EKONOMİ - 22 Mart 2018 Perşembe 14:48

Yunusemre ile meslek sahibi oluyorlar

A
A
A
Yunusemre ile meslek sahibi oluyorlar

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarıyla binlerce kadın meslek sahibi oluyor.

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarıyla binlerce kadın meslek sahibi oluyor. Yeni Mahalle Hanımlar Lokali’nde kuaförlük kursuna katılan kadınlar, hayallerine adım adım yaklaşıyor.


Sosyal projeleriyle toplumun her kesiminden takdir toplayan Yunusemre Belediyesi bünyesinde kurduğu hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarında binlerce vatandaşa ulaşıyor. Sayısı 10’u bulan hanım lokallerinde en fazla ilgiyi gören kurslardan bir de kuaförlük. İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kursların sayısı talebe göre artıyor. Yeni Mahalle Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarında gerçekleştirilen kursa katılan kadınlar, saç bakımı ve makyaj yapmayı öğreniyor.


Küçüklüğünden beri kuaför olmak istediğini belirten Fatma Gökbudak, bu kurs ile hayallerine adım adım yürüdüğünü belirtti. Gökbudak, “Bu kursa başlamadan önce sanayide çalışıyordum. Sanayideki işimden sonra bir süre çalışmadım. Ardından bu kursu duydum. İlk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Kurs açılır açılmaz hemen başvuruda bulundum. Ben küçük yaşlardan beri bu mesleği öğrenmenin ve kendi işyerimi açmanın hayalini kuruyordum. Burada hocamız ve arkadaşlarımız ile birlikte kuaförlüğün ve makyözlüğün inceliklerini öğreniyoruz. Bize bu fırsatı sunan Yunusemre Belediyemize ve Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum” dedi.


Kurs öğretmeni Betül Taşlıca, kuaförlük ve makyözlük kursunun hanımlar tarafından büyük rağbet gördüğünü dile getirirken; meslek dalının ihtiyacı olan kalifiye personelin kurslar sayesinde yetiştiğini ifade etti. Taşlıca, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada bir aile gibiyiz. Hanımlarımız hem mesleğin ince noktalarını öğreniyor hem de dertleşiyor. Benim de onlardan öğrendiğim şeyler oluyor. Ancak bu mesleğin ihtiyacı olan yetişmiş personel ihtiyacını karşılamanın yanı sıra kendi hayallerine kavuşmak isteyen hanımlarımızın da ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Hayallerine kavuşarak kendi iş yerini açmak isteyen hanımlarımıza da gerekli bilgi ve birikimi sunmak için çalışıyoruz. Bize bu imkanı sunan belediyemize teşekkür ediyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.