YEREL HABERLER - 03 Aralık 2016 Cumartesi 13:00

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi yeni yerinde

A
A
A
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi yeni yerinde

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi’nin İkiz Kulelerde bulunan oda ve dernekler binasındaki yeni yeri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımıyla açıldı.
Açılışa Vali Güvençer’in yanı sıra, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ve eşi, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Işılay Saygın, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eşi Şeyda Ergün ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, bugün kuruluşlarının 25. yılını kutladıklarını belirterek, ayrıca bugün büyük önder Atatürk’ün Türk kadınlarına bahşettiği seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünü biraz öne çekerek, kutlamak istediklerini ifade edip açılışa katılan herkese teşekkür etti.
Açılışa katılan Eski Devlet Bakanı ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Işılay Saygın “Manisa şubemizin çalışmalarını takdirle izliyorum. Buradaki birlik beraberliğe, valisi, belediye başkanı ve bütün halkıyla beraber güzel çalışmalarına şahit olmaktan öncelikle bir kadın olarak çok büyük mutluluk duymaktayım. Hiçbir gelirleri olmadan tamamen gönüllülük esasıyla Manisa’nın melekleri başkanımızın şahsında arı gibi çalışıyorlar. Kurdukları kooperatif, ürettikleri ürünler. Tabi ki valimizin, belediye Başkanımızın desteği olmasa bunlar olmaz. Onlardan destek alarak bütün herkesle işbirliğiyle Türkiye’de örnek bir çalışma sergiliyorlar. Gerçekten gönül ister ki bütün kadın kuruluşlarının çalışmaları böyle olsun” şeklinde konuştu.
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’e Manisa Bezinden dokunan İpek fular hediye etti. Milletvekili Biçer, el emeği Manisa bezinden dokunan bu kumaşın aldığı en güzel hediye olduğunu belirtti. Manisa Bezini dokuyan kadınlara teşekkür eden Biçer, bugün burada Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan kadınlar ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, “Bugün özellikle Türk Kadınların Konseyi Manisa Şubemiz için mutlu bir gün. Bir yanda şubemizin 25. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Diğer yanda Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın Türkiye’ye örnek olmasını istediğimiz bir jestiyle sivil toplum örgütleri için yaptıkları, kazandırdıkları bu yapıda derneğimizin kiraladığı bu yeni hizmet biriminin de sembolik olarak açılışını yapıyoruz. Mübeccel hanımın şahsında hepimiz hissettik bu heyecanı. Bu heyecanın sadece bu ana etkinliğe mahsus olduğunu ve tüm üyelerine hissettirecek şekilde kapsadığını çok iyi biliyorum. Bu heyecanla mutlak surette insan, vatan sevgisi ve kadın nezaheti, nezaketi bir araya gelince, fark edenler çok iyi biliyor bir güzellik duruyor. Eğer bugün her şeye rağmen hem mutlu ve huzurlu hem de güzelliklerde berabersek bu ülke için atılan her adımın çok önemi var. Bu atılımlar içerisinde Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi’nin çok büyük bir payı var” dedi.
Konsey bünyesinde kadınların yaptığı Manisa Bezleri de görücüye çıkarken Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı tüm protokole desteklerinden dolayı plaket sundu.
Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte yeni büronun açılış kurdelesini kesti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat tescil açıklaması Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’dan bu yana İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararın yayımlandığı 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan yapılan açıklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, İsrail’e gönderilmesinin de bu kısıtlama kapsamına dahil edildiği bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: “Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.