YEREL HABERLER - 30 Mart 2017 Perşembe 16:51

Turgutlu’nun projeleri yerinde değerlendirildi

A
A
A
Turgutlu’nun projeleri yerinde değerlendirildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Turgutlu’da yapılan yatırımları değerlendirmek için ilçeyi ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Turgutlu’da yapılan yatırımları değerlendirmek için ilçeyi ziyaret etti.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelere yaptığı yatırımlarla geleceğin kentlerini dizayn ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Turgutlu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette; Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin ilçeye kazandıracağı projeler masaya yatırıldı. Hizmet binasında gerçekleştiren toplantıda Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Şube Müdürü İbrahim Kutar, bir sunum gerçekleştirerek, çalışmaların ilerleme seviyesi hakkında bilgi verdi.



Çağdaş projeler ilçeleri kalkındıracak


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, ilçelere yapılan hizmetlerin aksamadan devam etmesi ve yatırımların sürekliliği için sık sık olarak toplantılar düzenleyerek, çalışmaların seyrini takip ettiklerini söyledi. Genel Müdür Coşkun, “İlçelerimizin, Manisa şehir merkezinden farkı kalmaması için büyük yatırımlara imza atıyoruz. Manisa’nın 17 ilçesiyle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasına taşımak en büyük gayemiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün, çağdaş projeleri ilçelerimizi topyekün kalkındıracak. Manisalılar, Büyükşehirde hayatını sürdürmenin farkını yaşayacak” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ise, ilçelerde yürütülen projelerin aşamalarını takip etmek için çalışma ziyaretleri düzenleyerek bilgi aldıklarını söyledi. Genel Sekreter Yalçınkaya, “İlçelerimizi düzenli olarak ziyaret etmeye devam ediyoruz. Projelerimizi yakından takip ederek, ortaya çıkabilecek olası aksaklıkların önüne geçiyoruz. İlçelerimize kazandırmaya devam ettiğimiz projeler sayesinde daha yaşanabilir yerleşim yerleri oluşturuyoruz. Diğer illerden ilimizi ziyarete gelen vatandaşlarımız, modern ve doğru yapılanmayla gelişmiş bir Manisa’ya tanık olacak” açıklamasını yaptı.


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, toplantının ardından sahaya inerek, Turgutlu’nun mahallelerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Genel Müdür Coşkun, idare olarak hem köyden mahalleye dönüşen noktaların hem de merkez mahallelerin altyapı ihtiyacını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Yiğitler Mahallesi Ülker Sokak’ta yürüttükleri çalışmalarda içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilediklerini ifade eden Genel Müdür Coşkun, ekiplerin abone bağlantılarını yaptığını belirtti. Ekiplerin başında çalışmaların ilerleyişi hakkında da bilgi alan Coşkun, hem vatandaşların hem de MASKİ personelinin kandilini kutlayarak ziyaretine son verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkarili öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 15-19 Nisan’da Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari’den ve birçok ilden katılım sağlayan öğrenciler, festival havasında bir yarışma gerçekleştirdi. Yarışma boyunca, protokol ve davetliler öğrencilerin heyecanına eşlik etti. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari’yi başarıyla temsil ederek birinci oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; gastronominin kültürlerin birbirlerine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerin başında geldiğini belirterek, “Gastronomi anlamında, Hakkari’miz gibi ülkemizin her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmaların, ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesinde ve süresince hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, danışman öğretmenlerini ve bilhassa öğrencilerini tebrik ediyor, okulumuza Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.