GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 10:36

3 yıldır çivi çakılmayan mahalleye kayyum ile hizmet akıyor

A
A
A
3 yıldır çivi çakılmayan mahalleye kayyum ile hizmet akıyor

Mardin’in Artuklu İlçe Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk göreve geldiği günden beri hizmet atağını başlatırken, ilçede yıllarca hizmet görmeyen bölgelere hizmet gitmeye başladı.

Mardin’in Artuklu İlçe Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk göreve geldiği günden beri hizmet atağını başlatırken, ilçede yıllarca hizmet görmeyen bölgelere hizmet gitmeye başladı. Başkan Öztürk, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirip, bu projelerin akışını da yerinde denetliyor.


Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesindeki park projesini yerinde inceleyen Öztürk, 2018 yılında Artuklu ilçesine bağlı merkez ve kırsal her mahalleye dinlenme, oyun parkı yapılacağının müjdesini verdi. Kabala mahallesinin girişinde, dev Türk bayrağının dalgalandırıldığı Kabala Parkı’nın çevre düzenleme çalışmalarını inceleyen Artuklu Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk, merkez ve kırsalda hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.



3 yıldır ilk defa hizmet gidiyor


Artuklu Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk’ün denetimlerine katılan Kabala Mahallesi Muhtarı Rıfat Kaya, 30 Mart 2014’ten bu yana seçilmişler tarafından mahalleye bir çivi bile çakılmadığını ifade ederek kayyum olarak göreve gelen belediye başkanı ve vali ile mahallenin hizmet gördüğünü söyledi. Muhtar Kaya, yaklaşık 10 bin nüfusun yaşadığı mahalleye hizmetlerin gelmesinden mutlu olduklarını söyledi.


Mardin’de merkez ve kırsal mahallere hizmet eşitliği anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Artuklu Belediyesi Başkanı Şakir Öner Öztürk, devletin tüm imkanlarının vatandaşa hizmet olarak dönmesi için gece gündüz tüm birimler ile çalıştıklarını kaydetti.



Seçilmişlerin unuttukları mahalleleri kayyum başkan unutmadı


Artuklu Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk, her türlü güzelliğin yansıdığı mahallelerinden birinin de Kabala olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, "İçinde bulunduğumuz park atıl bir halde iken Kabalalı vatandaşlarımızın yeniden hizmetine sunmak için büyük bir yenileme çalışması gerçekleştirdik. Çocuk oyun parkı, kamelyaları, bankları olmayan havuzu bozuk bir parktı. Artuklu belediyesi park bahçeler müdürlüğümüze ve Kabala muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Ortak fikir paylaşımı ile Kabala mahallemizde bulunan 10 bin vatandaşımızın hizmetine bu atıl durumdaki parkı restore ederek kazandırdık” dedi.



Kabala girişinde dev Türk bayrağı


Kabala mahallesi sakinlerine hizmet edecek olan Kabala Parkı restorasyonun tamamlandığını kaydeden Başkanvekili Öztürk, parkın havuz, ışıklandırma, tuvalet, kamelya, bank ve oyun parkı eksikliklerinin tamamlandığını söyledi. Parkın girişinde dalgalandırılan dev Türk bayrağı mahalle sakinleri tarafından gurur verici bir tablo olarak nitelendiriliyor.



Parksız mahalle kalmayacak


Şuana kadar 15 parkı sil baştan yenileyerek modern, hijyenik ailelerin çocukları ile birlikte rahatça kullanabileceği alanlara çevirdiklerini kaydeden Başkan Öztürk, “Şehir merkezinde yapılan tüm hizmetlerin aynısını kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mahallerine de uyguluyoruz” dedi.



Şehit isimleri de yaşatılıyor


Midyat’ta şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış’ın adını Mardin merkezdeki bir parka verdiklerini de söyleyen Başkan Öztürk, "Ülkemiz için canını feda eden şehitlerimizin isimlerini Mardin parklarında yaşatmak istedik. Kırsal mahallelerimizde bu saydığımız mevcut parkların dışında 24 çocuk oyun parkını halkımızın hizmetine sunduk. Amacımız 2018 yılında çocuk parkı olmayan mahallemiz kalmasın” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da muhteşem 23 Nisan gösterileri sahnelendi Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin sergilediği oyunlar güzel görüntülere sahne oldu. 1453’ten, 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneleyen öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karaçayır’da bulunan 3 bin kişilik kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin sergilediği gösteriler güzel anlara sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu. Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Mehter Marşı ile başlayan etkinlikte ilkokul ve ortaokul öğrencileri de koro, tiyatro, halk oyunları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerinden oluşan koro ekibi Cumhuriyet’in 100. Yılı için bestelenen Parla şarkısını söyledi. Salonu dolduran vatandaşlar, öğrencilere telefon ışıklarıyla eşlik etti. İzzet Baysal 50.Yıl İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 1453’ten 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneledi. Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütme anını, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını, Kurtuluş Savaşı’nda fedakarlık yapan kadınları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilan edilmesine kadar tarihi anları sahneleyen öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. Salonu dolduran vatandaşlar dakikalarca alkışladı.
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.