- 26 Eylül 2017 Salı 14:14

Turgutlu Belediyesi, ’+1 Kafe’ için çalışmalara başladı

A
A
A
Turgutlu Belediyesi, ’+1 Kafe’ için çalışmalara başladı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilköğretim haftası nedeniyle Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezini ziyaret etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilköğretim haftası nedeniyle Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezini ziyaret etti. Burada down sendromlu öğrenciler için bir müjde veren Başkan Şirin, “Çok yakında Manisa genelinde ilk olma özelliğine sahip olacak ’+1 Kafe’ için çalışmalara başladık” dedi.


Engelli öğrencilerin rehabilitasyonu ve sosyalleştirilmesi adına çalışmalarını sürdüren Turgutlu Belediyesi, bu kapsamda önemli bir projeye imza atıyor. İlköğretim haftası nedeniyle Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezini Turgutlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, down sendromlu çocukların işleteceği +1 Kafe için çalışmaların başladığını belirtti. Engelli bireyler sosyalleşmesi adına her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Şirin, “Belediyemiz sosyal işler müdürlüğüne bağlı olarak, ilçemizde yaşayan ve Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezinde eğitim gören öğrencilerimizin rehabilitasyonu ve sosyalleştirilmesi adına +1 Kafe için çalışmalarımıza başladık. Burada down sendromlu öğrencilerimizin kafeyi işleterek topluma kazandırılması hedeflenmektedir. Engelli vatandaşlarımız için Turgutlu Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Projenin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak. Şimdiden bizler böyle bir projeyi hayata geçireceğimiz için çok mutluyuz. Hayırlı olsun” dedi.


Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi Müdürü Mehmet Yenir de Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e böyle güzel bir proje başlattıkları için teşekkür ederek, “Belediyemiz işbirliği içerisinde okulumuzda eğitim gören down sendromlu öğrencilerimizin işleteceği +1 Kafe projesinde yer almak bizleri mutlu etti. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde günlük hayatta topluma kazandırılması ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunması amaçlanmaktadır. Bu anlamda projeyi hayata geçireceklerini müjdeleyen Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.