GENEL - 23 Kasım 2017 Perşembe 09:59

Oda başkanları Selendi için buluştu

A
A
A
Oda başkanları Selendi için buluştu

Manisa’nın Selendi ilçesinde faaliyet gösteren oda başkanları, Selendi’nin kalkınması için bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Manisa’nın Selendi ilçesinde faaliyet gösteren oda başkanları, Selendi’nin kalkınması için bir araya gelerek toplantı düzenledi.


Selendi’de faaliyet gösteren oda başkanları ziraat odasında bir araya geldi. Selendi ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplu kuruluşları başkanları Selendi Ziraat Odasında bir araya gelerek ilçenin kalkınması için neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Toplantıya Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik, Muhtarlar Derneği Başkanı Bünyamin Demir ile Koruma Başkanı Ramazan Ataşman katıldı.


Başkanlar adına konuşan Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, "Birlikten kuvvet doğar. Onun için bizler de sivil toplum örgütleri olarak göçün önlenmesi, Selendi’nin kalkınması ve sosyal yaşamın asgari seviyede olması için ilçemizin verimli topraklarının su ile buluşturulması için Selendi barajının bir an önce yapılmasının şart olduğunu düşünerek ve ayrıca Yüksekokulu olmayan tek ilçe konumundaki Selendi ilçemize yüksek okul yapılması, boş ve atıl durumda bulunan Tekel depolarının faaliyete geçirilip ekonomiye kazandırılması için seferber olacağız" dedi.


Yetkilerin de bu çalışmalarda kendilerine destek olmalarını ve Selendi’nin ufkunu açmak istediklerini belirten Akyıldız, "İlçe gelişimi ortak paydada olması gerekiyor. Bunun için ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ve ilçe dinamiklerinin ilçe ekonomisinin kalkınması için ortak akıl ve ortak hareket içerisinde olmalı. Verimli topraklarımızdan çok daha fazla ürün elde ettirilmesini sağlamalıyız. Yeni nesil gençlerin göç yerine ilçede değerlendirilmesi ve burada kalmalarını sağlamalıyız. Sosyal ve kültürel yaşamın daha ileriye taşınması için çalışmalar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.