EKONOMİ - 20 Nisan 2018 Cuma 14:08

Sarıgöl’de iki genç çiftçi küçükbaş hayvanlarına kavuştu

A
A
A
Sarıgöl’de iki genç çiftçi küçükbaş hayvanlarına kavuştu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ’Genç Çiftçi’ Projesine geçen yıl müracaat eden iki genç çiftçiye 37’şer adet olmak üzere toplam 74 adet merinos ve kıvırcık türü kuzu dağıtıldı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ’Genç Çiftçi’ Projesine geçen yıl müracaat eden iki genç çiftçiye 37’şer adet olmak üzere toplam 74 adet merinos ve kıvırcık türü kuzu dağıtıldı.


Sarıgöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında düzenlenen küçükbaş hayvan dağıtımı törenine Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Akar, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Büyükdinç, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve hak sahibi gençler katıldı.


Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Akar tarafından kura çektirilerek merinos ve kıvırcık türü kuzular hak sahiplerine teslim edildi.


Genç Çiftçi proje başvurularının 30 Nisan’da son olduğunu belirten Sarıgöl İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ahmet Akar, "2017 yılında kurumumuza 21 proje müracaat etti. 16 Büyükbaş, 2 Küçükbaş, 1 ceviz, 1 sera, 1 Mantar projeleri yapıldı. Bu yıl çeşitli alanlarda müracaatlar yapılmakta. Bu yılın son müracaatları 30 Nisan’dır" dedi.


37 adet kuzuya sahip olan 26 yaşındaki genç çiftçi Nilüfer Küçükkurt, mutluluğunu şöyle dile getirdi: "Evimde 20 tane küçükbaş hayvanım vardı. Çoğaltmak istedim ve müracaatımı yaptım. 37 tane merinos ve kıvırcık kuzusu verdiler. Çok mutlu oldum. Yapılan destekten dolayı devlet büyüklerime teşekkür ederim."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi’nin yerel seçimlerin ardından düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. 2 gün sürecek çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP’li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin düzenlediği CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı Ankara’da yapılıyor. CHP’li belediye başkanları, il ve parti yöneticilerinin yer aldığı çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katılıyor. Çalıştay öncesi, belediye başkanları ve parti yönetimi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaAnıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygılarını ifade ettiler. CHP Genel Merkezi’nde yapılan ve 2 gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel muhafazakar ve milliyetçi demokratlardan oy alarak yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktıklarını ifade etti. Özel, şöyle konuştu:"En zor zamanlarda görevlerini layıkıyla yapıp, en iyi kamu görevlerini liyakatle, şeffaf, açık bir şekilde yapan ve geçmişte yerel yönetimlerde görev alıp bugün bu salonu hınca hınç dolduracak kadar çok mazbatayı almamızı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyükşehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandık ve en yakın partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandık. Yüzde 38 oy oranına ulaşarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptık. Partimiz artık toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir başarı elde ettik.Böyle bir günde 650 kişilik salonda, seçilmiş belediye başkanları ve il başkanlarıyla birlikte bu salonu hınca hınç doldurabilmenin, koltuklarında oturan her bir kişinin ilçe seçim kurullarından il seçim kurullarından aldıkları mazbatalarıyla seçilmiş CHP’li olmasının gururunu yaşıyorum.” Seçimleri “Türkiye İttifakı”nın kazandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye İttifakı’nın belediye başkanlarına selam olsun” dedi. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıldığını vurgulayan Özel, “ 4 yıl bakacağım nasıl yönetilir diye. Kötü yönetirsen geri çekerler. Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinciyle, ciddiyetiyle ve sorumluluğuyla davranmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Özgür Özel’in konuşmasının ardından devam eden çalıştayda 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de CHP’yi birinci parti yapan Türk halkı için yapılacak çalışmalar ele alınıyor. Geçmişte belediyecilik hizmetleri ile ilgili deneyimlerin de paylaşılacağı çalıştayda, gerçekleştirilecek alan çalışmalarında iseyol haritaları konuşulacak.
Ankara ASKİ Ankara Çayı’nı temizliyor ASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı’nda temizlik çalışması yürütüyor. ASKİ ekipleri, 3 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 170 bin ton malzeme temizledi. ASKİ Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ilçesi Akköprü mevkiinden başlayarak Etimesgut’un Yeşilova Mahallesi sınırına kadar uzanan 20 kilometrelik hat boyunca Ankara Çayı’nda temizlik çalışması gerçekleştiriyor. 3 aydır yürütülen çalışmalarda kamyonlarla 7 bin 500 sefer yapılarak tabanda biriken 170 bin ton malzeme çaydan uzaklaştırıldı. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, insan ve çevre sağlığını tehdit etmemesi, ayrıca kötü kokunun giderilmesi için Ankara Çayı’nın düzenli şekilde temizlenmesi amacıyla program yapıldığını belirtti. Akçay, Yenimahalle Akköprü ve Etimesgut Yeşilova arasındaki 20 kilometrelik hattın tamamlanmasının ardından, Ankara Çayı ıslahı boyunca 6 kilometre daha Sincan 1. OSB’ye kadar temizlik yapılacağını, ardından da 10 kilometre dere yatağı genişletme ve düzenleme çalışmasının başlatılacağını bildirdi. Kötü koku da önlenecek ASKİ olarak toplum sağlığının korunması için Ankara Çayı’ndaki temizlik çalışmasını çok önemsediklerini ifade eden Akçay, şunları kaydetti: “Ankara Çayı, Sakarya Nehri’nin 2. büyük kolu ve Başkentin doğusundan başlayıp, Sincan’da Çubuk Çayı ile birleşiyor, Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden geçerek Ankara’yı 2’ye bölüyor. 2013 yılında ıslahı tamamlanan çay, Ankara’nın yağmur suyu yükünü de taşıyor. İklim krizi ve küresel ısınma nedeniyle geçmişte karşılaştığımız ani sel ve su baskınlarında, Ankara Çayı’nın tam kapasiteye ulaştığı, zaman zaman ise kapasitesinin üzerine çıktığı durumları yaşadık. Bu tarz sorunların çözümü için kollarını sıvayan ekiplerimiz, 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Sel manzaralarının oluşmaması için Ankara Çayı’nda düzenli akışın sağlanması çok önemli. 3 aylık çalışma sonucunda tabanda biriken 170 bin ton malzemeyi çaydan uzaklaştırdık. Kamyonlarla toplam 7 bin 500 sefer yapılarak sağlanan temizlik, Ankara Çayı’nda kökü koku oluşmasını da önleyecek. Ayrıca yapılan temizlik çalışmasında; 2013 yılında gerçekleştirilen ıslah çalışması sırasında yenisi planlanmasına karşın eski köprünün yıkılmadığını fark ettik. Ekiplerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçerek artık atıl durumdaki köprünün yıkımını da sağladı. Eski köprü, dere yatağı kesitini büyük oranda azaltarak risk oluşturuyordu”
Eskişehir Eskişehir’de 3 bin fidan toprakla buluştu Tepebaşı Belediyesi’nin de paydaşı olduğu Eko Okullar Projesi’ni uygulayan okullardan 500 kişilik öğrenci ve öğretmen, Karaalan mahallesinde 3 bin fidanı toprakla buluşturdu. Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı kapsamında, Eko-Okullar Projesini uygulayan okullardan gelen öğrenciler, öğretmenler ve velileri, fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinliğe Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde Uluslararası Çevre Eğitim Programını yürüten 43 Eko-Okuldan 500 öğrenci, öğretmen ve idareciler katıldı. Karaalan mahallesinde 3 bin fidan, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü ile Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü organizasyon ile toprakla buluştu. Etkinlikle ilgili konuşan Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem “Eko - Okullar Projesi Çevre Eğitim Programını yürütürken uzun yıllardan bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tepebaşı Belediyesi paydaşımız olarak bizlere destek olmaktadır. Ayrıca Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğümüz ile kurumsal iş birliği çerçevesinde 20 yıldır ortak fidan dikim etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Orman Bölge Müdürlüğü, Ağaçlandırma Şubesi; sahanın hazırlanması, fidanların toprakla buluşturulması, sahada çalışanlarla ve teknik destekle bizlere çok yardımcı olmaktadırlar. Bu açıdan tüm okullarımız adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize orman sevgisi ve önemini aşılamak adına doğada toprağa ve fidana dokunarak bu deneyimi yaşamanın etkinliğe katılan anaokulları, ilk ve ortaokul öğrencileri için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Etkinliğe destek veren Eskişehir Eko-Okullarının idareci, öğretmen ve öğrencilerine, tüm kurumsal destekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi. “Burada fidan diktik ve çok eğlendik” Fidan dikim etkinliğe katılan öğrencilerden Emir Sefa Şen, “Bugün burada fidan diktik, çok eğlendik. Fidan dikmek çok güzel” dedi. Serra Akkemik, “Bugün burada çok eğlendim. Fidan diktik. Fidanlar büyünce ağaç olacak. Ağaçlar da bize oksijen verecek. Burası şuanda taş toprak ama ağaçlar büyünce çimenler gelemeye başlayacak” diye konuştu. Emine Fıçıcı, “Burada çok bugün çok eğlendik, fidanlar diktik. Bu fidanlar büyüyünce bize oksijen verecek” ifadelerini kullandı. Bilge Kaan Sarıkaya, “Fidanlar dikiyoruz. Bitkilerin yaşamını devam ettiriyoruz. Fidanlar büyünce ağaç olacak ve onları ziyarete geleceğim sulayacağım” dedi. Feyza Atasoy ise “Burada şuan fidan dikiyorum. Ağaç olacaklar sonra da burası bir orman olacak” diye konuştu.