GENEL - 09 Haziran 2017 Cuma 11:22

Ayaklarını kaybeden köpek yürüteçle hayata tutundu

A
A
A
Ayaklarını kaybeden köpek yürüteçle hayata tutundu

Mardin’de bir aracın çarpması sonucu ayaklarını kaybeden köpek, tedavi altına alındığı Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde veterinerlerin yaptığı yürüteçle hayata tutundu.

Mardin’de bir aracın çarpması sonucu ayaklarını kaybeden köpek, tedavi altına alındığı Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde veterinerlerin yaptığı yürüteçle hayata tutundu.


Mardin’de Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatları sonucu yeniden düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, sokağa terk edilmiş, şiddet görmüş ve kaza geçirmiş hayvanların hayata tutunma merkezi oldu. Kentte, yaklaşık bir yıl önce araç çarpması sonucu arka iki ayağını kaybeden ve duyarlı bir vatandaş tarafından merkeze getirilen köpek, burada tedavi altına alındı. Bir yıldır tedavi gören köpeğe, veterinerler tarafından yürüteç takıldı. Engelli köpek bu sayede yeniden yürümeye başladı.



“Kendi imkanlarımızla yaptık”


Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Sorumlu Hekimi Nurettin Bozdağ, merkeze trafik kazası ve yaralanma ile ilgili çok fazla vaka geldiğini belirterek, “Şuanda burada 2 hastamız var. Bir yıla yakındır bizimle beraberler. Tedavi süreçleri bitmiş ama hayatlarının yaşamlarının daha iyi olabilmesi için ne yapabiliriz düşüncesi ile yola çıktık. Bu bağlamda iki ayaklarını dengede tutabilecek yürümelerinde kolaylık sağlayabilecek yürüteçler yaptık. Bunu kendi imkanlarımız ile bir hayvansever arkadaşımızın destekleri ile gerçekleştirdik. Bu bağlamda hastalarımız için daha modern ve kaliteli ithal 3 adet yürüteç siparişi verdik. Tedavi sürecinde yardımcı olacak” dedi.



“Bin 200 hayvan iyileştirildi”


Merkezde şuana kadar bin 200 hayvanın iyileşmesini sağladıklarına da dikkat çeken Bozdağ, “Hayvanlarımız araçtan inmeden önce iç dış parazit tedavisi yapılıyor. Hasta olanlar belirli bir süreçten sonra tedaviye alınıyor. Tedavi olanlar küpelenip, çiplenip tekrardan yaşam alanlarına salınıyor. Günlük ortalama 10 operasyon yapabilecek kapasitemiz var. Türkiye de elle sayılabilecek ultrason, film, tam kan, hastalık tanı cihazlarımız var” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.