YEREL HABERLER - 19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:49

Manisa için ‘Gürültü Eylem Planı’ hazırlanıyor

A
A
A
Manisa için ‘Gürültü Eylem Planı’ hazırlanıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda Manisa’nın gürültü haritasının hazırlanmasına yönelik oluşturulacak eylem planının ön raporu görüşüldü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda Manisa’nın gürültü haritasının hazırlanmasına yönelik oluşturulacak eylem planının ön raporu görüşüldü.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım başkanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, ilçe belediyelerin temsilcileri, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda tamamlanan gürültü haritası eylem planının ön raporu görüşüldü.



100 binin üzerindeki yerleşim yerleri için harita çıkartılacak


Başkan Yıldırım, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, öncelikle nüfusu 100 binin üzerindeki yerleşim alanları için hazırlanan stratejik gürültü haritaları ve sonuçlarına göre eylem planlarının hazırlanması zorunluluğunun getirildiğini söyledi.



Gürültü oluşmadan önlenecek


Hazırlanan gürültü haritalarının, çevre düzeni planları ve imar planlarının hazırlanması aşamasında dikkate alınacağını ve ileride oluşabilecek gürültü problemlerinin planlama aşamasında önlenmesinin hedeflendiğini ifade eden Başkan Yıldırım, “Gürültü eylem planları, bir yerel yönetimin genel planlama süreçlerinin bir parçasıdır ve çevre düzeni planları, bölge planları, trafik planlamaları gibi başka şehir planlamalarını etkiler. Bu sayede, hukuk ve içerik açısından daha büyük planlama güvenliği sağlar ve sorunların en iyi şekilde çözülmesine ve önlenmesine katkıda bulunur” dedi.



Eylem Planı 2017 sonunda tamamlanacak


Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında ‘Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması’ projesi kapsamında Manisa’nın gürültü haritasının tamamlandığını, haritaya yönelik eylem planı hazırlığının devam ettiğini söyleyen Başkan Yıldırım, “Manisa ili eylem planlama hazırlama işi 3 Şubat 2017 tarihinde başlanılmış olup, 2017 sonunda eylem planları raporu tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.