EKONOMİ - 18 Ocak 2018 Perşembe 11:12

Yunusemre’den işçileri sevindiren sözleşme

A
A
A
Yunusemre’den işçileri sevindiren sözleşme

Yunusemre Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’yla masaya oturan Yunusemre Belediye Başkanı Dr.

Yunusemre Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’yla masaya oturan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kadrolu işçilerin yüzünü güldürdü. Başkan Çerçi, 2018-2019 yılı zamlı ücretleri belirleyen sözleşmeye imza atarken, “İşçimizin her zaman yanındayız“ dedi. Yapılan protokol kapsamında işçilere ilk yıl için yüzde 7, 2. yıl için de yüzde 7 zam yapılırken; yüzde 15 ila 20 arasında değişen yıpranma payı kararı alındı.


Yunusemre Belediyesi yetkili sendika Hizmet İş Sendikası’yla toplu iş sözleşme sürecini tamamladı. Yunusemre Belediyesi Dr. Mehmet Çerçi’nin makamında toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza törenine Hizmet - İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, sendikanın belediye temsilcisi Saim Burul, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, İnsan Kaynakları Müdürü Osman Tunca katıldı. Yapılan protokol kapsamında işçilere ilk yıl için yüzde 7, 2. yıl için de yüzde 7 zam yapılırken; yüzde 15 ila 20 arasında değişen yıpranma payı kararı alındı.


Sözleşmede işçilerin sosyal haklarının da korunduğuna dikkat çeken Başkan Çerçi sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek, “İlçemizde yaşayan ilçemizdeki 220 bin vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çalışıyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarını görüp tespit ederek, kalıcı eserler bırakıp sorunları çözmek için varız. Bu anlamda çalışanlarımızın memnuniyeti bizler için önemli. İmkanlarımız ölçüsünde sendikamızla bir mutabakata vardık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İşçilerimizin her zaman yanındayız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Sendika Başkanı Karafil de, işçi dostu Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından taraflar sözleşmeye imza attı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çocuklar 23 Nisan’ı horonla kutladı Trabzon’da Of 28 Şubat İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı horon oynayarak kutladı. Trabzon’un Of ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İlçe stadyumunda yapıldı. Renkli gösterilere sahne olana kutlamalarda horon oynayan çocuklar 23 Nisan’a farklı bir hava kattı. Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli ve babası ses sanatçısı Dursun Dereli’nin horon kursunda eğittiği ilkokul öğrencileri yeteneklerini sergiledi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında diğer öğrencilerde birbirinden güzel görüntüler oluşturdu. Etkinliklerde çok eğlendiklerini belirten çocuklar, bütün çocukların 23 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. "Öğrencilerimle gurur duyuyorum" Sene başından bu yana büyük bir emekle 23 Nisan’a hazırlandıklarını belirten Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli, "Bu yıl bir grup öğrencimizle Trabzon yöresi ve ayrı bir grupla da Artvin yöresi oyunlarını çalıştık. Bu gün ise gösterilerini yaptılar. Hepsiyle gurur duyuyorum. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde 28 Şubat İkokulu öğrencileriyle Of Halk Eğitim Merkezi olarak kutladık. Ben ses sanatçısı Dursun Dereli’nin kızıyım. ’Oy Nurcan’ım’ şarkısının bestelendiği kişi benim. Çocukları çalıştırdığım için çok mutluyum" dedi.