YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 16:19

Manisa AK Parti’den PKK’nın siyasetçilere saldırılarına tepki

A
A
A
Manisa AK Parti’den PKK’nın siyasetçilere saldırılarına tepki

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu illerinde AK Partili siyasetçilere yönelik saldırılarına ilişkin, “Hiçbir terör olayı bizleri ülkemize, partimize ve en önemlisi milletimize hizmet etme aşkımızdan alıkoyamayacaktır” dedi.
AK Parti Manisa İl Teşkilatı, son dönemde doğrudan sivillere ve AK Partili siyasetçilere yönelik terör örgütü PKK’nın yaptığı saldırılara karşı tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. AK Parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un yanı sıra ilçe belediye başkanları, partinin ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Son zamanlarda doğrudan sivillerle ve AK Partili siyasetçilerimize yönelik saldırıların arttığını kaydeden Başkan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “1 Kasım seçimlerde Hakkari milletvekili adayımız Ahmet Budak evinin önünde, Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız Aydın Muştu çocuklarının gözü önünde, Diyarbakır Dicle İlçe Başkanımız Deryan Aktert iş yerinde kanlı terör örgütünce şehit edilmişlerdir. Emperyalist güçlerin emellerine hizmet eden terör örgütlerinin eylemleri kaos yaratma çabası halk düşmanlığından başka bir şey değildir. Silahlı saldırılara maruz kalan siyasetçilerimiz halkın özgür iradesiyle seçilmiş bulundukları makamda da halka hizmet etmek için hareket etmektedirler. Bu saldırılar sadece kişilere yönelik olmayıp, özgür iradeye demokratik duruşa en önemlisi de insanca yaşam hakkına yönelik saldırılar. Bu terör saldırıları ilk değildir. Daha önceki zamanlarda da özellikle AK Parti teşkilatlarına hedef alan pek çok saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıların hedefi hangi siyasi parti olursa olsun bu saldırıları şiddetle lanetliyoruz. AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırıları ve suikastlerin arttırılması yönünde her iki terör örgütü tarafında da talimatlar verilmektedir. Terör örgütlerinin köşeye sıkıştığı ve kaçacak yer aradığı bu ortamda eylemlerinin zamanlaması da çok manidardır. Hepimiz 15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz sonrası milletimiz nasıl darbe girişimine karşı direndiyse bundan sonra da bu tür terör eylemleriyle siyaset hakkı elinden alınmak istenen, korkutulmak istenen halkımız siyasi halklarının gasp edilmesine karşı direnecek ve buna izin vermeyecektir. 15 Temmuz darbe girişimi, AK Parti teşkilatlarının kadınıyla, gençliğiyle, belediyesiyle, teşkilatıyla, milletvekilleriyle dik duruşuyla savuşturulmuş, bertaraf edilmiş bir darbe girişimidir. Bu millet bu dik duruşu sergilediği sürece Allah’ın izniyle bu milletin yürüyüşünü kimse durduramayacaktır. AK Parti olarak her birimiz gerektiğinde canımızı bu ülke için feda etmeye hazırız. Hiçbir terör olayı bizleri ülkemize, partimize ve en önemlisi milletimize hizmet etme aşkımızdan alıkoyamayacaktır. Bu vesileyle terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
“FETÖ’nün mağduru sadece millettir”
Bir gazetecinin FETÖ soruşturmaları kapsamında haksız yere açığa alındığını iddia eden kişileri ‘FETÖ mağduru’ olarak nitelendirip soru sorması üzerine Gürcan, “FETÖ mağduru kelimesini kullanılmasını biz tasvip etmiyoruz. FETÖ’nün mağduru sadece millettir. 250 tane şehidimizin kanı hala yerdedir, 2 bine yakın yaralı hala tedavi görmektedir. Biz ancak böyle bir durumda olanlar için ‘itiraz eden kişiler’ diye bahsetmek istiyoruz. Eğer yapılmış olan işlemler neticesinde hatalı işler var ise o hata devletin yargısıyla, devletin ilgili organlarıyla, bakanlıklar nezdinde düzeltilir. Biz buna hata diyoruz. Varsa bir hata düzeltilir. Bununla ilgili de kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilenlerle ilgili bir itirazı olan varsa bakan yardımcıları, komisyon başkanı olarak bu itirazları değerlendirecektir. Her ilgili bakanlıklardaki bakan yardımcıları, komisyon başkanıdır. Eşgüdümlü olarak MİT, istihbarat ve yargıyla beraber danışarak bu komisyonlar karar verecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir