EĞİTİM - 14 Eylül 2018 Cuma 09:22

Kula’da öğretmenlere trafik eğitimi verildi

A
A
A
Kula’da öğretmenlere trafik eğitimi verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük Trafik Eylem Planı çerçevesinde Manisa’nın Kula ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda görev yapan öğretmenlere trafik eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük Trafik Eylem Planı çerçevesinde Manisa’nın Kula ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda görev yapan öğretmenlere trafik eğitimi verildi.


Kula Jeopark Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşması ve okullara servislerle taşınacak öğrenciler için kaza riskini azaltabilmek adına alınabilecek tedbirler konusunda bilgiler verildi. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli trafik polisleri tarafından verilen görsel destekli seminerde, eğitimde trafiğin tanımı, trafikte insanların oynadığı roller, trafik güvenliğinin önemi, trafik güvenliğinde temel davranış şekilleri ile trafik kazalarının azaltılması, emniyet kemeri kullanım alışkanlığının kazandırılması ve aşırı hız konuları ile seminer kapsamında belirlenen diğer trafik konularında eğitim verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.