KÜLTÜR SANAT - 08 Ekim 2017 Pazar 21:25

Mardin’de kadınlar tarihi sokaklarda sağlık için yürüdü

A
A
A
Mardin’de kadınlar tarihi sokaklarda sağlık için yürüdü

Mardin’de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Haydi kadınlar, tarih kokan Mardin sokaklarında, sağlık ve sevgiyle yürüyelim” sloganı ile yüzlerce kadın Mardin sokaklarında bir araya geldi.

Mardin’de Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Haydi kadınlar, tarih kokan Mardin sokaklarında, sağlık ve sevgiyle yürüyelim” sloganı ile yüzlerce kadın Mardin sokaklarında bir araya geldi.


Yüzlerce kadın hoşgörü, sevgi, kardeşlik vurgusu ile bir araya geldiği etkinlik Sabancı Müzesi önünden başlayıp Kasımiye Medresesinde son buldu. Etkinlikte konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kente huzurun gelmesiyle birlikte güzel şeylerin olmaya devam ettiğini söyledi. Yaman, “Kadınlarımızın yaptığı sağlık yürüyüşü yaşanan güzelliklere en güzel örnektir” dedi.


Yürüyüşe Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Avukat Gülseren Yaman, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi Daire Başkanı Uz. Dr. Mehtap Bingül, kamu kurumlarında çalışan kadın memurlar ve yöneticilerin eşleri ile mahallelerden her yaşta kadın katıldı. Birinci cadde üzerinde yürüyen kadınları esnaflar ve turistler alkışladı. Cumhuriyet alanında müzik yapan sokak çalgıcılarını gören kadınlar zılgıtlar eşliğinde halay çekti.



5 kilometrelik yolun sonunda aşure ve kısır ziyafeti


Sabancı Müzesinden, Kasımiye Medresesine kadar olan 5 kilometrelik yolu yürüyen kadınlar bir sürpriz ile karşılaştı. Kasımiye Medresesinde kadınları Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Sarı, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve kamu kuruluş müdürleri karşıladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürüyüşe katılan kadınlara, çorba, aşure ve kısır ziyafeti çekildi. Yürüyüşe katılan kadınlar, “Mardin ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyor. 5 Kilometrelik yolu nasıl yürüdük farkına varmadık. Esnafın ve mahalle halkının tezahüratı yorgunluğumuz giderdi. Valimize, eşi Gülseren hanıma ve yürüyüşü düzenleyen Mehtap hanıma teşekkür ediyoruz. Kadınların en fazla sevdiği kısır ve aşure ziyafeti sürpriz oldu” diye konuştu.


Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Avukat Gülseren Yaman da yürüyüşü, “Kadınların dayanışması” olarak değerlendirdi. Vali eşi Yaman, “Tarih Kokan Mardin Sokaklarında, Sağlık ve Sevgiyle Yürüyelim sloganı yürüyüşümüzün amacını çok güzel anlatıyor. Çalışan ve mahalle kadınlarıyla birlikte yürüdük. Yürüyüşümüzün sonunda kısır ve aşure ziyafetinde buluştuk. Keyif aldık, her şey çok güzeldi. Emeği geçenlere ve yürüyüşe katılanlara teşekkür ediyorum “ dedi.



Huzurun etkisi


Yürüyüşün sonunda Vali Yaman, “İlimizde bu tür etkinlikler ile güzellikler katıyoruz” dedi. Kentte sağlanan huzur ile Mardin’de olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyen Yaman, “Bugün ilimizde kadınlarımız sağlık konusunda önemli bir vurgu yaptılar. Tarihi Mardin sokaklarında yaptıkları yürüyüş ile sağlık konusuna dikkat çeken kadınlarımız, Mardin’imizin tarih kokan sokaklarına renk kattılar. Bu tür etkinlikler yaşanan huzurun olumlu katkılarıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi