YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 12:31

EОİTİM-BİR-SEN`İN KURULUŞUNUN 21`İNCİ YILDÖNÜMÜ

A
A
A
EОİTİM-BİR-SEN`İN KURULUŞUNUN 21`İNCİ YILDÖNÜMÜ

Eğitim-Bir-Sen`in kuruluşunun 21`inci yıldönümü dolayısıyla, basın açıklaması yapıldı.
Akkoza Otel`de düzenlenen kahvaltı sonrasında konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Basın Yayın Sekreteri Ahmet Yıldızhan, ``Sivil anayasa çalıştayı, kılık kıyafet, özgürlük eylemleri ile ülkemiz ve milletimizin hayrına olan konularda yer alıp, milletimize ve ülkemize karşı görevlerimizi yerine getirmekteyiz. Bu ve bunun gibi sorumluluk bilinciyle 21`inci yaşımızın hayırlı olmasını dilerim`` ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise, 21 yıl önce Mehmet Akif İnan`ın genel başkanlığı ile kurulan sendikalarının faaliyetlerinden bahsedip, "Eğitim-Bir-Sen Türkiye`nin en büyük sendikası olmanın onur ve gururunu yaşamaktadır. Sendikacılığın ideolojik kavgadan çıkıp hizmete dönüşmesine vesile olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim, fişlemeler ve can yakan birçok sorunun çözümüne sebep olmuştur. Kurumsal alan yalanının kaldırılması için çaba göstermekteyiz" diyerek, konuşmasının sonunda Mehmet Akif İnan`ın şiirini okudu.
Daha sonra sinevizyon gösterisiyle, Eğitim-Bir-Sen anlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.