GENEL - 18 Kasım 2017 Cumartesi 21:23

Görme engelliler için özel tasarlanan cami halısı Manisa’da dokundu

A
A
A
Görme engelliler için özel tasarlanan cami halısı Manisa’da dokundu

Geçtiğimiz aylarda ibadete açılan Almanya’nın Köln şehrindeki DİTİB Köln Merkez Camii halılarının Manisa’nın halılarıyla ün salmış Demirci ilçesinde dokunduğu belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda ibadete açılan Almanya’nın Köln şehrindeki DİTİB Köln Merkez Camii halılarının Manisa’nın halılarıyla ün salmış Demirci ilçesinde dokunduğu belirtildi.


Görme engelli vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için sipariş üzerine özel olarak tasarladıkları halıların dokunduğunu ifade eden Serko Halı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Arslan, “Manisa’nın Demirci ilçesinde 1974 yılından bu yana yün cami halısı ve otel halısı üretimi yapan firmayız. Üretmiş olduğumuz ürünleri dünyada ki camilere kendimiz giderek yerinde döşemesini de yapmaktayız. En son yaptığımız yeni bir değişik projede el oyma tekniğiyle görme engelli vatandaşlarımız için algı oluşturmaya çalıştık. Bu talep bize Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptırmış olduğu Merkez Camii’nden geldi. Müellif tarafından istenilen bir projeydi. Biz de onların istediği bir şekilde çalışmayı yaptık ve halıları da döşedik. Şu an çok olumlu tepkiler almaktayız. Görme engelli vatandaşlarımız el oyma tekniğiyle yaptığımız bölümlerden buranın namaza durulacak saf yeri olduğunu anlıyorlar. Görme engeli olmayan vatandaşlarımız ise bu kabartmadan bir rahatsızlık duymadan rahat bir şekilde ibadetlerini sürdürüyorlar” dedi.


Diğer camilerden de bu şekilde talepler gelmeye başladığını belirten Arslan, halı üretiminde kullanılan yünlerin yurt içindeki koyun yünleri ve yurt dışındaki Yeni Zelanda ile Avustralya bölgesinden ithal edildiğini aktardı. Arslan, dokunan halıların alev almadığını ve çıkan dumanın da insanların zehirlenmelerine neden olmadığını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)