GENEL - 23 Ekim 2017 Pazartesi 16:31

Manisa’da elektrikli otobüsler için önemli imza

A
A
A
Manisa’da elektrikli otobüsler için önemli imza

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi arasında, 2018 yılında uygulamaya başlanacak olan elektrikli otobüs projesiyle ilgili Organize Sanayi Bölgesi’nde şarj istasyonları kurulması protokolü imzalandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi arasında, 2018 yılında uygulamaya başlanacak olan elektrikli otobüs projesiyle ilgili Organize Sanayi Bölgesi’nde şarj istasyonları kurulması protokolü imzalandı.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek arasında imzalanan protokol ile 2018 yılında uygulamaya başlanacak elektrikli otobüs projesi kapsamındaki otobüslerin şarj istasyonlarının yapılması protokole bağlandı. Protokol kapsamında, şarj istasyonlarının yapımını Manisa Organize Sanayi Bölgesi üstlenecek.


Yapılan imza töreni sonrasında protokol hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da geçtiğimiz günlerde elektrikli otobüs ihalesi gereği OSB içinde mevcut araçların şarj istasyonlarının yapılması için MOSB’dan bir talebimiz olmuştu. Onların belirlemiş olduğu bir alanda hem binanın yapılması hem yerin tahsisi ve binanın yapım işi MOSB tarafından yapılacaktır. Ben kendilerine Manisalılar adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Yaklaşık 2 milyon liranın üzerinde yapılacak binanın yapılması ve yerin verilmesinde büyük katkıları oldu. Önemli olan Manisa’da insanların daha hızlı bir şekilde ve trafiğin rahatlaması için Manisa merkeziyle aldığımız kararlar noktasında değişimin bir bölümü. MOSB’ne insanların taşınması, götürülmesi, araçların burada gerek mesai içinde gerekse mesai dışında şarjlarının yapılması noktasında bin 600 metrekarelik bir alanın yapılması noktasında MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ve emeği geçenlere teşekkürlerimi ediyorum” dedi.


MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin örnek sanayi bölgeleri arasında yer aldığını hatırlatarak, “50 binin üzerinde çalışanı olan, şehirle olan ilişkisinde ekonomik değer katmasının yanında bir takım meşakkatleri de gündeme getirmekte. Özellikle ulaşım alanında nasıl çözümler üretebiliriz diye Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantılarda, belediyemizin hem çevreci bir yatırım olan elektrikli otobüs projesinde MOSB olarak kendimizi şehrimize borçlu hissetmekteyiz. Mutlaka onların yaptıkları yanında bizimkiler azımsanacak ölçüde olabilir. Biz burada bir paydaş olarak bir nebzede olsa yatırımlarında onların yanında olduğumuzu ve gerçekten de çözüm üretimine katkı vermek istediğimizi gösterdik. Bölgemizdeki hizmet destek alanlarımızda yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alanı, bu araçların hem park edebilecekleri otopark alanı hem de yaklaşık 1700 metrekarelik şarj istasyon merkezi olarak belediyemizin kullanımına tahsis ettik. Manisa’mıza hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından MOBS Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MOSB Müdürü Funda Karaboran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’in hazır bulunduğu protokol töreninde, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün protokolü imzaladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir