EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 10:54

Kula’da 7 bin 161 öğrenci karne aldı

A
A
A
Kula’da 7 bin 161 öğrenci karne aldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’nın Kula ilçesinde de, ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 7 bin 161 öğrenci karne alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’nın Kula ilçesinde de, ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 7 bin 161 öğrenci karne alarak 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.


Kula ilçesinde, okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. İlçede toplamda 7 bin 161 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine, Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, şube müdürleri Hüseyin İzci ve İbrahim Özel katıldı. Öğrencilere karnelerini Kula Kaymakamı Osman Güven ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen takdim etti.


Kaymakam Güven, öğrencilerden yarıyıl tatilini güzel bir şekilde değerlendirmelerini isteyerek, "Bugün 8’inci sınıf öğrencilerimize karne veriyoruz. Okulumuzun 8/A sınıfının öğrencilerinin heyecanları gözlerinden okunuyor. Artık son virajdasınız. İyi bir lise kazanırsanız, önünüze iyi bir üniversite kazanma yolu açılıyor. Ben buradan tüm öğrenci velilerimize şunu söylemek istiyorum. Çocuklarımızın karnesi iyi olmayabilir bu konuda onlardan duyarlı olmalarını ve meydana gelen başarısızlıkların nereden geldiğini oturup birlikte değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü kötü olan karne notları ne onlar nede çocukları için bir son değildir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.