YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 16:05

ESKİ ATSO BİNASININ YERİNE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ YAPILACAK

A
A
A
ESKİ ATSO BİNASININ YERİNE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ YAPILACAK

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası`nın (ATSO) yaklaşık 40 yıl boyunca kullandığı eski hizmet binası yıkılıp, yerine kültür sanat merkezi inşa edilecek. 6 katlı ve 3 milyona mal olacak merkez gelecek yıl hizmete girecek.
ATSO`nun 1970-2008 yılları arasında kullandığı Elmalı Mahallesi`ndeki eski binasının yıkımı için tören düzenlendi. Törene ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yıkım töreninin ardından konuşan ATSO Başkanı Budak, yıkılan binanın yerinde bir yıl sonra kültür ve sanat merkezinin yükseleceğini kaydetti.
Antalya`daki eski binaların yıkılarak, yerine şehir kimliğine değer katacak yeni binalar yapılması gerektiğini aktaran Budak, ATSO`nun eski binasını yıkıp, yerine kültür sanat merkezi yapmakla bu değişime öncülük ettiklerini söyledi. Şehir merkezinde ATSO`nun yaptıracağı merkez gibi yapıların hızla yükselmesi gerektiğine değinen Budak, "Eskimiş kamu binalarının fonksiyonları değiştirilerek Antalya`nın çehresi değiştirilebilir. Bu bunun kanıtıdır. Antalya`ya örnek olmalı" dedi. Budak şunları kaydetti:
"Eski Özel İdare binası, Belediye İşhanı, Dönerciler Çarşısı gibi binalar yıkılıp yerine Antalya`nın şehir ve kültür hayatına hizmet edecek yeni yapılar haline getirilmesi gerekir. Antalya`nın kültür ve sanat şehri olması stratejik öneme sahip. Antalya`da bu yöndeki değişim ve dönüşümün özel sektör eliyle yapılması gerekiyor.``
Budak, yıkımın ardından yükselecek yeni 6 katlı kültür ve sanat merkezi ile ilgili olarak, "Bu bina gelecek yıl hizmete girecek. Merkezde; cep tiyatrosu, uluslararası standarda sahip sergi salonu, konsept kafe, sabit sergi alanı, müze, oditoryum, hediyelik eşya dükkanı gibi üniteler olacak. 3 milyon liraya mal olması beklenen bina tamamlandığında, Suna İnan Kıraç Vakfı-Pera Müzesi işbirliği getirilecek uluslararası sergilere ev sahipliği yapacak`` bilgisini verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.