YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 11:06

Akdeniz’de ibadethaneler temizleniyor

A
A
A
Akdeniz’de ibadethaneler temizleniyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan cami, türbe ve ziyaretleri temizleyerek vatandaşların daha temiz, sağlıklı ve nezih bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlıyor.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan cami, türbe ve ziyaretleri temizleyerek vatandaşların daha temiz, sağlıklı ve nezih bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlıyor.


Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı mobil ekiplerce, sadece bu hizmet için hazırlanan ve son sistem teknoloji ile donatılmış olan araç sayesinde cami, türbe ve ziyaretlerde detaylı ve hijyenik bir temizlik çalışması yapılıyor. Hizmet kapsamında camilerde bulunan halılar ilaçlı sıcak suyla yıkanıp kurutuluyor, ayrıca mihrap, minber ve vaaz kürsüsü gibi alanlar da temizleniyor. Ekipler, ibadethanelerin avlusunda bulunan şadırvan ve bahçelerin bakım ve temizliğini de gerçekleştiriyor. Kentteki kamu kurum ve kuruluşlarından gelen bu yönde talepleri de değerlendiren ekipler, sözkonusu talepler doğrultusunda ibadethaneleri de temizleyip vatandaşların kullanımına sunuyor. Sadece ibadethanelerin içini temizlemek ve halıları yıkamakla kalmayan mobil ekipler, aynı zamanda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle koordineli bir şekilde, çevre düzenlemesini de yapıyor. Bu mekanların bahçesini ilaçlayan ekipler, peyzaj çalışmasıyla da ibadethaneleri yepyeni bir estetiğe kavuşturuyor.


Öte yandan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Adanalıoğlu sahiline yönelik temizlik çalışmaları da aralıksız sürdürüyor. Geçen haftalarda sahili işgal eden baraka tipi onlarca yapı iş makineleri yardımıyla kıyıdan sökülerek kamyonlara yüklenmiş ve bölgeden çıkarılmıştı. Ekipler, saatler süren çalışma sonucu deniz kenarından topladıkları tonlarca çöpü, evsel ve tarımsal atığı traktörlere doldurup, bölgeden çıkardı. Sahildeki çalışmalara tanık olan vatandaşlar, temiz ve bakımlı bir sahilde tatil ve piknik yapabilmelerini sağladığı için Akdeniz Belediyesine teşekkür ettiler.


Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Vatandaşların ibadetlerini en nezih koşullarda yerine getirebilmeleri için, ilçe sınırlarında yer alan başta camiler olmak üzere tüm ibadethanelere yönelik temizlik, bakım ve dezenfekte çalışmaları başlattıklarını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ibadethanelerin temizliği için mobil bir ekip oluşturduklarını ifade eden Pamuk, "Bu hizmet kapsamında, bugüne dek 90’ı aşkın caminin yanı sıra, kent merkezinde yer alan 2 kilise ile birçok türbe ve ziyaretin temizliğini ve bakımını gerçekleştirdik" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.