GENEL - 14 Kasım 2018 Çarşamba 15:19

Manisa Büyükşehir ile vatandaştan imece örneği

A
A
A
Manisa Büyükşehir ile vatandaştan imece örneği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusmere ilçesinin Süngüllü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar hizmet için birlikte çalıştı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusmere ilçesinin Süngüllü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar hizmet için birlikte çalıştı. Mahalle sakinleri ve büyükşehir belediyesi imece usulüyle mahalle mezarlığına yabani hayvan girişinin önüne geçmek ve daha güvenli hale getirmek amacıyla mezarlık duvarında tadilat çalışmasına başladı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre ilçesi Süngüllü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar anlamlı bir dayanışma gerçekleştiriyor. Kent merkezine 43 kilometre uzaklıkta yer alan ve 360 nüfusa sahip Süngüllü’de yaşayan vatandaşlar büyükşehir belediyesi ile el ele vererek mahalle mezarlığının duvarında tadilat çalışmasına başladı. Mahallede yaşayan vatandaşlarında gönüllü olarak çalışan desteği verdiği tadilatın tamamlanmasıyla mezarlık artık daha güvenli hale gelecek. Özveriyle yürütülen çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Serpil Çakır ve Mezarlıklar Bakım Onarım Şube Müdürü Gökhan Oğuz Kaya da yakından takip ediyor.


Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarına özen gösterdiklerine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Serpil Çakır, ”İl genelinde bire bir mükellef olduğumuz 2 bin 100 adet mezarlık var. Tabi ki bu mezarlıkların bir anda hepsinin çevre düzenlemesini yapmak mümkün değil. İlk etapta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla bu mezarlıkları vatandaşlarımızın yakınlarını ziyaret edebilecek halde bakımlarını yaptık. İlaçlama ve temizlik gibi çalışmalar gerçekleştirdik. Ardından yıkık ve kötü görünümde olan mezarlıklarımızda çevre duvarı çalışmalarına başladık” dedi.


Süngüllü Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ve vatandaş iş birliğinde yürütülen çalışma hakkında da bilgi veren Çakır, ”Bu anlamda Yunusemre ilçemiz Süngülllü Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta da bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız buradaki çalışmada destek de bulunmak istedi. Mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımızın desteğiyle el ele mezarlık duvarımızın tadilatını yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Tabi bir anda tüm mezarlıklarımızın bitmesi mümkün değil. Mahalle Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda biraz sabır bekliyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımıza bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Mahallenin en yaşlılarından olan 88 yaşındaki Mehmet Ali Nurbaş, mahalle mezarlığının çevresinde bugüne kadar duvarı olmadığını belirterek, yapılan çalışmadan dolayı memnuniyeti paylaştı. Süngüllü Mahalle Muhtarı Ramazan Nurbaş da yapılan çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Serpil Çakır ve daire başkanlığına teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.