YEREL HABERLER - 05 Aralık 2016 Pazartesi 17:55

Kadın haklarının tarihsel süreci semineri

A
A
A
Kadın haklarının tarihsel süreci semineri

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı tanınması dolayısıyla ‘Yerel Yönetimlerde Kadın’ adlı seminer düzenlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Canan Balatlı, vakıf üyeleri ve Manisa il genelinde görev yapan 13 kadın mahalle muhtarı katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin konuşmacılığını Avukat Seda Solmaz Erol yaptı. Erol konuşmasında, Cumhuriyet döneminde kadınlara tanınan hakları, kadınlara seçme seçilme hakkı tanınmasından sonra gelişen olayları tarihsel yönüyle anlattı. Erol, kadınların tüm işlerde daha çok yer almasının gerektiğine dikkat çekti. Avukat Seda Solmaz Erol, “Kadınların sadece aile içerisinde değil, tüm işlerde yer alması ve seslerini duyurması gerekir. Siyasette değil, her alanda yaptığımız işlerle, başarılı olduğunuzu göstermeniz gerekir. Kadınlar olarak düşünün, iletin ve sesinizi tüm dünyaya duyurun, korkmayın” diye konuştu.
Avukat Seda Solmaz Erol’un konuşmasının ardından Manisa il genelinde görev yapan kadın muhtarlar sahneye çıkarak kendilerini tanıttılar ve muhtar olma sürecinde yaşadıklarını seminere katılanlarla paylaştılar. Kadın muhtarların ortak temennisi ise yaşadıkları mahalleleri güzelleştirmek ve bu anlamdaki çalışmalara öncelik verilmesi oldu. Kadın muhtarları bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, yaptığı konuşmada ise, “Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizlere Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdik. Sizlerle daha çok çalışmalara imza atmak ve her alanda sizlerin görüşlerinize ortak olmak istiyoruz. Kadın olmak hiçbir dezavantaj getirmez. Sizler seçilmiş insanlarsınız. Yanınızdayız, desteğimiz her zaman olacak. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Dairesi Başkanı Ersoy Arslan ise, kadın muhtarların sadece bu günde değil, her zaman isteklerini dinlediklerini ve ihtiyaçlarına yardımcı olmak amacıyla iletişimi hiçbir zaman kesmediklerini belirtti. Konuşmaların ardından kadın muhtarlara protokol tarafından saat hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ise seminerde konuşmacı olarak yer alan Avukat Seda Solmaz Erol’a çiçek takdim etti. Seminere katılan kadın muhtarlar ve Avukat Seda Solmaz Erol ise Büyükşehir Belediyesine bu anlamlı etkinliği düzenlediği için teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir