GENEL - 24 Nisan 2017 Pazartesi 10:08

3 kez kitapçığı değiştirilen öğrencinin TEOG korkusu

A
A
A
3 kez kitapçığı değiştirilen öğrencinin TEOG korkusu

Mersin’in Erdemli ilçesinde, ilki 2016 yılı Kasım ayında yapılan TEOG sınavında soru kitapçığının 3 kez değiştirildiğini iddia eden öğrenci, psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde, ilki 2016 yılı Kasım ayında yapılan TEOG sınavında soru kitapçığının 3 kez değiştirildiğini iddia eden öğrenci, psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Birinci TEOG sınavında 3 kez kitapçığı değiştirilen öğrenci yaşadığı mağduriyetin giderilmediğini belirterek, çarşamba günü yapılacak ikinci sınava korkuyla gireceğini söyledi. Öğrencinin annesi Fatma Kaya, telafi sınav hakkı verilmemesine tepki göstererek, mücadelelerinden öğrenci lehine hiçbir sonuç çıkmadığını dile getirdi.


İlk sınavda yaşadıklarını anlatan Cumhuriyet İlkokulu 8. sınıf öğrencisi Berkay Kaya, "Türkçe sınavına girdiğimde yaklaşık 12-13 soru yaptıktan sonra kitapçığımı değiştirdiler. Soruları yeniden ikinci kitapçığa işlemeye başladığımda ’pardon’ diyerek bir kez daha değiştirdiler. Sonra bir kez daha ’pardon’ diyerek yine kitapçığımı değiştirdiler. Motivasyonum gitti, her şeyim gitti. Soruları nasıl yaptığımı bile hatırlamıyorum" dedi.



"Psikolojim bozuldu"


Kaya, "Bu yaklaşık 20 dakika sürdü. Geriye 20 dakikam kalmıştı. Son 20 dakikada yaptığım soruların hiçbirini hatırlamıyorum. Belki hepsi yanlıştı. O günkü bütün sınavımı etkiledi. Diğer sınavlarda da hep Türkçe aklıma geldi. Yaptıklarımın hepsi yanlış diye düşündüm. Etkisi halen duruyor, o kadar çalıştığım Türkçe boşu boşuna gitti. Psikolojim bozuldu" şeklinde konuştu.


Anne Fatma Kaya da oğlunun yaşadıklarını kendisine detaylıca anlattığını belirterek, "İlk sınava girdi çıktı, ama panik halinde ağlıyordu. ’Anne kitapçığım değiştirildi, bir şeyler oldu’ dedi ama ağlıyordu. Ben bu kadar ayrıntılı bir kitap değiştirme olayının olduğunu düşünmemiştim. Eve gelince ’Türkçe sorularım yanlış gelebilir’ dedi. ’Diğer sınavlarda ne yaptığımı bilmiyorum, Türkçe sınavında 3 kez kitapçığım değiştirildi’ dedi. ’Pardon deyip 4 kitapçığı toplayıp, dördümüz arasında değiştirdiler, ben o kitapçığın üzerine soruları çözmüştüm’ dedi. Çocuğun eline önce ’C’ kitapçığı geçiyor, bunu siliyor ’B’ kitapçığını işaretliyor. ’Pardon’ deyip bir kez daha kitapçıkları değiştirilmiş" diye konuştu.



"Bütün sınavını etkiledi"


Kendilerine, cevap anahtarının Ankara’ya gönderildiği ve telafi sınav haklarının olmadığının söylendiğini ifade eden Fatma Kaya, "Soruşturmanız açılmıştır dediler. Soruşturma açıldı, olay incelendi. Soruşturma neticesinde müfettişler tekrar sınav yapılması ve öğretmenler hakkında işlem yapılması gerektiğini belirtmişlerdi. Bana gelen sonuçta öğrenci lehine hiçbir karar yok. Bizim TEOG sınav sonucumuz çok kötü geldi. Öğrencinin seviyesinin çok altında bir sonuç geldi. Çünkü bu bütün sınavımızı etkilemişti" dedi.



"Bu ceza verilse ne olur, verilmese ne olur"


Anne Fatma Kaya konuşmasını şöyle devam etti:


"Öğretmenlere bir uyarı cezası ve bir yıllık sınava girmeme cezası verilmiş. Biz şu an mağdur durumdayız. Çocuğum çarşamba günü tekrar TEOG sınavına girecek. Çocuğum şu an onun korkusunu yaşıyor. Bu arada ben çocuğuma destek aldım. Psikolojik olarak destek aldım. Çocuk ders çalışmayı bıraktı, yaptıklarının karşılığını alamadığı için şoka uğradı. Ama ben bu çabamın karşılığında öğretmenlere idari uyarı cezası ve bir yıllık sınava girmeme cezası verildi. Yani bu ceza verilse ne olur, verilmese ne olur."


"TEOG sınavının tekrarı yoktur" diye öğretmenlerin kendilerini uyardığını ifade eden Kaya, "Üniversite sınavına bir daha hazırlanabilirsiniz ama TEOG sınavına bir daha hazırlanma şansınız yok. Bu belirtildiği halde önemi vurgulandığı halde bu öğretmenler bunu önemsemiyorsa diyeceğim bir şey yok" şeklinde konuştu.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili incelemesinin tamamlandığı belirtilirken, öğretmenlere disiplin cezası uygulandığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Red Bull Cliff Diving 15 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’de Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Türkiye’ye geri dönüyor. Son olarak 2009 yılında Antalya’da düzenlenen dünya çapındaki etkinliğin bu yılki yedinci etabı Antalya’da 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Red Bull Cliff Diving World Series’te 2024 takvimi açıklandı. Dünyanın dört bir yanında eşsiz manzaraların eşliğinde gerçekleşen organizasyonda bu yıl sekiz etap yer alıyor. Etkinliğin bu yılki yedinci etabı Türkiye’de gerçekleştirilecek. 2024 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin yedinci durağının ev sahibi ise 28-29 Eylül tarihlerinde Antalya olacak. Antalya daha önce de organizasyonun ilk senesi olan 2009’da, dünyanın en iyi uçurum dalışcılarına ev sahipliği yapmıştı. Sezonun sondan bir önceki durağı olarak Antalya, şampiyonlukların belirlenebileceği çok önemli bir nokta olacak. Antalya’nın en popüler bölgeleri Lara ve Konyaaltı plajları arasında yer alan Atatürk Parkı, atlayışların yapılacağı 64 milyon yıllık falezlere de ev sahipliği yapıyor. İki yeni durak eklendi 15. yılını kutlayan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’ne, bu yıl eklenen iki durakla birlikte etkinlik düzenlenen toplam lokasyon sayısı 100’e yükseldi. Bu sene Kuzey İrlanda ve Kanada ilk kez uçurum dalışı yapılacak konumlar olarak öne çıkıyor. Organizasyonda geçtiğimiz yıl kadınlar kategorisinde Rhiannan Iffland, erkekler kategorisinde ise Constantin Popovici zafere uzanmıştı. İki isim bu yıl unvanlarını korumak üzere sahnede olacak. 12 erkek ve 12 kadın sporcunun Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu boyunca her etkinliğe başlaması beklenirken, 8 kadın ve 8 erkek daimi kadroda yer alacak. Dört sporcu ise wild card ile etaplarda yarışma imkanı yakalayacak. 2024 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi takvimi şöyle: 26 Mayıs - Atina, Yunanistan 8 Haziran - Boston / ABD 30 Haziran - Polignano a Mare / İtalya 20 Temmuz - Causeway Coast / Kuzey İrlanda 10 Ağustos - Oslo / Norveç 25 Ağustos - Montreal / Kanada 29 Eylül - Antalya / Türkiye 10 Kasım - Sidney / Avustralya