POLİTİKA - 28 Kasım 2017 Salı 16:27

AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu: “Cumhurbaşkanımızın Mardin’de özel bir temsilcisi yoktur”

A
A
A
AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu: “Cumhurbaşkanımızın Mardin’de özel bir temsilcisi yoktur”

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de özel bir temsilcinin olmadığını belirterek, bazı şahısların bu konuyla ilgili yaydığı haberlere itibar edilmemesini istedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de özel bir temsilcinin olmadığını belirterek, bazı şahısların bu konuyla ilgili yaydığı haberlere itibar edilmemesini istedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısında yaptığı konuşma, siyaset kurumu olarak partimizin mensuplarının duvara asıp zaman zaman okuması gerekecek kadar önemli bir konuşmaydı. Cumhurbaşkanımız, onun adına hareket edenleri, riyakar olarak tanımladı ve hem bürokrasiyi, hem siyaset alanıyla ilgili olan herkesi bu konuda uyardı. Mardin’de de son zamanlarda, işi olmamasına rağmen, partimizin yeni bir anlayış ve yeni bir dinamizmle 2019 seçimlerine hazırlandığı bir süreçte, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, parti genel merkezimiz dahil, sözüm ona ‘üstten aldıkları görevle’ hareket ettiklerini söyleyen bazı sahtekarlara rastlanmaktadır. İş o derece ileri boyutlara varmıştır ki, parti üyesi bile olmayanların, partimizin il ve ilçe başkanlıklarına aday göstermekte olduklarını, cumhurbaşkanımızın yetki verdiği kişiler gibi davrandıklarını görmekteyiz. Partimizin periferisinde bulunan çok kıymetli kurumlara, sivil toplum örgütlerine, bu kişilerin, bu kıymetli kurumların örgüt içi çalışmaları dahil hemen bütün çalışmalarına müdahale ettikleri gerçeği ayyuka çıkmış durumdadır. Bunu yaparken, Cumhurbaşkanı adına hareket ettiklerini riyakarca söyleyebilmekte, böylece kendilerini dokunulmaz ve eleştirilemez kişiler olarak takdim edebilmektedirler. Öyle şeyler duymaktayım ki, kendi kendime, ‘Bir milletvekili olarak, Genel Başkanımızı ve Cumhurbaşkanımızı galiba ben hariç, şu Mardin’de işine vazife olmayan herkes temsil ediyor’ dediğim zamanlar olmuştur. Yine kayyum idaresinde, efsane bir inanç maalesef yaygın hale getirilmiştir, ‘’Genel merkez, teşkilatların kayyumlardan uzak durmalarını istiyor.’ Hayır, bu da doğru değil, kayyumları bizim iktidarımız atadı. Çalışmalarının hesabını, doğru da yapsalar, yanlış da yapsalar, yarınlarda hesabı halka verecek olan biziz, yani AK Parti’dir. Kayyum idaresiyle, parti teşkilatlarımız arasına kalın ve yüksek duvarların örülmesi, siyaset kurumuna, sivil topluma ve halka hiç bir fayda sağlamaz. Kayyum idaresinde görev alan hiç kimsenin, çok özel verilmiş bir yetkisi söz konusu değildir. Değerli Mardinli hemşerilerime, Cumhurbaşkanımızın bugün gurupta yaptığı konuşmadan da cesaret alarak söylemek isterim, ki, seçilmiş Vekiller ve teşkilat yöneticileri dışında, AK Parti Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın Mardin’de görev yapan ‘özel’ bir temsilcisi yoktur. Sahtekarların yaydığı haberlere, bürokrasiyi zapturapt altına almak için, kamuoyunda yaygınlaştırılan kulaktan dolma haberlere ve söylemlere itibar edilmemesini, değerli hemşerilerimden bilhassa rica ediyor, herkesi muhabbetle kucaklıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.