GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 16:34

Mütevelli’nin altyapı dönüşümünde sona gelindi

A
A
A
Mütevelli’nin altyapı dönüşümünde sona gelindi

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Mahallesi’nde 5 milyon TL yatırım bedeli ile başladığı 25 kilometrelik altyapı yenileme çalışmasında ana hat tamamlanarak abone bağlantılarına geçildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Mahallesi’nde 5 milyon TL yatırım bedeli ile başladığı 25 kilometrelik altyapı yenileme çalışmasında ana hat tamamlanarak abone bağlantılarına geçildi. Ayrıca ilçeye bağlı Halitpaşa Mahallesindeki dere taşkınlarını ortadan kaldırmak amacıyla da başlatılan 6 kilometrelik dere temizlik çalışması tamamladı.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin altyapılarını hızla yenilemeye devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmalarında sona gelindi.5 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen 25 kilometrelik altyapı işinde ana hat döşeme çalışması noktalanarak abone bağlantılarına geçildi.Altyapı çalışmaları sonrasında içme suyu paket arıtma tesisi yapımı ve depo bakım onarımları da başlatılacak. Mütevelli Mahalle Muhtarı Yaşar Mehmet İçigen, “Mahallemiz ilk defa 1970 yılında altyapı çalışması yapılan bir belde belediyesiydi. Manisa, Büyükşehir olduktan sonra bizim gibi beldeler mahalle olarak değiştirildi. Biz bu durumdan dolayı hizmet konusunda umudumuzu kesmiştik. Fakat Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ, mahallemize daha çok hizmet etmeye başladı. Mahallemize gelerek incelemelerde bulundular. Neye ihtiyacımız olduğunu ve sıkıntılarımızı dinlediler. Şu an içme suyu hattı yenileme çalışmaları bitti ve kapılarımıza kadar vanalar takılıyor. Sonrasında da diğer çalışmalar başlayacak. Şu anda sokaklarımızda kazı çalışmaları devam ettiği için biraz zorlanıyoruz ama mahallemizde böyle hizmetler görünce de çok mutlu ve gururlu oluyoruz. Unutulmadık diyoruz" dedi.


Halitpaşa’nın 25 yıllık taşkın sıkıntısına çözüm


MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan deredeki taşkın sorununu ortadan kaldırma amacıyla başlattığı 6 kilometrelik temizlik işini bitirdi. Yapılan çalışma sayesinde 20 yıldır yaşanan taşkın sıkıntısı giderilerek tarım arazileri ve mahsullerin zarar görmesinin önüne geçildi. Halitpaşa Mahalle Muhtarı Harun Karakayış, “Mahallemizdeki dere, ovanın içerisinden geçtiği için şiddetli yağışlarda tarım arazilerine ve mahsullere zarar veriyordu. Vatandaş çamurdan balçıktan girip de tarlasını işleyemiyordu. Artık deremiz MASKİ tarafından çok güzel bir şekilde temizlendi. Dün de çok yağış vardı, gidip özellikle baktım ama hiçbir sıkıntı yoktu. Gayet güzel olmuş. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Biz, bu sorunu 20-25 yıldan beri çekiyorduk. Cengiz başkanımız olmasa uzan zaman daha bu çalışma yapılamazdı. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ sayesinde bu sıkıntıdan kurtulduk" diye konuştu.


Vatandaş memnuniyeti için ilçelere düzenli ziyaret


MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanı Ali Öztozlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerini ziyaret ederek güçlü koordinasyon için incelemelerde bulundu.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, daha kaliteli hizmet ve düzenli işleyiş için yoğun mesai harcıyor. Abone İşleri Daire Başkanı Ali Öztozlu ilçe ziyaretleri kapsamında ilk olarak Ahmetli’de Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı ve MASKİ İlçe Şefi Erdem Özer ile bir araya geldi. Daire Başkanı Öztozlu, ardından Salihli ilçesine geçerek Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürü Nilhan Kılınç ve MASKİ İlçe Şefi Tuğrul Kaçar ile görüştü. Öztozlu, ilçelere gerçekleştirdikleri ziyaretler ile abonelik işlemleri ile ilgili incelemeler yaptıklarını ve vatandaş memnuniyeti için ne gibi düzenlemeleri hayata geçirebileceklerini planladıklarını ifade etti. İlçe ziyaretlerinde Öztozlu’ya Abone İşleri Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Kerem Çetin eşlik etti. Abone İşleri Daire Başkanı Ali Öztozlu, “MASKİ olarak vatandaş memnuniyeti bizim için çok önemli. Bu noktadan hareketle kendimizi daha da geliştirmek adına ilçelerimizi düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Bu sayede abone yönetimi noktasında Manisalılar için neler yapabileceğimizi görüyoruz. Vatandaşlarımızdan yapmış oldukları işlemlerden sonra aldığımız geri bildirimleri çok önem veriyoruz. Her zaman kendimizi daha ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa MASKİ içme suyu klor analizlerindeki başarısını sürdürüyor Manisa merkez ve ilçelerine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarısını sürdürüyor. Yapılan ölçümlerde Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının 2023 yılında yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü Manisa merkez ve ilçelerindeki vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığın bünyesinde 17 ilçede görev yapan 34 klorlama dezenfeksiyon ekibi 17 araç ile mesai mefhumu gözetmeksizin düzenli olarak içme suyu depolarına klor tedariki ve içme suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapmaya devam ediyor. Ayrıca ekipler mikrobiyolojik ve bakiye klor uygunluğunun devamı için de günlük bakiye klor takibi yapıyor. Düzenli olarak kontrollerini sürdüren İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bakiye klor ölçümlerinde ise 2023 yılında Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. Yüzde 100’e yakın olan başarının idare tarafından yapılan sürdürülebilir uygulamalar neticesinde sağlandığı bir kez daha ortaya çıktı. İçme Suyu Dairesi Başkanı Erman Aydınyer, “İdaremiz tarafından 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak dezenfeksiyon çalışmalarımızı il genelinde düzenli olarak sürdürüyoruz. Yönetmelik hükümleri gereği ilk olarak içme suyu depolarına dezenfeksiyon üniteleri kurduk. Dijital dozaj pompası, kimyasal stok tankı, ölçüm cihazı, güneş paneli gibi tüm ekipmanlar eksiksiz tamamlanarak montajları gerçekleştirildi. Büyük kapasitelerdeki dezenfeksiyon stok tankları da sürekli işleyiş için sisteme entegre edildi. 17 adet özel ekipmanlı araç ve 34 personel ile 7 gün 24 saat çalışan bir sistem kurarak, tüm araçlarımızı arazi şartlarına uygun özel kaplama, depo ve pompa ekipmanları ile donattık. Ekiplerimiz ise klor takviyesi gereken en uzak kırsal mahalleye dahi ulaşarak içme suyunun daha sağlıklı olması için mesai harcıyor” dedi.
Ankara Pursaklar’ın dedeleri mutlu ve huzurlu Ankara Pursaklar Belediyesi, son 5 yılda 5 farklı Dede-Torun Evinde sağlıktan spora, müzik dinletilerinden el becerilerine, Kur’an-ı Kerim ziyafetinden İslami konulara kadar birçok farklı etkinlik düzenledi. Pursaklar’da ikamet eden yaşlı vatandaşlar, çay ve çorbanın ikram edildiği, 5 yıl boyunca hafta içi her gün birbirinden farklı etkinliklerin düzenlendiği Dede-Torun Evlerinde, hayatı dolu dolu yaşadı. ‘‘Dede-Torun Evlerimize gelen bir büyüğümüzün gönlünü hoş etmek için büyük çaba sarf ettik’’ Pursaklar’ın büyüklerini Dede-Torun Evlerinde en iyi şekilde ağırlamak için büyük gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Geride kalan son 5 yıl içerisinde Dede Torun Evlerimize gelen ağabeylerimiz için her gün sporda sağlığa, kahramanlık türkülerinden tasavvuf musiki dinletisine ve kültür gezileri gibi birçok aktivite düzenledik. Dede-Torun Evlerimize gelen bir büyüğümüzün gönlünü hoş etmek için büyük çaba sarf ettik. Onları memnun edebildiysek ne mutlu bizlere. Geleceğimizin yol göstericileri için ne yapsak az kalır. Birbirinden farklı etkinliklerle zamanın su gibi akıp geçtiği Dede-Torun Evlerimize tüm büyüklerimizi bekliyoruz’’ dedi. Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerde büyükler; Kur’an-ı Kerim tilaveti, dini sohbetler, sağlık, el becerileri, kahramanlık türküleri ve tasavvuf musikisi ile tadına doyulmaz günler geçirirken, Kültür Gezileri ile de doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ön plana çıkan şehirleri gezme fırsatı buldular.
Kırşehir Şehrin merkezindeki tarihi bölge otoparka döndü Kırşehir’de farklı efsanelere konu olan Kalehöyük, otomobiline park yeri bulamayanların adresi haline geldi. 2019 Yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde seçmene otopark alanları projeleri vaat eden Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun çalışmaları yetersiz kalınca tarihi bölge koruma altında olmasına rağmen açık otopark gibi kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uymayan görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Kalehöyük çevresindeki esnaf, "Cami, tarih var ama bölge otopark olarak kullanılıyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Höyük ve çarşı olmasına rağmen otopark sorunu çözülemedi. İnsandan çok otomobil var" dedi. Kırşehir’in ortasında akan Kılıçözü Çayı’nın kenarında yer alan ve halkın kale olarak bildiği alanda 2012 ve 2013 yıllarında Kırşehir Müze Müdürlüğünün başkanlığında ve Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli’nin bilimsel danışmanlığında yapılan kazı çalışmalarında Frig, Hitit ve diğer Tunç Çağ kültürlerine rastlanmıştı. Yaklaşık yüksekliği 35 metre olan ve şehrin her bölgesinde görülebilen Kalehöyük üzerinde Aleeddin Camii bulunuyor. Geçtiğimiz dönem Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 5 bin yıllık tarihin ortaya çıkacağı ’arkeopark’ projesiyle Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere ait açık hava müzesi planlanmıştı.