YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2016 Cuma 13:14

Esnaf Kefalet Manisa CBÜ’ye tüp bebek merkezi kazandırıyor

A
A
A
Esnaf Kefalet Manisa CBÜ’ye tüp bebek merkezi kazandırıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı “Tüp Bebek Merkezi” yapımı protokolü imzaladı. Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanacak olan Tüp Bebek Merkezi, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne bağışlanacak ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ismi ile çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisi için hizmet verecek.
Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne yapılacak olan Tüp Bebek Merkezi ile ilgili imza töreni, 25 Ağustos 2016 tarihinde Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Prof. Dr. Birol Kovancılar, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Genel Sekreter Ali Emirosmanoğlu, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Üniversitemiz Sosyal Tesisleri Alakart Restoran’da düzenlenen öğle yemeğinin ardından Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Protokol, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar tarafından imzalandı.
İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Çelebi, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin önemli misyonlarından birisi çevresine eğitim, sağlık, kültür ve spor gibi birçok alanda gerekli hizmeti sağlamaktır. Daha önce Dündar Çiloğlu ile olduğu gibi bugünde kurumsal olarak ihtiyaçlarımızdan bir tanesini karşılama konusunda Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ile protokol imzalıyoruz. Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi’nde tam olarak faaliyete geçiremediğimiz Tüp Bebek Merkezimiz var ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyelerinin olumlu yaklaşımları sayesinde burada imzaladığımız protokol kapsamında Tüp Bebek Merkezi en kısa sürede Manisalıların hizmetine girmiş olacak. Başta Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bu çalışmada emeği geçen Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt’a teşekkür ediyor, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
El emeği alın teri
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı ise hayırlı bir işin gerçekleşmesi ile ilgili imzaların atıldığını ifade etti. Hayırseverlerin katkılarını çeşitli vesilelerle aktardıklarını belirten Akçalı, “Bugün bu protokol Manisalı Esnaf Sanatkârların katkılarıyla oluyor. Çünkü onların kullandıkları kredilerden verilen payların birikimi sonucunda bunlar gerçekleşiyor. Bu hizmeti, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar başkanlığında Manisalı Esnaf ve Sanatkârların Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne bağışı olarak değerlendiriyorum. El emeğiyle alın teriyle evinin nafakasını çıkarmaya çalışan esnafımızın bu duyarlılıklarını takdirle, şükranla karşılıyorum. Yaşadığımız 15 Temmuz olayının getirdiği bir birliktelik var ülkemizde. Düşüncelerimiz ne olursa olsun, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsunbu ülkenin bekası, bu ülkenin bütünlüğü noktasında bir tarihi refleksi ve şuuru ortaya koyduk. İnsanlarımızın bu ve benzeri, Manisa’mızın ihtiyacı olan işlerde aynı duyarlılığı, aynı birlikteliği göstereceği inancımı tekrarlamak isterim. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyduğumuz hizmetlerde yine Manisalı dostlarımızın, hemşerilerimizin ben de varım diyerek girişecekleri yarışları ümit ediyorum” dedi.
“Küçük birikimlerle yardımlar yapıyoruz”
Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar da “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan Tüp Bebek Merkezi yapımı için kurumumuzdan destek talep edildi. Biz de Kooperatifimizin imkânlarını kullanarak Tüp Bebek Merkezi’nin yapımı için bugün değerli Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile protokol imzaladık. Bizim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak temel görevimiz esnaf ve sanatkârımızın hazine destekli, Halk Bankası kaynaklı finansman ihtiyacını karşılamaktır. Buradan elde ettiğimiz küçük birikimlerle kendi giderlerimizi karşılarken, arttırdıklarımızı da gerek sağlık gerekse eğitim noktasında yardımlar yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Bize desteklerini her zaman sunan yönetim ve denetim kurulundaki değerli arkadaşlarıma teşekkür ederken, bu ünitenin hastanemize güç katacağını umuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanacak olan Tüp Bebek Merkezi, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne bağışlanacak ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ismi ile çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisi için hizmet verecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.