GENEL - 11 Eylül 2018 Salı 12:14

Manisa’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirildi

A
A
A
Manisa’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirildi

Manisa’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.


Manisa Öğretmenevi’nde yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Vali Güvençer, okulların çocuklarla muhteşem buluşması öncesi bir araya geldiklerini belirterek, “Çok fazla eleştirel yaklaşıp, kendi kendimizi hırpalamayalım, yaptıklarımızı küçük görmeyelim, bizim devasa bir devlet geleneğimiz, devasa bir eğitim geleneğimiz, başarılı gelenekleri olan bir Milli Eğitim Bakanlığımız, devasa bir Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde bir öğretmen kadromuz, zekasıyla her biri birer cevher, harikulade çocuklarımız ve hala rüyalarımıza giren, gördüğümüz zaman ellerinden öptüğümüz, sevdiğimiz, saydığımız öğretmenlerimiz var bu camianın içerisinde. Bununla kıvanç duymalıyız. Yalnız ve yalnız eğitim yılı başladığında, ilk ders giriş zili çaldığında, Türkiye’nin en ücra köşesinden, en büyük şehrindeki okuluna kadar derslerin başlıyor olması, öğretmenlerin sınıflarında tahtalarının başında çocuklarıyla buluşuyor olması bile muhteşem devasa hakkı verilmesi gereken bir organizasyon başarısıdır” dedi.


Eğitim konusunda herkese görev düştüğünü ifade edip, okulların aydınlık kaynağı olduğuna, birer sorun kaynağı olmadığına dikkat çeken Vali Güvençer şöyle devam etti: “Okullarımızı, öğretmenlerimizi çocuklarımızı sevdiğimiz kadar seversek, okul çevresinde daha duyarlı oluruz. Aksine davrananlar son derece istisnai az sayıda insanlardır. Onları da yola getirmek, kontrol altında tutmak, okullarımızı gerçek manada birer güvenlik odağı haline getirmek de bizim ortak görevimiz. Bunu yapacağız. Bu toplantının 3 ana sebebi var. Kutlanması gereken, bizi sevindiren o buluşmayı o güzelliği hatırladığımız zaman yüreklerimize su serpen, o anın mutluluğunu hatırlayıp paylaşmak. Konunun önemi hususundaki farkındalığımızı ve duyarlılığımızı bir kez daha vurgulayıp, kendi kendimize ve kamuoyuna hatırlatmak. Bu bizim işimiz, biz varız, farkındayız, iyi yapıyoruz, daha iyisini yapacağız, hep birlikte. Her birimizin annelerin, babaların, okul aile birliği başkanlarının, muhtarların, polis amcaların, jandarma abilerin, belediye görevlilerinin, öğretmenler, okul müdürlerine kadar, bu işte sorumluluğu ve payı var. Bu işi ortaklaşa hep birlikte yapacağız”


Vali Güvençer’den sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Manisa’nın eğitim öğretim durumuyla ilgili sunum yaptı. Çetin, Manisa’da toplam 248 bin 607 öğrenci, bin 121 okul, 11 bin 643 derslik, 17 bin 916 öğretmen bulunduğunu belirterek, “Bağımlılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle 106 bin 63 öğrenci, 11 bin 381 okul personeli, 34 bin 667 yetişkine, seminer çalışmalarıyla 611 öğrenci, 190 mahkum, 280 vatandaşa ulaşıldı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde Alo 171 ve sigarayı bırakma polikliniklerine 240 öğrenci, risk grubunda olan ve bağımlılık riski taşıyan öğrencilerin ailelerine yönelik 22 bin 255 ev ziyareti, sosyal beceri eğitimleri kapsamında 77 bin 732 öğrenciye eğitim verildi. 89 bin 147 afiş ve broşür hazırlandı. 580 okul personeline kanserle mücadele ve sigaranın zararları konulu eğitim verildi. Ayrıca 12 bin 167 öğrenci okul Yeşilay kulüpleri aktivitelerinde yer aldı. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin ihaleleri gerçekleştirilerek 359 yüklenici firma, servis şoförleri ve rehber personel hakkında güvenlik soruşturması yapıldı ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Okullarda güvenlik ortamının sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin işbirliği protokolü kapsamında, okulların risk derecelendirilmesi yapılarak 4 risk bölgesi belirlendi. Geçen yıl okul aile birlikleri imkanlarıyla 17, İŞKUR aracılığıyla 204 özel güvenlik görevlisi istihdam edildi. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında istihdam edilmek üzere 362 özel güvenlik görevlisi talebimiz olmuştur. Ayrıca Güvenli Okul-Güvenli Eğitim için Bakanlığımızca İlimizde riskli olarak belirlenen 5 okula Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegre kamera sistemi kurulum çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimizce belirlenen riskli 12 okuldan 10 okulun kamera kurulum işlemi tamamlanmış, 2 okulun ihalesi sonuçlanmıştır. İl genelinde 996 okuldan 794’ünde güvenlik kamerası bulunmaktadır” diye konuştu.


İkili eğitim yapılan ilçelerde bulunan okul ve bina sayıları hakkında da bilgi veren Çetin, 2018’de 10 ilçede, 38 ilkokul, 22 ortaokul, 41 okul binası, idari tedbirle tekli eğitime geçecek 13 okul, ihtiyaç duyulan 534 derslik, yapımı devam eden 198 derslik, 2018 yapım programına alınan 164 derslik ve yapılması gereken 160 derslik olduğunu bildirdi. 2018 yılında büyük onarım olarak 47 okul planlandığını, bunlardan 33’ünün tamamlandığını, 14’ünün devam ettiğini ve okullar açılıncaya kadar çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.


Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da Kent Güvenlik Sistemi ile ilgili bilgi verdi. Çakıcı, Kent Güvenlik Sistemiyle uyumlu, okul güvenlik kameraları konusunda İçişleri Bakanlığın programının bir yıl kadar önce yürürlüğe girdiğini, Türkiye genelinde bin okulda kamera kurulmasının söz konusu olduğunu, ilimizde 5 okula kent güvenlik sistemine uyumlu kamera sistemi kurulmasının planlandığını söyledi. Çakıcı, “Biz de ilk etapta 5 okula niyetlenmiştik, sizlerin de büyük desteklerinizle Manisa’daki sivil toplum örgütlerini de devreye sokarak, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının organizasyonuyla bu sayıyı arttırdık. Önce 10 okul, sonra 12 okul yaptık. İlimizde İl Merkezimizde ve ilçelerimizdeki belediyelerimiz, Ticaret Odamız, Ziraat Odamız katkı sundular. Yapımı devam eden 6 okulumuzda Kent Güvenlik Sistemiyle uyumlu kamera sistemi de yapılacak. Yani 18’e ulaştık, bunun 10’u teslim edildi. Milli eğitim ile birlikte 23 adet kameraya ulaşıyoruz” dedi.


Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı personeli Binbaşı Olcay Tekinay sunum yaptı. Tekinay, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 349 okuldan 234’ünde toplam bin 936 kamera bulunduğunu belirtti. Ayrıca okul güvenliği kapsamında 349 okul ve çevresinde güven ve huzur uygulaması yapılacağını, okul servislerinin denetleneceğini söyledi.


İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alpaslan Demiray da yaptığı sunumda okullarda sabah, öğle ve akşam giriş çıkış saatlerinden önce emniyet, asayiş ve trafik yönünden tedbirler alınarak öğrencilerin rahat giriş çıkış yapmalarını sağlamak üzere personel görevlendirildiğini bildirdi. Demiray, “Polis sorumluluk bölgesinde; 1. Öncelik dereceli ilkokullar ile 1. ve 2. öncelik dereceler ortaokul ve liselerde sabit olarak ’okul kolluk görevlisi’ ile ’özel güvenlik görevlisi’ ihtiyaç duyulan diğer öncelik dereceli okullarda yalnızca ’özel güvenlik görevlisi’ görevlendirilecek. Ayrıca tüm okullarda ’güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ ile giriş çıkış saatlerindeki yoğunluğa göre ekip görevlendirilece” dedi.


Demiray, İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadele kapsamında; öğrencilerin karışmış oldukları olay bulunmamakla birlikte, 2018 yılı içerisinde 12 okul çevresinde 22 olaya müdahale edildiğini, 45 şüpheli şahsın yakalanarak uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan adli işlem yapıldığını, 11 şahsın adli makamlarca tutuklandığını söyledi. İI Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce mahalle muhtarları, öğrenci velileri ve öğretmenlerden oluşmak üzere bin 970 kişinin katılımı ile 39 bilgilendirme toplantısı yapıldığını, okul çağındaki çocuk ve gençlerin özellikle uyuşturucu maddeler olmak üzere her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi için 2018/2019 eğitim ve öğretim yılında da çalışmaların devam edeceğini bildirdi.


Toplantıya Vali Güvençer’in yanı sıra Vali Yardımcıları Volkan Köksal, Ünal Çakıcı, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey’de 10 milyon fide dağıtımı başladı Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde, çiftçilere destek sağlamak amacıyla Kapacağız Mahallesi’nde fide dağıtımına başlandı. Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen bu etkinlikte, bölge çiftçilerine toplamda 10 milyon fide dağıtılacak. Programın ilk gününde, çiftçiler fideleri almak için büyük bir ilgi gösterdi. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı. “Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz” Çiftçilere verdiği desteği arttırarak devam ettireceğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “7 yıldan beri aralıksız bir şekilde çiftçimizin ihtiyacı olan arpa, buğday, yem, gübre, arılı kovan desteği, zeytin fidanı, fıstık fidanı, canlı hayvan desteği, süt sağma makinası, meraların gübrelenmesi ve arazi yollarının yapılması gibi birçok destek de bulunduk. Çiftçimizde ekili alanlarımızı 4 kat arttırarak ve çifti sayımızı yüzde yüz arttırarak buna cevap verdi. Çiftçimiz kazanıyor. Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz. Şu ana kadar belediyemizin sağladığı destek 1 milyar liraya ulaşmış oldu. Bu çok önemli bir destek. Bu kadar destek veren Türkiye’de başka bir şehir yok. Şahinbey’in çiftçisi çok şanslı. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidelerimiz çok kaliteli. Bölgemize uygun özel olarak ürettirdik. İnşallah bu üretimde sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu Anadolu’nun desteğini karşılamış oluyoruz. Çiftçimiz bundan gerçekten büyük kazanç elde ediyor. Dağıttığımız ürünler en az 15 kat fazla destek olacak” dedi. “Aracıyı ortadan kaldırdığımız zaman hem çiftçi kazanacak hem de tüketici kazanacak” Yeni projesi ile ilgili konuşan Tahmazoğlu, “Üreticiyle tüketiciyi buluşturmak istiyoruz. Bu konuda bazı engeller var önümüzde ama biz onları da aşacağız. Ben şunu planlıyorum. Tarladan direk çiftçimizden alıp pazarda kendi pazarcılarımız aracılığıyla direkt tüketiciye satmayı planlıyoruz. Aracıyı ortadan kaldırdığımız zaman hem çiftçi kazanacak hem de tüketici kazanacak. Şu an bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bizim şu anda koyun keçi birliğiyle yaptığımız şehirde birçok mağazamız var. Orada çiftçimizin sütünü, yoğurdunu, kaymağını direkt doğrudan alıp satışını yapıyoruz. Meyve sebzede inşallah bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. “Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmemiz şart” Fırat’ın suyunun Şahinbey’e getirme projesiyle ilgili bilgi veren Tahmazoğlu,“Fırat’ın suyuyla alakalı olarak kendime yakışanı yapıyorum. 2 gün önce Ankara’daydım. Bu konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptım. Tarım bakanımızdan da randevu istedik. İnşallah vekillerimiz ve bakanlarımızla görüşmeleri yapıyoruz. Dünya kuraklığa doğru gidiyor. Bu kadar emek veriliyor. Yağış olmadığı zaman hepsi boşa gidiyor. Boşa gitmemesi için geleceğimiz için Fırat’ın suyunu Gaziantep’e getirmemiz şart. Ben buna inandığım için bunun arkasında durmaya devam edeceğim” diye konuştu.
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi. Türkiye Tanzanya İş Forumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda Türkiye ve Tanzanya arasında yapılacak olan ticari ilişkiler hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Afrika kıtası ile 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 37 milyar dolara ulaşmıştır. Bu dönem zarfında ihracatımız 2,1 milyar dolardan 22 milyar dolara; ithalatımız ise 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara ulaşmıştır. Tanzanya’dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde 14 yıl sonra yapılan bu ilk ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 346 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” dedi. “21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye, Afrika kıtasının her alanda gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Afrika kıtası ile 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 37 milyar dolara ulaşmıştır. Bu dönem zarfında ihracatımız 2,1 milyar dolardan 22 milyar dolara; ithalatımız ise 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara ulaşmıştır. Tanzanya’dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde 14 yıl sonra yapılan bu ilk ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 346 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Türk müteahhitleri günümüze kadar Tanzanya’da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlenmiştir. İyileşen yatırım ortamı ve olası iş birliği fırsatları, Türk firmalarının Tanzanya’ya olan ilgisini artırmaktadır. Ticaret hacmimizi ilk etapta 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır. Yaşlanmadan zenginleşmek lazım. Bazı kıtaların bazı ülkelerin Avrupa gibi yaşlandığını görüyoruz. Yaşlanmadan zenginleşmek lazım. Bunu da Afrika’nın başaracağına inanıyorum. Tanzanya ekonomisi geçen yıl yüzde 6 büyüdü. Türkiye olarak biz de geçen yıl yüzde 4,5 büyüdük. Dünya ise 3 büyüdü” şeklinde konuştu. “Türkiye-Tanzanya ikili ticari, ilişkilerinde ulaşılan rakamların aşılacağına inanıyorum” Ülkemiz firmalarının Tanzanya’da üstlendiği büyük çaplı projelerin gelecek vadetmekte ve örnek olmakta olduğunu belirten Yılmaz, “Özellikle Türk inşaat sektörü açısından özellikle konut, alışveriş merkezleri, kongre ve konferans merkezleri ile yol ve köprü inşasına yönelik iş imkânları olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda iş insanlarının aralarında kuracakları yeni bağlantılar önemlidir. Dün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi; Türkiye-Tanzanya ticari ilişkilerinde potansiyelimizi tam olarak kullanmanın zamanı artık gelmiştir. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, Türkiye-Tanzanya ikili ticari, ekonomik ve yatırım ilişkilerinde bugün ulaşılan rakamları önümüzdeki dönemde çok rahat bir şekilde aşacağınıza inanıyorum. Bu değerli iş forumu vesilesiyle Türk yatırımcıları Tanzanya’da yatırım yapmaya teşvik ediyorum” dedi. Toplantıya, Tanzanya Endüstri ve Ticaret Bakanı Dr. Ashatu K. Kijaji, Büyükelçi Mehmet Güllüoğlu ve Iddi Seif Bakari, Ticaret Bakan Yardımcı Mustafa Tuzcu, DEİK/Türkiye-Tanzanya İş Konseyi Başkanı Erdem Arıoğlu, Tanzanya Özel Sektör Kurumu Başkanı Angelina Ngalula ve iş dünyasının temsilcilerinin katıldı.
Muş Muşlu çiftçilere 100 ton korunga tohumu dağıtıldı Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mera Islah ve Amenajman Projesi" çerçevesinde 150 çiftçiye yüzde 100 hibe desteğiyle 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. “Mera Islah ve Amenajman Projesi" ile Muş’un tarım ve hayvancılık potansiyelinin artırılması ve mera alanlarının verimliliğinin yükseltilmesi hedefleniyor. Muş Şeker Üretim Fabrikası bahçesinde düzenlenen programa katılan Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere 100 ton korunga tohumu dağıtıklarını belirterek, "Muşluların atadan gelen en büyük mirasımız, tarımda ve hayvancılıkta başarılı olmamızdır. Tek eksiğimiz bu konuda biraz daha bilimsel çalışmalara, öğretilere dikkat edeceğiz. Gençlerimizi özellikle bu alanda teşvik edeceğiz. Çiftçiliğin ve hayvancığın dünyada en gurur duyulacak mesleklerden bir tanesi olduğunu, insanın rızkını kazandığı her mesleğin ne kadar kutsal olduğunu bir şekilde gençlerimize öğreteceğiz. Bugün yaklaşık 100 ton korunga tohumu dağıtacağız. Seneye inşallah bunu daha da arttıracağız. Bu anlamda çayır ve meralarımızın üzerindeki yükü de almamız lazım. Tarlamızda ve bahçelerimizde de bu yem bitkilerinden yetiştirerek çayır ve meralarımızı daha ekonomik, daha verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacağız" dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise ilde bitkisel ve hayvansal üretim konusunda kapasitenin yüksek olduğunu ifade ederek, "357 bin hektarlık arazimiz var. Muş’ta yıllarca gelen hem yanlış otlatma hem de bakım yapılmamasından dolayı hayvancılığımızın da kaba yem ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. İlimize baktığımızda da özellikle son verilenlere göre 235 bin büyükbaş hayvan, 1 milyon 35 bin de küçükbaş hayvana sahibiz. Küçükbaşta 13. sıradayız, büyükbaşta ise 20. sıradayız. Yazın göçerlerde bölgemize geldiğinde hayvan varlığı iki milyona kadar çıkmakta. Meralar geleceğimizdir. Bu meralarımızın muhafazası ve bunların korunması da bize emanet. Bu meraları korumak ve yem ihtiyaçlarını karşılamak için bu projeleri geliştiriyoruz. Bu projenin özellikle ilimize ve ülke meramıza bereket getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu. Programa, Muş Valisi Yardımcısı Tahir Yılmaz, Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, kurum amirleri, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.
Diyarbakır Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi Diyarbakır’da birçok paydaşın bir araya gelmesiyle “Netex’le Gelenekten Geleceğe Semineri” düzenlendi. Med haberleşme yazılım, Diyarbakır Bilişim Derneği, İndex group, TOBB TYM İş Gücü Komite Üyesi ve Endüstriyel Girişim Platformu Başkanı Zülal Koç, Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı, Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ile Endüstriyel Girişim Platformu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir’in başkanlık yaptığı ve birçok paydaşın katılımıyla dün, bir otelde düzenlenen “Netex’le Gelenekten Geleceğe Semineri” düzenlendi. İki oturumda gerçekleşen etkinliğin ilk oturumu bölgede teknoloji alanında faaliyet gösteren bayilerle birlikte kapalı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Kayıt ve öğle yemeğinin ardından son kullanıcılarla gerçekleştirilen oturumda sunumlar yapıldı. Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, etkinliğin gerçekleşme sürecinin mimarı Zülal Koç ve Diyarbakır Bilişim Derneği Başkanı Halim Akın’a teşekkür ederek, “Üç derneğinde iletişim ve teknoloji konusunda çok güzel projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde dijital kampüs kapsamında bu ve benzer etkinlikler yapacağız. Özellikle teknoloji ve iletişim konularında ciddi çalışmaları oluyor. Bu güzel organizasyon için tüm firma ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi. Zülal Koç ise veri korumanın geleceğin güvencesi olduğunu belirterek kuruluşunda ve yönetiminde aktif olarak yer aldığı üç dernekle birlikte birçok güzel işe imza atacaklarını, tüm katılımcılara teşekkür ettiğini kaydetti.