EĞİTİM - 08 Haziran 2017 Perşembe 10:01

Geleceğe ışık olmak için yola düştüler

A
A
A
Geleceğe ışık olmak için yola düştüler

GTÜ öğrencileri Mardin’de bulunan köy okullarına giderek kitap ve kıyafet yardımında bulundular.

GTÜ öğrencileri Mardin’de bulunan köy okullarına giderek kitap ve kıyafet yardımında bulundular.


Akademik, sosyal ve kültürel ilişkiler ile her kesimden pek çok insana ulaşmayı amaçlayan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mardin’de köy okullarındaki öğrencilerle bir araya geldi. GTÜ Sosyal Yaşam ve Medya Öğrenci Topluluğu ve Damla Öğrenci Topluluğunun ortak projesi olan ‘Geleceği Aydınlat’ kapsamında üniversiteli gençler Mardin’ in merkez ilçesi Artuklu’ ya gitti. Mardin’de Tema Vakfı Mardin Şube Başkanı Kemal Aktürk’ün karşıladığı ekip Artuklu Belediyesini ziyaret etti. Artuklu Üniversitesinin Sosyal Tesislerinde konaklayan GTÜ’lü öğrenciler Artuklu’ ya ait köy okullarına topladıkları kitap ve kıyafet yardımlarını ulaştırdı. Gezilen okullar arasında Tozan İlkokulu, Nur İlkokulu, Sakalar İlkokulu, Araptepe İlkokulu, Gökçe İlk ve Ortaokulu yer aldı.


Köylere öğretmen olmak istiyorlar


Boyanmasına GTÜ tarafından daha önce yardım edilen okullarda, üniversite öğrencileri çocuklar ile oyunlar oynanıp eğlenceli vakitler geçirildi. Çocuklara büyüyünce neler olacağını sordular. Çoğunun öğretmen olmak istediğini ve köy okullarına gideceklerini söylemesi üniversiteli öğrenciler arasında mutluluk oluşturdu. Ayrıca öğretmenler ile görüşen GTÜ’ lü öğrenciler okulların ihtiyaçları hakkında detaylı bilgiler aldı. Öğrenciler bu ihtiyaçların karşılanması için yeni çalışmalar başlatacaklarının sözünü de verdiler.


"Hayallerini gerçekleştirmek hayalimiz"


Sosyal Yaşam ve Medya Topluluğu Başkanı Altan Behiç Temiz ve Damla Topluluğu Başkanı Dilara Ayvazoğlu yaptıkları ortak açıklamada projelerini ve amaçlarını, “Ülkemizin doğusunda eğitimin batıya göre nispeten daha zor olduğunu biliyorduk ve biz eğitime destek vermek istediğimiz için buralara gelmeyi kafamıza koymuştuk. Mardin’i seçmemizin sebebi ise okulumuzun daha önce de buraya gelip ilkokulların boyanmasına vesile olmuş olmasıydı. Çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek onlarla oyunlar oynamak paha biçilemezdi. Hepsinin yüreği küçüktü ama çok büyük hayalleri vardı. Bizlere ne zaman tekrar geleceğimizi bile sordular. Biz elimizden geldiğince yine çalışıp oralara yardımlarla gitmek istiyoruz, çünkü bu çocukların hayallerini gerçekleştirmek bizim hayalimiz. Ayrıca bize bu projede büyük destek veren Gebze Belediyesi, Darıca Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesine teşekkür ediyoruz” ifadeleri ile açıkladılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir