GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 12:58

Kapı kapı dolaşıp, 3 dilde oy istiyor

A
A
A
Kapı kapı dolaşıp, 3 dilde oy istiyor

Mardin’de seçim çalışmasını sürdüren bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, kentte çalmadık kapı bırakmadı.

Mardin’de seçim çalışmasını sürdüren bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, kentte çalmadık kapı bırakmadı. Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve 10 dil bilen Aktaş, kapısını çaldığı vatandaşlardan 3 dilde oy istiyor.


Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. Türkçe, Kürtçe, Rusça, Arapça, İngilizce, Farsça ve Türk Lehçelerinden Kırgızca, Özbekçe,Kazakça ve Tatarca dilleri olmak üzere 10 dil bilen Aktaş, bir araya geldiği Türk, Kürt ve Arap vatandaşlarla anadillerinde konuşarak oy istiyor. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Aktaş, hem seçilmesi durumunda yapmayı planladığı çalışmalarını anlatıyor hem de vatandaşların sıkıntılarını dinliyor.



“Mardin uluslararası platforma tanınmalı”


Uluslararası ilişkiler uzmanı da olan Aktaş, “4 yıllık fakülte mezunuyum ve 5 yıllık ayrı bir eğitim aldım. İkinci diplomamı aldım. Kırgız-Türk-Rus Enstitüsünden mezun oldum ve şuan açık öğretim gayrimenkul ekonomi bölümünü okuyorum. Meclise girersek halkımızın sorunlarını dile getireceğiz. Mardin tarihi ve güzel bir kent. Uluslararası platformda tanınması lazım. gençlerimizin ciddi sıkıntıları var. Eğitim konusunda oldukça bir sıkıntımız oldu ve bağımlı gencimiz çok. Bunların önüne geçmek için eğitim kurumları açmayı düşünüyoruz. Bu seçimde 25 Haziran sabahı bambaşka bir güne uyanacağız. 25 Haziran günü inşallah Meclis’e girebilirsek, halkımızı gezdik, gördük. Çok fazla olumlu cevaplar aldık. Kararsız kesim çok. Bizim ulaşmak istediğimiz kesimde çok güzel dönüşler aldık” dedi.



“Meclis’e girsek de girmesek de kazandık”


Partileri kötülemediklerini ancak bazı partililerin menfaatlerinin halkın önüne geçtiğini savunan Aktaş, “İnşallah herkese ulaşırız, ciddi bir oy alacağımızı düşünüyoruz. 25 Haziran sabahı inşallah Meclis’teyiz. Ama Meclis’e girsek de girmesek de kazandık. Biz Mardin’i canlandıracağız. Biz Mardin Kalesi’ni turizme açacağız. Müzemiz çok güzel. Çevre yolu sorunumuz var. Bunları çözmek için adayız. Sosyal medyayı da bu seçimde aktif kullandık. Hemen hemen her aileye dokunduk. Gençler olarak oy istiyoruz. Alacağımız bir oy partilerin yüz oyuna bedel” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Gözlemciye o kulüp ateş püskürdü Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" açıklaması yaptı. Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının ilk haftasında Gölpazarı Belediyespor ile Osmaneli Gençlerbirliği Spor, Gölpazarı İlçe Stadı’ndan karşı karşıya geldiler. Maçın 87’inci dakikasında sahada 9 kişi bulunan Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular ile maçın orta hakemi Erdeniz Gezer arasında bir pozisyon sonrası tartışma çıktı. 3-3’lük skorla devam maçta o dakika Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu 3 oyuncu daha kırmızı kart gördü. Osmaneli Gençlerbirliği Spor sahada 6 kişi kalınca maçın hakemi müsabakayı orta hakemi Erdeniz Gezer maçı iptal etti. Bir dakika boyunca hareketsiz kaldılar, seremonide hakem elini sıkmadılar" Yaşanan olaylar sonrası 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının 2’inci haftasında geçtiğimiz pazar günü Osmaneli İlçe Stadı’ndan Osmaneli Gençlerbirliği Spor ile Vitraspor karşı karşıya geldi. Maç öncesinde seremoni sırasında Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular maçın orta hakemi Mehmet Karaköz’ün elini sıkmadılar. Maçın başlama düğünden sonra tepkilerini 1 dakika boyunca hareketsiz kaldılar. "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" Yaşanan olaylar sonrası Osmaneli Gençlerbirliği Spor kulübü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "7 Nisan 2024 tarihinde oynanan Bilecik 1. Amatör Play- Off ilk maçımız olan Gölpazarı Belediyespor karşılaşmasında normal süresi 3-3 devam eden maçın son dakikaların da hakem ve gözlemci hakkımızı gasp etmesi ve futbolcularımıza küfür etmesi sonucunda maç tatil edilmiş olup, rakibimize hükmen 3-0 maç verilmiştir. Maç içinde kırmızı kart vermeyip, maçtan 2 gün sonra oyuncularımıza toplam 5 kırmızı kart verilmiş olup, raporlarına yazarak kendilerine yakışanı yapmışlardır. Gözlemci Fatih Gündoğdu ve Hakem Erdeniz Gezer akıl oyunları ile operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Fatih Gündoğdu maçın gözlemcisi mi yoksa kabadayı mı belli değil. Unutmayın ettiğiniz küfür ve tehditleri sizlere misliyle ödetmek boynumuzun borcudur" ifadelerine yer verildi.
Diyarbakır Diyarbakır’da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı. Şeyh Şamil Mahallesi’nde önceki dönem muhtar adayı olan 58 yaşındaki 4 çocuk annesi Çiçek Gözen, seçimi kaybetmesine rağmen pes etmeyip çalışmalarına başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar aday olan Gözen, en yakın rakibi 25 yıllık muhtarı, 1200 oy fark atarak devirdi. 2’si kadın, 6 erkek azasıyla göreve başlayan Gözen’in, muhtar olunması mahalledeki kadınları sevindirdi. Çiçek Gözen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, Şeyh Şamil Mahallesi’nde ikamet ettiğini, ev hanımı olduğunu ve ticaretle uğraştığını söyledi. Geçen dönemde muhtar adayı olduğunu hatırlatan Gözen, çok güzel gittiğini, bir talihsizlik yaşanıp çok az farkla kaybettiğini ifade etti. “ Bırakmadım, pes etmedim, yoluma devam ettim, bu dönem yine aday oldum” diyen Gözen, “Çok büyük bir farkla, 1200, önceki muhtarımız Mehmet Kızıltepe 25 yıllık muhtardı, kazandık. Altı erkek, tek kadın aday bendim. Doğuda kadınları biraz yadırgıyorlardı, ‘kadın nasıl aday olur, nasıl muhtar olur.’ İnşallah kadın muhtarlar daha da çoğalır. Sadece evde oturup yemek yapmak, temizlik yapmak olmasın. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere varırız. Kadınlar, her alanda olsunlar. Kadınlar, her yerde, her alanda olsun. Bunu istiyoruz, bunu diliyoruz” dedi. Şeyh Şamil Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin seçmen olduğunu aktaran Gözen, “Kullanılan oy sayısı 10 bin civarıydı. 3 bin 250 oy ile seçildim. Azalarım, 2 bayan, 6 da erkek. Mahallede genelde kadınların işi düşüyor. Kadın muhtar olunca, kadınlar istedikleri saatte gelip derdini, sorunlarını anlatabiliyor. Ama erkek olunca ister istemez çekindikleri de oluyor” diye konuştu. 4 gündür mesai başladığını kaydeden Gözen, “Bayanlar geliyor, yıllardır söylemediklerini söylüyor. Bugün bir bayan geldi şaşırıp kaldım. Kadının her yeri yara bere içinde. Ama gelip kimseye anlatamıyor derdini. Yardım istedi, Allah’ın izniyle elimden geleni yapacağım. Bu tür durumlarda kadının muhtar olması anlıyor” şeklinde konuştu. Mahalle sakini Sozdar Sarıca, çok memnun olduklarını, bayan muhtar olmasını çok istediklerini dile getirdi. Yaklaşık 3-4 yıldır mahalleye taşındıklarını belirten Sarıca, “Benim işim oluyor muhtarlıkta. Erkekler genelde çok fazla gelip gidemiyor. Onun için bayan olmasını istiyorduk. Özelikle ablaya verdik, oylar topladık. Bayanların işi bir tek ev işleriyle kalmasın, her yerde olsunlar” dedi.