YEREL HABERLER - 04 Aralık 2016 Pazar 18:47

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin:

A
A
A
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin:

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Milli mücadelede top mermilerinin üstünü çocuklarının battaniyesiyle örten, cephelere kağnıları ile erzak taşıyarak cepheden cepheye koşan kadınlarımızın, pek çok dünya ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkına kavuşması şüphesiz Türk Tarihi’nde gurur duyduğumuz gelişmelerdendir. 8 Şubat 1935’de 17 milletvekiliyle TBMM’ne giren, çağdaş, medeni ve hukuk devletinin temelini sağlamlaştıran Türk Kadını, Cumhuriyet dönemiyle birlikte yüceltilerek, eğitimde, sanatta, bilimde ve siyasette layık olduğu yere gelirken; maalesef günümüzde erkek şiddetine maruz kalmakta, sosyal hayatta bin bir güçlükle mücadele etmektedir. Dileğimiz o dur ki kadınlara yönelik sosyal hayattaki sorunların yine kadın-erkek dayanışmasıyla sona ermesi, özgür, çağdaş ve medeni hukuk devletimizde genç, yaşlı, çocuk her ne yaş ve statüde olursa olsun tüm kadınlarımızın hak ettiği yaşama kavuşmasıdır. 82 yıl önce elde ettiği haklarını kullanarak görevlerini layıkıyla yerine getiren Türk Kadını’nın yıllardır süregelen azim ve kararlılığıyla sorunlar karşısında dimdik ayakta kalacağına dair inancımla, devletimizin çeşitli kademelerinde görev alan ilk kadın valimiz Lale Aytaman’dan, ilk kadın kaymakamımız Özlem Bozkurt’a, ilk belediye başkanımız Müfide İlhan’dan ilk muhtarımız Gül Esin’e kadar ülkemize ’ilkleri’ yaşatan kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm kadınlarımıza başarılı iş hayatı, sağlık, mutluluk ve huzur dolu yarınlar diliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.