POLİTİKA - 14 Haziran 2018 Perşembe 17:37

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: “Kürtlerle ilgili beyanda bulunmayan tek kişi benim, bu yüzden her önüne gelen bana çemkiriyor”

A
A
A
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: “Kürtlerle ilgili beyanda bulunmayan tek kişi benim, bu yüzden her önüne gelen bana çemkiriyor”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kürtler hakkında herkesin beyanda bulunduğunu, bunu yapmayan tek kişinin kendisi olduğunu ve bu yüzden her önüne gelenin kendisine çemkirdiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kürtler hakkında herkesin beyanda bulunduğunu, bunu yapmayan tek kişinin kendisi olduğunu ve bu yüzden her önüne gelenin kendisine çemkirdiğini söyledi.


İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin seçim çalışmaları çerçevesinde Mardin’de düzenlediği mitinge katıldı. 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen mitingde bir partilinin hediye ettiği beyaz tülbentle platforma çıkan Akşener, 24 Haziran seçimlerinde Mardin’den milletvekili çıkaracaklarını, kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olarak kentten oy alacağını söyledi. Akşener, Kürtlerin kendisine oy vereceği tartışmalarına ilişkin de, “Oy verirler ya da vermezler demeyi kendime ayıp sayarım. Ama şunu net bir şekilde söylüyorum, seçmeni hangi düşünceden olursa olsun cebinde bir paket olarak görenleri de kınıyorum. Herkes Kürtler hakkında beyanda bulunuyor, tanım yapıyor. Bunu yapmayan tek kişi benim. Yapmadığım için de her önüne gelen bana çemkiriyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasından sonra bina sakinleri korku dolu anları anlattı Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kaymasından dolayı tedirgin olan vatandaşlar korku dolu anları anlattı. Evlerine giremediklerini dile getiren Nazlıcan Akdeniz, “Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” dedi. Gaziosmanpaşa’da dün meydana gelen toprak kaymasında 30 bina tahliye edildi. Tahliye edilen evlerde yaşayan 114 vatandaş otellere ve akrabalarının yanlarına yerleştirildi. Yetkililerin hasar alan binalarla ilgili incelemeleri devam ederken bina sakinleri ise korku dolu anları anlattı. Öte yandan bölgede ara ara toprak kaymasının da yaşandığı görüldü. “Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” Toprak kaymasından dolayı evi tahliye edilen Nazlıcan Akdeniz, “Annem evde tek başınaydı. Beni arayıp söyledi. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Aşağıdaki toprak kaydıktan sonra aşağıdaki evler zarar görünce ister istemez bizde zarar görüyoruz. Evimizde zarar yok ama ister istemez panik oluyoruz. Dün evimize gelip çıkmamız için yeterince yardımcı oldular. Bize otel ayarladıklarını söylediler ama biz ailemizde kalmak istedik. Bu gün tekrar gelip bakacaklarmış. Dün Gaziosmanpaşa belediye başkanı öyle söyledi. Bizim olmasa da komşularımızın evi hasar gördü. Bizim evimizin de hasar görüp görmeyeceği belli değil. Bu konuda bizde çok endişeliyiz. Çalışmalar başlayalı 5 yıl oldu. 2. etabı yaptıktan sonra burayı alacaklarını söylediler ama bitmeden böyle bir sorun yaşadık. Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz. Dün belediye başkanı yardımcısı ‘tuttuğunuz evin yarı kirasını siz, yarı kirasını biz karşılayacağız’ şeklinde bir şey söylemiş” dedi. “Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi” Aynı sokakta oturan Ceren Çelik, “Buradan sokağın başına kadar bütün evlerin tedbir amaçlı boşaltılacağı söyleniyor. Buranın zemini kayalık olduğu için çok fazla alan açıldı. Oraya sitelerin yapılacağı söylendi. Burada yaklaşık 70 hane var. Burada bitişik gecekondular olduğu için kolon kadar ayrıklar mevcut. Biz hiç bir ses duymadık. Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi. Toprak kaymasından dolayı yaklaşık 1-2 santim arasında açıklık oluşmaya başladığı için tahliye ettiler. Belediye başkan yardımcısı burada, kaymakam ve muhtarımız geldi. Çalışma yapıyorlar. Şuan bizde sıkıntı yok. Eğer aşağıdaki kaymayı önleyebilirseler buraya dokunulmayacak. Eğer kayma önlenmezse diğer sokağın başına kadar buranın tahliye edilmesi beklendiği söyleniyor” şeklinde konuştu.