YEREL HABERLER - 02 Mart 2017 Perşembe 14:01

“Bölgeye yatırım yapabilecek potansiyel üzerinde durduk”

A
A
A
“Bölgeye yatırım yapabilecek potansiyel üzerinde durduk”

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı’nı yatırımcıya anlatmak için ajansın faaliyet yürüttüğü TRC-3 Bölgesi’ndeki illerinde dışında 16 ilde toplantılar yaparak, bölgede yatırım yapabilecek potansiyel üzerinde durduklarını söyledi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı’nı yatırımcıya anlatmak için ajansın faaliyet yürüttüğü TRC-3 Bölgesi’ndeki illerinde dışında 16 ilde toplantılar yaparak, bölgede yatırım yapabilecek potansiyel üzerinde durduklarını söyledi.
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında başlatılan birinci başvuru çağrı dönemi sona erdi. DİKA yapılan başvuruların sonucunda Mardin’den 299, Batman’dan 189, Siirt’ten 53 ve Şırnak’tan 57 olmak üzere toplam 598 adet yatırım dosyası başvurusu kabul edildi. DİKA’nın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki dört ilde ajansın yatırım destek ofislerinde kurduğu teknik yardım masaları aracılığıyla yatırımcılara danışmanlık yapılarak, yatırım dosyası başvuruları alındı. DİKA tarafından kabul edilen 598 adet dosyanın ise değerlendirilmek üzere Kalkınma Bankası’na gönderildiği ifade edildi.
Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı’nı yatırımcıya anlatmak için ajansın faaliyet yürüttüğü TRC-3 Bölgesi’ndeki illerinde dışında 16 ilde toplantılar yaptıklarını söyledi. Bölgede yaptıkları toplantıların ardından ilk önce Gaziantep’e gittiklerini belirten Altındağ, toplantılarının çok verimli geçtiğini dile getirdi. Altındağ, “Tabi bizim için yatırımcı profili çok önemliydi. Yani STK’lardan ziyade bu bölgede yatırım yapabilecek potansiyel üzerinde durduk. Öncesinde TSO’larla bir araya geldik, yatırımcıları birebir takip ederek onları yatırım yapmaya davet ettik. Gaziantep’ten sonra Adana ve Mersin’e geçtik. Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir buluşmalarının ardından son olarak Antalya’ya geçtik. Buluşmaların hemen ardından baktık ki bir yatırım furyası başlamış, tabi bu da bizi sevindirdi, çok mutlu etti. Sadece Mardin’de 299 dosyamız var. Bu da 20 bin 500 insanın istihdam edilmesi demektir. Normalde Urfa, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya’da daha çok talep olması gerekirken tüm bu iller Mardin’in gerisinde kaldı. Batman’dan da çok güzel talepler geldi. Hiç ummadığım Şırnak’tan bile talepler aldık. Dolayısıyla bölgemiz yatırımcı profilimiz çok güzel” dedi.
Toplantılar sonucunda olumlu geri dönüşlerin olduğunu aktaran Altındağ, “Sadece yerel ve ulusal yatırımcılar değil uluslararası yatırımcıların bile geldiğini söyleyebilirim. 12 ülkeden yatırımcılar geldi. Bu da rekabetin de bir habercisiydi. Malumunuz son dönemlerde bölgemiz terör ile anılmaya başlanmıştı. Göç ve işsizliğin kırılması açısından önemli bir hamleydi. Birkaç yıl sonra bölgenin rekabet edebileceği bir seviyeye geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren okullar, kupa ve madalyalarını aldı. Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 22. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, dostluk ve kardeşlik içinde geçen karşılaşmalarla devam ediyor. 24 ayrı branşta müsabakaların yapıldığı şenliklerde voleybolun ardından bu defa hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Üçevler Spor Tesisleri’nde oynanan hentbol maçlarına minikler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 11 takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Miniklerde 10, yıldızlarda 12’şer dakikalık iki devre üzerinden oynanan maçlarda takımlar, profesyonelleri aratmadı. Minik kızlar kategorisinde Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı birinci olurken, Özel Osmangazi Çamlıca B Takımı ikinci sırada yer aldı. Özel Osmangazi Okulları’nın üçüncülük kürsüsüne çıktığı hentbol branşında, Cebir Okulları da dördüncü olmaya hak kazandı. Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu A Takımı’nın şampiyon olduğu minik erkekler kategorisinde de, Ali Karası İlkokulu A Takımı ikinci, Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı üçüncü, B Takımı da dördüncü sırada yer aldı. Hentbolda yıldız erkekler kategorisinde birinci Vahide Aktuğ Ortaokulu A Takımı, ikinci de aynı okulun B takımı oldu. Ali Durmaz Ortaokulu da, yıldız erkekler kategorisinde üçüncülük kürsüsüne çıktı. Spor şenliklerinin ilgi gören branşlarından biri de masa tenisi oldu. Gençler kategorisine 12 kız, 48 erkek olmak üzere toplam 60 takımın katıldığı masa tenisi müsabakaları da, büyük çekişmeye sahne oldu. Tekli ve çiftli maçlar oynayan takımlar, rakiplerini eleyip finale çıkma mücadelesi verdi. Federasyon kurallarının geçerli olduğu ve 11 sayı üzerinden oynanan karşılaşmalar sonunda genç kızlarda Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi şampiyon olurken, Özel 3 Mart Azizoğlu Lisesi ikinci oldu. Otomotiv İhracatçılar Birliği MTAL ile Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi de üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarını aldı.