GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 16:49

Manisa’da Şemsiyeli Sokak yenilendi

A
A
A
Manisa’da Şemsiyeli Sokak yenilendi

Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şemsiyeli Sokakta bahar aylarının gelmesiyle birlikte şemsiyelerde yenilenirken, vatandaşlar renkli şemsiyelerin altında fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şemsiyeli Sokakta bahar aylarının gelmesiyle birlikte şemsiyelerde yenilenirken, vatandaşlar renkli şemsiyelerin altında fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.


Şehzadeler Belediyesi’nin 2016 yılının Eylül ayında hayata geçirdiği Tarihi Kapalı Çarşı Şemsiyeli Sokak, bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeniden şemsiyeler takılarak renklendi. Kış aylarında yıpranan şemsiyelerin toplandığı sokağa havaların güzelleşmesiyle birlikte birçok farklı renkte şemsiye asıldı. Şemsiyeli Sokak esnaflarından Erman Akyüz, sokağa asılan şemsiyelerin Şehzadeler Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul’dan alındığını belirterek, “2016 yılının eylül ayında yapılmıştı. Eylül ayında şemsiyeler takıldı. Güzel bir şenlik oldu. Sokak canlandı, iyi bir durumdaydı. 2017 yılının yaz aylarının başına kadar şemsiyeler durdu. Şemsiyeler yaz aylarına kadar yıprandı. Kış mevsiminin gelmesiyle şemsiyeler söküldü. Şimdi yaz aylarının gelmesi ve Mesir şenliklerinin yaklaşmasıyla birlikte Şehzadeler Belediyesi tekrardan sokağa bir ışıklandırmayla şemsiyeler yaptı” diye konuştu.


Projenin sokağa canlılık kattığını ifade eden Akyüz, “Güzel bir proje. Sokağımıza, çarşımıza canlılık kattı. Hareketlilik başlattı. Esnaf için de güzel bir şey. Buradaki esnafın işlerinin hareketlenmesinde de etken oluyor. Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçe ekipleri geldi ve ağaçlarda düzenleme yaptı. Cumartesi günleri sokağımızda Hünerli Eller sergisi kuruluyor. Evlerinde bir şeyler yapan kadınlar burada satış yaparak emeğini bir şekilde paraya dönüştürüyor. Belediyeden daha farklı düşünceler ve projeler bekliyoruz. Elimizden geldiği kadar biz de onlara düşüncelerimizi yansıtıyoruz, onlar bize yardımcı oluyor sağ olsunlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.