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor Projesi’nden dolayı Başkan Çerçi’yi kutladı. Çevreci çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini dile getiren öğrenciler, aynı duyarlılığın diğer belediyelerde de olması gerektiğine dikkat çekti. Öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktaran Başkan Çerçi ise gelecek nesillerin doğaya duyarlı olması için çalışmalarda da bulunduklarını kaydetti. “Gelecek nesillerin yemyeşil bir Yunusemre’de yaşaması için çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyemiz, ’1 milyon fidan toprakla buluşuyor’ Projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte onlarca fidanı Tekstilciler Sitesinde toprakla buluşturdu. Öğrencilerimiz, öğretmenleri ve velileriyle birlikte bizleri ziyaret ederek çevreci projelerimizden dolayı teşekkür etti. Belediye olarak öğrencilerimize çevre bilincini küçük yaşta aşılamaya çalışıyor, bu konuda okullarımızla birlikte programlar düzenliyoruz. Biz biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir. Tabi öğrencilerimizin bu konuda gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.