YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 16:57

Gediz Havzası’nın korunmasına MASKİ’nin destekleri sürüyor

A
A
A
Gediz Havzası’nın korunmasına MASKİ’nin destekleri sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası’nı korumaya yönelik düzenlenen bir projeye daha destek oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’ kapsamında İzmir, Kütahya ve Uşak illerinden gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, belediyeler ve su ve kanalizasyon idareleri yetkilileriyle toplantı gerçekleştirerek, projede izlenecek yöntemler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda atılan adımlara destek olmaya devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sahipliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu-Marmara Araştırma Merkezi’nin (TÜBİTAK-MAM) yüklenicisi olduğu “Gediz Havzası Nehir Havza Yönetim Planının Hazırlanması Projesi” ortakları arasında MASKİ de yer alıyor. Gediz Havzası’ndaki yerüstü ve yeraltı sularının bütüncül yaklaşımla korunması ve planlanmasına yönelik Gediz Nehir Havza Yönetim Planı’nın hazırlanması amacıyla hazırlanan proje, 2 yıl süresince devam edecek.Söz konusu proje kapsamında, Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerini kapsayacak şekilde Gediz Havzası’nda bulunan evsel ve kentsel atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon şebekeleri ve kollektör hatlarının durumunu ilgili kurumlar ile birlikte değerlendirmek üzere MASKİ hizmet binasında toplantı düzenlendi. MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran’ın katıldığı toplantıda, İzmir, Kütahya ve Uşak illerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ve belediyeleri ile su ve kanalizasyon idarelerinden gelen yetkililerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının sona ermesinin ardından, Manisa’daki atıksu arıtma tesislerinin ziyareti planlandı.

Manisa’daki atıksu arıtma tesisleri incelendi
Proje kapsamında incelemeler yapılması amacıyla heyet, öncelikle Manisa merkezde inşası devam eden atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Tesise düzenlenen inceleme gezisinde, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Burak Aslay da yer aldı. Tesiste yapılan toplantıda MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi İnşaat Şube Müdürü Uğur Topkaya tarafından ziyaretçilere brifing verildi. Toplantının ardından Gediz Havzası’nda yer alan diğer evsel ve kentsel atıksu arıtma tesislerine teknik geziler düzenlenerek, Gediz’in temizlenmesi ve korunması için Manisa ili sınırları içerisinde yer alan atıksu arıtma tesisleri özelinde değerlendirmeler yapıldı. Diğer illerden gelen yetkililer, yapılan organizasyondan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı MASKİ’ye teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.