GENEL - 12 Ekim 2017 Perşembe 15:25

Manisalı çiftçiler desteklerle kurdukları serada üretim yapıyor

A
A
A
Manisalı çiftçiler desteklerle kurdukları serada üretim yapıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgeleri kalkındırma projesi kapsamında 2016 yılında uygulamaya başladığı Örtü Altı Yetiştiriciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Demirci’de kurulması planlanan seraların kurulumu tamamlanarak üreticilere teslimi yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgeleri kalkındırma projesi kapsamında 2016 yılında uygulamaya başladığı Örtü Altı Yetiştiriciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Demirci’de kurulması planlanan seraların kurulumu tamamlanarak üreticilere teslimi yapıldı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı destekleme projesi kapsamında Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Demirci’de kurulması planlanan 50x8 metre ebatlarında 4,20 metre tepe yüksekliğinde olan 15 seranın kurulumlarının tamamlanarak üreticilere teslimi yapıldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, iki yanda manuel sarma redüktörü ile havalandırması yer alan seraların tamamının galvanizli malzeme ile cıvatalı montaj yapılacak şekilde imal edildiğini söyledi. Gençoğlu, “Ultraviyole ve infraRed ışınları ile esnemeye dayanıklılık sağlayan katkıların yanında, seralarda terleme, damlama ve toz tutmayı önleyici özelliği olan 36 ay dayanımlı PE sera naylonu kullanılmaktadır. Seralarda havalandırma açıklıklarına, zararlı olan birçok böcek türünün seraya girmesini engellemek amacı ile insect net (sinek tülü) takılarak montajı tamamlanan 15 adet sera Yeşiloba ve Yeşildere mahallesindeki üreticilere teslim edilerek seralarda üretim başladı. 2016 yılında 10 adet sera kurulan Demirci ilçesi Yeşiloba ve Yeşildere Mahallelerinde bu yıl kurulması planlanan 15 adet seranın montaj çalışmaları tamamlanarak, 25 üreticiye 10 bin 600 metrekare sera kurularak teslim edilmiş oldu” dedi.


Seralar temel çukurlarının açılmasından, konstrüksiyon montajına, sera naylonunun çekilmesine, sinek tülünün takılmasına kadar tüm işlemleri yapılarak üreticilere anahtar teslim olarak üreticilere teslimi yapıldı. 2016 yılında başlayan projede 100 adet sera kurulan proje kapsamında 2017 yılında 120 adet sera kurulacak ve iki yılda 220 adet montajı tamamlanarak çiftçilere teslim edilecek. Selendi ve Köprübaşı ilçelerinin ardından Demirci’de de seraların montajı tamamlanarak çiftçilere teslimi yapıldı. Teslim edilen seralarda ise çiftçiler tarafından üretime geçilmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, yüzde 75’i Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hibe olarak karşılanan seraların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.